luni, 13 august 2018

Coral umflă în continuare banii prin primăria etnică Târgu-Mureș, pe motiv de….dezinsecție. Ce se alege de dosarul DNA și de mitele de care se face vorbire cu alte ocazii la primăriile etnice, eminamente PDL/PNL?


Coral umflă în continuare banii prin primăria etnică Târgu-Mureș, pe motiv de….dezinsecție. Ce se alege de dosarul DNA și de mitele de care se face vorbire cu alte ocazii la primăriile etnice, eminamente PDL/PNL?
Zidezi zicere

Alex Toth 7 octombrie 2015 Administratie Lasa un comentariu 142 Vizualizate

111Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat miercuri, 7 octombrie, percheziţii la mai multe persoane fizice şi instituţii publice din cinci judeţe, printre instituţiile vizate aflându-se şi Primăria municipiului Târgu-Mureş. Documente care vizează contracte de dezinsecţie şi deratizare, ridicate de la Primăria Târgu-Mureş. Dorin Florea dixit: „Ildiko Kagan e cea care a răspuns de acest proiect!”

Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii investighează mai multe contracte încheiate cu societatea Coral Impex SRL Ploieşti, al cărui obiect de activitate îl reprezintă furnizarea de servicii de deratizare şi dezinsecţie. „Acţiunile desfăşurate miercuri de DNA la mai multe primării din judeţele Cluj, Alba, Sălaj şi Mureş au ca obiect ridicarea de documente în legătură cu mai multe contracte de dezinsecţie, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Contractele ar fi fost încheiate în perioada 2013-2015 între administraţiile locale şi societatea Coral Impex SRL, conform aceloraşi surse”, se menţionează pe site-ul www.agerpres.ro.

DNA: „Suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție”

Anunţul cu privire la percheziţii a fost făcut de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, care a remis un comunicat de presă în care se arată că acţiunea vizează cercetarea unor presupuse acte de corupţie din perioada 2013 – 2015. „Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015. În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că atunci când împrejurările vor permite vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicat.

Documente solicitate Primăriei Târgu-Mureş

Acţiunea întreprinsă de procurorii DNA a fost confirmată de Biroul de presă al municipiului Târgu-Mureş, care a remis un comunicat de presă în acest sens. “Conducerii Primăriei municipiului Târgu-Mureș i-au fost solicitate în dimineața de miercuri, 7 octombrie 2015, de reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție, o serie de documente, care vizează contractele existente cu firma de dezinsecție și deratizare”, se menţionează în document.

De asemenea, primarul Dorin Florea, a declarat, pentru Agerpres, că municipalitatea colaborează de zece ani cu societatea Coral Impex SRL, perioadă în care nu au fost niciodată probleme juridice sau de altă naură. „A fost un control care se exercită în mai multe locuri. Această societate lucrează pentru Primăria Târgu-Mureş de vreo zece ani, nu am avut niciun fel de problemă, nu au fost niciun fel de sesizări legate de acest lucru. Primăria trebuie să fie transparentă şi să pună la dispoziţie documentele astfel încât verificările să îşi urmeze cursul. Societatea are sediul prin Ploieşti şi face dezinsecţie. Sunt zece ani de atunci, am întrebat la Direcţia Economică dacă au fost vreodată probleme sau dacă Curtea de Conturi a avut vreo observaţie şi mi s-a răspuns că nu. Ildiko Kagan (şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu-Mureş – n.r.) e cea care a răspuns de acest proiect. Aceasta este practica, verifică documentele, trag linie şi stabilesc. E normal, dacă vrei să faci o investigaţie, să verifici şi documente. Au cerut documente care s-au pus la dispoziţia DNA, unele sunt la Primărie, unele sunt la sediul serviciului pe care îl conduce Kagan”, a arătat Dorin Florea.

EVZ zice de mite de Târgu-Mureș
EXCLUSIV EVZ. Schijele corupției din Dosarul Uioreanu îi lovesc pe edilii din Zalău și Târgu Mureș
Radu Căpâlnașiu, primarul Zalăului, este acuzat de DNA că a primit șpagă după modelul Uioreanu
Autor: Mihai Şoica | vineri, 29 august 2014 | 8 Comentarii | 3779 Vizualizari
Stiri calde



În ambele cazuri, pentru a se da mită, s-ar fi folosit „modelul Cluj-Uioreanu”, prin angajați interpuși.    

Dosarul care îl priveşte Horea Uioreanu, preşedintele arestat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost o sursă excelentă pentru procurorii DNA de a descoperi şi alte fapte de corupţie, în care ar fi implicaţi primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Sergiu Maior.

Cei doi edili au fost filați de SRI, iar telefoanele lor au fost puse sub ascultare după ce procurorii DNA Cluj au descoperit că un om de afaceri care îi dădea șpagă lui Uioreanu proceda asemănător și în cele două cazuri. În cursul lunii martie 2014, procurorii DNA au aflat de la principalul martor al acuzării din Dosarul Uioreanu, Răzvan Pop, că patronul firmei Coral Impex SRL din Ploieşti, Alexandru Badea, i-a dat preşedintelui CJ Cluj, o şpagă de 70.600 lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj.


Pornind de la această informație, procurorii DNA au solicitat Curții de Apel Cluj aprobare pentru filarea și interceptarea convorbirilor telefonice purtate de Alexandru Badea cu diverse persoane.

Se lucra prin interpuși

Aşa s-a descoperit faptul, susţine DNA, că patronul de la Coral Impex SRL i-ar fi avut pe statul de plată al şpăgilor şi pe primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi pe viceprimarul din Târgu Mureş, Sergiu Maior. „Astfel, s-a stabilit că, în mod regulat, omul de afaceri remite sume de bani decizionalilor de la nivelul primăriilor din Zalău și Târgu Mureș, sumele de bani fiind consecutive plăților aferente contractelor încheiate între Coral Impex și instituțiile publice”.

La fel ca şi în cazul lui Uioreanu, care lua mită prin intermediul şefului său de cabinet, Răzvan Pop, DNA a descoperit că primarul din Zalău se folosea de serviciile lui Vasile Jugrestan, directorul Corpului de Control din Primăria Zalău, în timp ce viceprimarul Maior lucra prin intermediul lui Ildiko Kagan, şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu Mureş.

„Punctual, s-a stabilit că, pentru plăţi efectuate de Primăria Zalău la finele lunii martie 2014, omul de afaceri Badea Alexandru a întrat în legătură cu un angajat al instituţiei publice (Jugrestan Vasile - n.r.), căruia i-a promis că va face o vizită la Zalău, la data de 10 aprilie 2014, când va aduce ce a promis, şi a cerut să-i fie aranjată o întâlnire şi cu primarul Căpâlnaşiu Victor”.

Primarul din Zalău susţine că instituţia pe care o conduce are un contract cu firma Coral în valoare de 800.000 de lei. „Nu mai țin minte dacă anul acesta m-am întâlnit cu Alexandru Badea și nici nu îmi pot explica de ce angajatul nostru Jugrestan apare în înterceptări. Noi am avut mai multe diferenduri cu cei de la Coral şi le-am reţinut bani pentru lucrări efectuate pe suprafeţe mai mari decât cele reale”, a spus primarul Căpâlnaşiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.