miercuri, 18 martie 2020

DNA, cum a rămas cu mitele Coral la primării PDL și nu numai?! Cum a rămas cu mita de la Târgu-Mureș de care scria EVZ?!


DNA, cum a rămas cu mitele Coral la primării PDL și nu numai?! Cum a rămas cu mita de la Târgu-Mureș de care scria EVZ?!
Atenție, DNA, ședințe conduse de gășcarul celui care dă pomana, așa ia banii Coral pe ce numesc ăștia taxă de...habitat! Pomana lui Florea și gășcarul Maior, consilierul consiliatului, e tot pentru Coral. Aveam nevoie de 400.000 de euro pomană luată de la Salubriserv. Atenție, firmă cu mite! Ce se va întoarce iar ca...sponsorizare la Primăria Târgu-Mureș?!
”Conform art.51 al Decretului Nr. 195/2020 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României alin. (1)„ Autorităţile şi instituţiile publice stabilesc măsurile care se impun pentru asigurarea desfăşurării optime a activităţii, cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu, inclusiv prin hotărârile Comitetului Naţional privind Situaţiile Speciale de Urgenţă, urmărind cu prioritate asigurarea prevenţiei şi reducerea riscului de îmbolnăvire.”
Ca atare, pe cale de urgenţă, cu precădere, pe fondul forţei majore, evenimentul acestei pandemii fiind unul imprevizibil şi invincibil, ale cărui efecte încep să se resimtă şi pe plan local,
Având în vedere adresa S.C. CORAL IMPEX SRL înregistrată cu nr. 17320/1850/13.03.2020, Propunem, prin proiectul de hotărâre ataşat modificarea şi completarea Anexei 4 –SECŢIUNEA DEZINFECŢIE al contractului mai sus menţionat cuprins în Anexa nr.. 1 care va face parte integrantă a proiectului de hotărâre şi anume:
se introduce pct. 9.1- Dezinfecţie clădiri ale instituţiilor publice -tarif 0,139 lei/mp
se introduce pct. 13.1- Dezinfecţie unităţi de învăţământ şi sanitare aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale- tarif 0,139 lei/mp
se introduce pct. 14.1.- Dezinfecţie autobuze- tarif 0,5903 lei mp
se introduce pct. 14.2.- Dezinfecţie spaţii deschise ( domeniu public, mobilier urban, etc.), tarif 0,1033 lei/mp.
Având în vedere cele precizate, supunem spre aprobarea cu celeritate a Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş proiectul de hotărâre alăturat. ”






http://www.bancibancomate.ro/codul-fiscal/articolul-282-taxe-speciale
196. Taxele speciale, instituite potrivit prevederilor art. 282 din Codul fiscal, se încasează într-un cont distinct, deschis în afara bugetului local, fiind utilizate în scopurile pentru care au fost înfiinţate, iar contul de execuţie al acestora se aprobă de consiliul local, consiliul judeţean sau Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz.
  Bani întorși la primăria băjeților:
Le mulţumim, de asemenea, sponsorilor (BRD GROUPE SOCIETE GENERALE, AZOMURES, CIUC, SELGROS, AUCHAN, PERLA HARGHITEI, CORAL IMPEX, GEIGER TRANSILVANIA, E-ON MOLDOVA DISTRIBUTIE, INSTA GRUP, TOPMED, FARMACORDIS, DAFCOCHIM, BETA FINANCIAL, LASPROM), tuturor instituţiilor implicate în buna desfăşurare şi reuşita celei mai mari sărbători a oraşului, precum şi târgumureşenilor, care au participat în număr mare la toate evenimentele organizate în cadrul manifestărilor, în ciuda vremii neprielnice.
Coral a dat banii la primărie și pentru concertul Iglesias, cu firme pedeliste sau abonate la jegul pedelist !
Cei care s-au unit şi au făcut posibilă venirea lui Julio Iglesias la Târgu-Mureş sunt: SC Azomureş SA, Hotel Privo, Perla Harghitei, Sabion, Dedeman, Aliat, Ambient, SC Geiger Transilvania SRL, SC Contrascom Benţa SA, SC Insta Grup SRL, SC Astor Com SRL, SC Energoplus SRL, SC Redatronic Serv SRL, SC Coral Impex SRL, SC Transaldea SRL, SC Laborator La Angela SRL, SC Intra Serv SRL, SC Dafcochim SRL, SC Salubriserv SRL, SNGN Romgaz SA, SC Appia Management SRL, SC Conimur SRL, SC Silvana SRL, SC Compania Aquaserv SA, SC  Bea Construct SRL, SC Gedeon Richter SA, Foraj Sonde SA, SC Aspharom SRL.


De-a lungul unei existente de 20 ani, CORAL IMPEX - firma cu capital privat, integral romanesc – s-a impus pe piata romaneasca prin  prestarea de servicii DDD  în numeroase orase din tara, precum: Cluj-Napoca, Târgu-Mures, Brasov, Oradea, Marghita, Sibiu, Deva, Turda, Alba Iulia, Zalau, Sfântu Gheorghe, Bistrita, Ploiesti, Craiova, Oltenita, Alexandria, Turnu Magurele, Slatina, Caracal, Ramnicu Valcea, Iasi, Piatra Neamt, Galati, Braila, Tulcea, Zalau, s.a.
Cluj-Napoca, primar Apostu, Boc, PDL.
Târgu-Mureș, primar Florea, PDL.
Brașov, primar Scripcaru, PDL.
Oradea, primar Bolojan, PNL.
Marghita, pedelist primar, din 2012 un udemerist primar.
Sibiu, forumul german.
Deva, PC.
Turda, Tudor Stefanie, PDL.
Alba Iulia, Hava, primar PDL.
Zalău, Căpâlnașiu, fost PDL, acum PNL ins incompatibil la ANI.
Sfântu Gheorghe Antal Árpád András, UDMR.
Bistrița, Ovidiu Crețu, PSD.
Ploiești, fost primar PDL, primarul actual de la USL, Bădescu, care a plecat de la…PDL!
Craiova, Craiolguța USL, înainte Solomon -pușcărie PDL!
Oltenița, Tone, USL.
Alexandria, Drăgușin USL.
Turnu Măgurele, Cuclea, USL.
Slatina, Vâlcov, fost PDL, acum PSD.
Caracal, Ciocăzanu, PSD.
Ramnicu Vîlcea, Gutau, PDL,  Frâncu PNL, condamnat la pușcărie anul acesta,  Ion Gigi Matei interimar, PSD.
Iași, Nichita PSD.
Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, PDL.
Galați, Stan, PNL, care fuge acum  cu mandatul dat de proști pentru a fi liberal, la UNPR, prin migrația aprobată de bandiți.
Brăila, Simionescu, PSD.
Tulcea, Hogea, PDL.
În concluzie, 25 de primării, cu contracte în ultimele două mandate de la 12 pedeliști! Parcă merită să sponsorizezi rahatul acesta de partid, dacă câștigi milioane de euro fără licitații și prin încredințări directe. DNA, verifici?!

 http://epochtimes-romania.com/news/urmariri-penale-in-cazul-deratizarilor-tarifele-crescute-contra-mita---239144
Potrivit unui comunicat DNA, urmărire penală a fost dispusă în cadrul unei cauze complexă din care a rezultat că, în perioada 2013 – 2015, persoane reprezentând SC Coral Impex SRL Ploieşti, ar fi oferit diferite sume de bani şi bunuri cu titlu de mită unor funcţionari din cadrul instituţiilor publice situate pe raza mai multor judeţe, cu care societatea respectivă derula relaţii contractuale de prestări de servicii (dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare).
Din investigaţiile DNA a rezutat că, în mod curent, sumele de bani şi foloasele necuvenite erau remise pentru a-i determina pe funcţionarii cu atribuţii de control şi decizie să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu sau să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intră în sfera atribuţiilor acestora, cum ar fi: aprobarea creşterii tarifelor pentru serviciile prestate de către societatea comercială menţionată, includerea de noi suprafeţe pentru realizarea deratizării şi dezinsecţiilor prin încheierea de acte adiţionale la contractele deja existente, prelungirea contractelor anterior încheiate, fără verificarea legalităţii, avizarea nejustificată a statelor de plăţi (chiar şi în cazul în care serviciile atribuite în acte nu au fost prestate deloc ori au fost prestate parţial, ori în condiţii de calitate inferioară) şi aprobarea preferenţială a decontării facturilor emise de societatea menţionată.
Procurorii DNA precizează că în acest moment, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă Magurean Adriana-Lucia şi Capota Marina şef, respectiv consilier la Serviciul Tehnic Reparaţii Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilităţi Publice din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
De asemenea, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă Constantin Doru Prunoiu, angajat al SC Coral Impex SRL Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.
Potrivit procurorilor, la data de 08 octombrie 2014, cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi Crăciun ale aceluiaşi an, precum şi la 11 martie 2015, Măgurean , în calitate de şef Serviciu Tehnic Reparaţii Imobile, Monitorizare, Servicii Comunitare de Utilităţi Publice în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, a primit, cu titlu de mită, de la un reprezentant al SC Coral Impex SRL Ploieşti, atât pentru ea cât şi pentru o rudă a acesteia, diverse produse, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi anume certificarea pentru conformitate a documentaţiei depusă de firma respectivă, în vederea aprobării plăţilor pentru serviciile prestate.
De asemenea, în perioada 2012 – 2015, inculpata Capota Mariana, în calitate de consilier la Serviciul Tehnic Reparaţii Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilităţi Publice – Primăria Cluj-Napoca, a primit în mod repetat, de la reprezentanţi ai SC Coral Impex SRL Ploieşti, mai multe sume de bani în cuantum de 8.600 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu respectiv verificarea şi întocmirea documentaţiei pentru plata referitoare la serviciile DDD (Dezinfecţie, Dezinsecţie, Deratizare) prestate de firma respectivă.
În perioada 2012 – 2015, suspectul Prunoiu Constantin Dorin, în calitate de angajat al SC Coral Impex SRL Ploieşti, a remis lunar, cu titlu de mită, unor funcţionari cu atribuţii de control din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, suma de câte 500 lei şi produse alimentare, pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească obligaţiile de serviciu şi anume să nu inspecteze activităţile de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, realizate de către angajaţii firmei respective, pe raza municipiului Cluj-Napoca.
Coral Impex , firma cu sediul în Ploieşti, este deţinută de Alexandru Badea. Potrivit publicaţiei actualdecluj.ro, Coral Impex este cea mai longevivă firmă „abonată” la banii primăriei pe partea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare a domeniului public, încasând, în 9 ani, peste 15 milioane de euro de la bugetul local. Politicienii clujeni au contestat pomparea banului public către societate, mai ales că din iulie 2011, sumele se plătesc pe prelungire de contract fără licitaţie.
"Conform sursei citate, în 2006, primăria a concesionat societăţii Coral Impex prin licitaţie serviciul de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie a municipiului, la o redevenţă de 5.000 de euro pe an, pe o perioadă de cinci ani. Contractul cu Coral urma sa expire în 2011, însă administraţia locală în mandatul fostului primar Sorin Apostu, condamnat pentru fapte de corupţie, s-a grăbit să-l prelungească în 2010 cu încă 7,7 ani cu o motivaţie de domeniul fantasticului, după cum atrăgea atenţia opoziţia din Consiliul Local (CL) de la acea vreme. Şi anume că operatorul ar fi făcut o serie de investiţii şi ar fi achiziţionat utilaje pentru a face faţă cerinţelor primăriei, dar nu a reuşit să le amortizeze pe parcursul celor patru ani de contract deja scurşi la momentul 2010.",scrie sursa citată.
La rândul său, Hotnews arată că anul trecut firma, abonată la bani cu statul, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 25.418.658 lei şi un profit brut de 6.598.920. În 2013, compania a înregistrat cel mai mare profit din ultimii 5 ani cel puţin, înregistrând un profit brut de peste 9,4 milioane de lei.
Tot hotnews atrage atenţia că primele informaţii despre implicarea lui Badea în cazuri suspecte de corupţie apar încă din 2014, când evz.ro, scria: "în cursul lunii martie 2014, procurorii DNA au aflat de la principalul martor al acuzării din Dosarul Uioreanu, Razvan Pop, că patronul firmei Coral Impex SRL din Ploieşti, Alexandru Badea, i-a dat preşedintelui CJ Cluj, o şpagă de 70.600 lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj." Potrivit EVZ, de la acest caz s-a ajuns la următoarele. "Aşa s-a descoperit faptul, susţine DNA, ca patronul de la Coral Impex SRL i-ar fi avut pe statul de plată al spăgilor şi pe primarul din Zalău, Radu Capalnasiu şi pe viceprimarul din Târgu Mureş, Sergiu Maior."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.