marți, 17 martie 2020

Pomană a inculpaților din primărie, 400.000 de euro, pentru Romchim și Coral?


Pomană a inculpaților din primărie, 400.000 de euro, pentru Romchim și Coral?
Tolontan scrie ceva de cea mai șmecheră firmă, musai târgumureșeană. Și cum Coral a fost dată de EVZ cu mită în primărie, pentru Maior, prin Kagan, cu percheziții pentru madam, acasă, iar Coral a primit două ture de pomeni în ședințe conduse de Maior, să pronosticăm o afacere Coral-Romchim . Și Coral e obișnuită să întoarcă o parte din bani în primărie, ca la Zile târgumureșene și Iglesias, cel puțin, așa că putem aștepta și alte sponsorizări la primăria veselilor inculpați?!
P.S.Pentru prostime, taxa de habitat egal pomană momeli pentru Coral. Taxă specială, se încasează în cont special, ușor de urmărit cine i-a mâncat și ce l-a costat.

În acest moment, în România, cea mai mare capacitate de producție de dezinfectanți este la fabrica Romchim, din Târgu Mureș. ”Fără să fie formal rechiziționată, Romchim produce în acest moment exlusiv pentru stat, de când a început criza, printr-un contract exclusiv”, au explicat surse din piață.
Citeşte întreaga ştire: În criză de dezinfectanți, autoritățile au încercat să ia stocurile de materii prime ale Hexi Pharma, nu produsele diluate aruncate deja, ”dar au expirat din decembrie 2017”

Mita Coral în primăria Târgu-Mureș a apărut în EVZ, tipărit și online și nu am găsit vreun drept la replică de la inculpați. 



EVZ a pus și pe net articolul prin care Maior e acuzat că a luat mită de la abonata Coral, prin Kagan Ildiko!
http://www.evz.ro/exclusiv-evz-schijele-coruptiei-din-dosarul-uioreanu-ii-lovesc-pe-edilii-din-zalau-si-targu-mures.html
EXCLUSIV EVZ. Schijele corupției din Dosarul Uioreanu îi lovesc pe edilii din Zalău și Târgu Mureș
Autor: Mihai Şoica | vineri, 29 august 2014 | 7 Comentarii | 1238 Vizualizari
Radu Căpâlnașiu, primarul Zalăului, este acuzat de DNA că a primit șpagă după modelul Uioreanu
În ambele cazuri, pentru a se da mită, s-ar fi folosit „modelul Cluj-Uioreanu”, prin angajați interpuși.
Dosarul care îl priveşte Horea Uioreanu, preşedintele arestat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost o sursă excelentă pentru procurorii DNA de a descoperi şi alte fapte de corupţie, în care ar fi implicaţi primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Sergiu Maior.
Cei doi edili au fost filați de SRI, iar telefoanele lor au fost puse sub ascultare după ce procurorii DNA Cluj au descoperit că un om de afaceri care îi dădea șpagă lui Uioreanu proceda asemănător și în cele două cazuri.
În cursul lunii martie 2014, procurorii DNA au aflat de la principalul martor al acuzării din Dosarul Uioreanu, Răzvan Pop, că patronul firmei Coral Impex SRL din Ploieşti, Alexandru Badea, i-a dat preşedintelui CJ Cluj, o şpagă de 70.600 lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj.

Pornind de la această informație, procurorii DNA au solicitat Curții de Apel Cluj aprobare pentru filarea și interceptarea convorbirilor telefonice purtate de Alexandru Badea cu diverse persoane.
Se lucra prin interpuși
Aşa s-a descoperit faptul, susţine DNA, că patronul de la Coral Impex SRL i-ar fi avut pe statul de plată al şpăgilor şi pe primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi pe viceprimarul din Târgu Mureş, Sergiu Maior. „Astfel, s-a stabilit că, în mod regulat, omul de afaceri remite sume de bani decizionalilor de la nivelul primăriilor din Zalău și Târgu Mureș, sumele de bani fiind consecutive plăților aferente contractelor încheiate între Coral Impex și instituțiile publice”.
La fel ca şi în cazul lui Uioreanu, care lua mită prin intermediul şefului său de cabinet, Răzvan Pop, DNA a descoperit că primarul din Zalău se folosea de serviciile lui Vasile Jugrestan, directorul Corpului de Control din Primăria Zalău, în timp ce viceprimarul Maior lucra prin intermediul lui Ildiko Kagan, şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu Mureş.

„Punctual, s-a stabilit că, pentru plăţi efectuate de Primăria Zalău la finele lunii martie 2014, omul de afaceri Badea Alexandru a întrat în legătură cu un angajat al instituţiei publice (Jugrestan Vasile - n.r.), căruia i-a promis că va face o vizită la Zalău, la data de 10 aprilie 2014, când va aduce ce a promis, şi a cerut să-i fie aranjată o întâlnire şi cu primarul Căpâlnaşiu Victor”.
Primarul din Zalău susţine că instituţia pe care o conduce are un contract cu firma Coral în valoare de 800.000 de lei. „Nu mai țin minte dacă anul acesta m-am întâlnit cu Alexandru Badea și nici nu îmi pot explica de ce angajatul nostru Jugrestan apare în înterceptări. Noi am avut mai multe diferenduri cu cei de la Coral şi le-am reţinut bani pentru lucrări efectuate pe suprafeţe mai mari decât cele reale”, a spus primarul Căpâlnaşiu.
Vicele se jură că nu a primit șpagă
Primăria Târgu Mureş are un contract cu societatea Coral Impex în valoare de 1.8 milioane lei. Exact ca la Zalău, patronul de la Coral Impex a discutat în data de 25 martie 2014 cu Kagan Ildiko, șefa Serviciului de Control, la scurt timp după plata unei tranşe din contractul de 1.8 milioane de lei.
„Așa cum rezultă din contactele avute în zilele de 25 și 26 martie 2014, între Badea Alexandru și funcționarii din instituția publică, sumele de bani remise sunt destinate numitului Maior Claudiu, viceprimar, persoană care ține și ea, în mod frecvent, legătura cu Badea Alexandru”, se arată într-un document al DNA, aflat la dosarul de corupţie care îl priveşte pe Horea Uioreanu.
„Prostii. Nu am primit bani”
Viceprimarul din Târgu Mureş a catalogat drept „prostii” faptul că ar fi primit mită de la patronul de la Coral. „Sunt prostii aceste informaţii, eu nu am primit bani de la el niciodată. Pe Alexandru Badea îl cunosc, dacă lucrează cu Primăria. Firma lui probabil lucrează cu noi de vreo 4-5 ani”, a comentat viceprimarul Maior.
Claudiu Mario, viceprimarul din Târgu Mureș, a fost luat
în vizorul DNA, după ce patronul Coral a fost interceptat






Le mulţumim, de asemenea, sponsorilor (BRD GROUPE SOCIETE GENERALE, AZOMURES, CIUC, SELGROS, AUCHAN, PERLA HARGHITEI, CORAL IMPEX, GEIGER TRANSILVANIA, E-ON MOLDOVA DISTRIBUTIE, INSTA GRUP, TOPMED, FARMACORDIS, DAFCOCHIM, BETA FINANCIAL, LASPROM), tuturor instituţiilor implicate în buna desfăşurare şi reuşita celei mai mari sărbători a oraşului, precum şi târgumureşenilor, care au participat în număr mare la toate evenimentele organizate în cadrul manifestărilor, în ciuda vremii neprielnice.
Coral a dat banii la primărie și pentru concertul Iglesias, cu firme pedeliste sau abonate la jegul pedelist !
Cei care s-au unit şi au făcut posibilă venirea lui Julio Iglesias la Târgu-Mureş sunt: SC Azomureş SA, Hotel Privo, Perla Harghitei, Sabion, Dedeman, Aliat, Ambient, SC Geiger Transilvania SRL, SC Contrascom Benţa SA, SC Insta Grup SRL, SC Astor Com SRL, SC Energoplus SRL, SC Redatronic Serv SRL, SC Coral Impex SRL, SC Transaldea SRL, SC Laborator La Angela SRL, SC Intra Serv SRL, SC Dafcochim SRL, SC Salubriserv SRL, SNGN Romgaz SA, SC Appia Management SRL, SC Conimur SRL, SC Silvana SRL, SC Compania Aquaserv SA, SC  Bea Construct SRL, SC Gedeon Richter SA, Foraj Sonde SA, SC Aspharom SRL.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.