marți, 3 aprilie 2012

GSP, singura publicație care caută adevărul în dezafilierea Craiovei făcută de foști pușcăriași și de inși cu interese, continuă să scrie de gașca care a parazitat fotbalul românesc


GSP, singura publicație care caută adevărul în dezafilierea Craiovei făcută de foști pușcăriași și de inși cu interese, continuă să scrie de gașca care a parazitat fotbalul românesc
Pentru frumusețea articolului, redăm articolul recent al Mariei Andrieș:
Craiova vs FRF, faza pe “susţineri”

April 1st, 2012 | CRAIOVA, Fotbal intern

Juriştii federali vor să-i demonstreze lui Mititelu că sînt mai tari decît el, ca persoane.

Adrian Mititelu a anunţat că a depus dosarul de licenţiere al Universităţii pentru Liga 1. Şi că a obţinut, la Curtea de Apel Bucureşti, o decizie definitivă şi irevocabilă că echipa din Bănie nu a dat niciodată FRF în judecată. Prin urmare, dispare motivul dezafilierii invocat de FRF.

Mititelu începuse să viseze frumos, vorbea şi despre 2,5 milioane de euro pe care-i va investi în club, apoi despre cum se va retrage el, cu sufletul împăcat, din conducerea Craiovei. Ce-a răspuns Federaţia? Mircea Sandu, ştim din explicaţiile lui la stenograma CEx, nu înjură, el parafrazează doar înjurăturile altora. De data asta, a parafrazat jargonul juridic, într-un comunicat de pe site-ul FRF. Ceea ce spune Mititelu sînt “susţineri”, scrie acolo. Şi “reprezintă o dezinformare a opiniei publice”.

În patru puncte, Direcţia Juridică a FRF demontează verva lui Mititelu, argumentînd cu propriile ei “susţineri”: nu este nimic adevărat, nu există nici măcar o decizie, e doar o încheiere de şedinţă etc, etc. Nu lipseşte din comunicat precizarea că “încheierea” de care se bucura Mititelu este “supusă tututor căilor de atac”.

Iată mesajul. Iată strategia. Cum ar formula Mircea Sandu, FRF persistă să fie coardă. Adică va trage de timp, pentru că timpul filtrat greoi de procedurile judecătoreşti curge în favoarea sistemului federal şi în dauna răbdării fanilor olteni. “Încheierea” e doar începutul. Juriştii Federaţiei vor specula orice virgulă din orice decizie, vor ataca pe toate căile posibile şi imposibile, vor interpreta regulamentele semantic, morfosintactic, sintagmatic, paradigmatic, poetic şi metapoetic. “Încheierea” e doar începutul.

Acest schimb de “susţineri” demonstrează un fapt. Conflictul FRF - Universitatea Craiova a ajuns în faza cuţitelor pe masă, ca să-l parafrazăm pe Billy The Kid. În peste 20 de ani de manageriat fotbalul, pe lîngă dexteritatea la hăcuit istoria cu pixul, federalii au mai dobîndit cel puţin o abilitate: să descrie, cu seninătate legitimă, albul ca fiind negru şi viceversa. Nici măcar nu-şi pun problema dacă au dreptate sau nu. De altfel, dreptatea e un aspect mai puţin relevant al discuţiei, pe holurile tribunalelor. Mai importante sînt aplombul şi pauzele de intonaţie.

Pe cînd Mititelu crede în dreptatea lui. Altfel nu se explică lipsa de resemnare, în vreme de criză, cînd investitorii lasă baltă echipele fără mari regrete, în stil Bucşaru. Poate Mititelu nu e foarte versat în materie de justiţie, poate s-a precipitat naiv spre un deznodămînt favorabil Craiovei. Poate va dezamăgi iarăşi, cum i-a mai dezamăgit pe fanii Craiovei.

Deocamdată, risipa lui de energie verbală în conflictul cu FRF şi graba de a veni cu veşti bune, fie ele şi nefondate, sînt demersuri lăudabile şi, într-un fel, utile. Dacă Mititelu ar tăcea scîrbit şi s-ar întoarce la treburile lui extrafotbal, vocea Universităţii s-ar sparge iar în zeci de voci, mai mult sau mai puţin legendare, ar deveni un vacarm demoralizat, pe care nu l-ar mai asculta nimeni.

Cît va dura lupta de gherilă juridică, speranţa Universităţii are nevoie de puncte fixe. Dacă se va dovedi că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu e decizie, ci doar o “încheiere”, un lucru e sigur. Ancheta DNA, în cazul dezafilierii Craiovei, chiar e o anchetă. ANCHETĂ. Nici măcar juriştii federali n-au fost capabili să inventeze un termen mai subtil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.