duminică, 8 aprilie 2012

Roblogfest, o glumă proastă sau cum părerea e… criteriu și 27 de articole pe an sunt suficiente ca să câștigi la jurnaliști profesioniști !


Roblogfest, o glumă proastă sau cum părerea e… criteriu și 27 de articole pe an sunt suficiente ca să câștigi la jurnaliști profesioniști !
A mai fost o ediție Roblogfest, una cam săracă față de edițiile trecute și cu mai multe semne de întrebare decât media. Aceasta pentru că organizatorii au decis să facă un regulament de râsul lumii, cu trei criterii, care erau… două și cu premii care s-au dus și la juriu.
Procesul de jurizare va lua in considerare trei criterii cuantificate printr-o nota de la 1 la 10, 1 cea mai mica, 10 cea mai mare. In urma acestui proces va rezulta o medie ponderata pentru fiecare blog.
Cele 3 criterii sunt:- stilul blogului
Detaliile recomandate pentru a fi luate in calcul tin de ortografie, paragrafiere, lizibilitate (i.e. font prea mic sau prea mare), limbaj (agresiv, formal, informal, concis sau "de lemn" etc), design si layout, etc. Ponderea in nota finala este de 30% - coerenta blogului
Detaliile recomandate pentru a fi considerate tin de prezenta unei pagini sau sectiuni de prezentare "despre", detalii de contact, frecventa posturilor, aliniamentul dintre subiectul blogului si posturile scrise (i.e. intr-un blog de business ponderea posturilor pe teme de business trebuie sa fie de minim 80% samd), originalitate. Ponderea in nota finala este de 30%.
- parerea mea!
Parerea judecatorului despre ce nota merita blogul in cauza. Ponderea in nota finala este de 40%.
După mintea unora, părerea personală e…criteriu și foarte convenabil este și că acest pseudo-criteriu are ponderea 40 la sută! Așadar, cei care plac la juriul bucureștean au aproape 50 la sută din start, ceea ce seamănă cu mizeria de CCM de la Electrica, în care  se spunea foarte senin: copiii angajaților au întâietate la angajare; în caz de medii sensibil egale copiii angajaților primesc 0,5 puncte în plus! Prima tâmpenie din regulament a fost urmată de alta: cei care erau în juriu puteau să își înscrie blogurile în concurs și unul a și reușit să obțină 2-3 premii astfel. Bunul simț spunea, însă, că dacă ești în juriu și petreci câteva ore cu inșii cu care te cunoști și care îți pot da premiu tocmai pentru că te cunoști, să nu participi, dar la români concursurile profesionale la care câștigă membrul juriului, angajații juriului sau la care juratul e și sponsor nu sunt ceva de negăsit! Și trecem la cantitate: Un blog de jurnalist profesionist este declarat câștigător cu o notă de 9,25 (sau cam așa ceva), medie pe care nu au obținut-o nici măcar greii jurnalismului, ca Tolontan, de pildă. Consultând blogul omului dat câștigător găsim 27 de articole într-un an! Concret, omul a scris anul acesta 10 (zece) articole!, iar în restul de 9 luni 17! Ca să scrii în medie două articole pe lună se cheamă că ai blog de jurnalist profesionist !Roblogfest, ai făcut-o de cacao și pentru asta o să îți pierzi clienții și o să trebuiască să se dea premiile între jurați și amicii bucureșteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.