marți, 10 aprilie 2012

Șmecherii banului public vor să dea impresia că, în sfârșit, Arta e spațiu cultural !


Șmecherii banului public vor să dea impresia că, în sfârșit, Arta e spațiu cultural !
Toată lumea știe cum s-au tras sfori  de diverși șmecheri din PDL, pentru a se pune mâna pe cinematograful Arta, primit pomana porcului, de la RADEF. Mai mult, șmecherii au pus mâna pe spațiul pe care îl vroiau de mult, dar și pe afaceri de vreo 500.000 de euro pe firmele lor pentru compartimentări, dotări. Ne așteptăm, acum, ca șmecherii din PDL să se și laude în campanie cu ce au făcut, după modelul: administrez eu bunul tău  și pe firmele pe care eu le dau câștigătoare și tu trebuie să pupi ceva marelui conducător pentru că ți-am făcut cinema pe bani publici, controlat de șmecherii politici. Cum vremea când șmecherii banului public organizau târg de chiloți și haine a trecut, acum, când cinematograful e controlat direct de șmecherii de partid, e cazul să dăm impresia că spațiul e pentru activități culturale, cum la fel se procedează la fosta Casă de cultură Mihai Eminescu, transformată de șmecheri ba în serviciu al unui serviciu al primăriei, ba în centru…cultural, în care pensionarii mănâncă, unii merg la discotecă sau alții primesc tichete electorale, de paști.
Astăzi, 10 aprilie, de la ora 14.00, prefectul județului Mureș, Marius Pașcan, va acorda distincția „Fibula de la Suseni” unui număr de cinci reprezentanți de seamă ai unor culte religioase din Tîrgu-Mureș. Ceremonia va avea loc în incinta cinematografului „Arta”, iar personalităţile care au făcut cinste orașului și care vor fi răsplătite în acest an, cu aceste medalii, sunt: protopopul reformat Otvos Josef, protopopul romano-catolic Olah Denes, profesorul universitar dr. Vasile Dub – reprezentantul comunității evreiești, protopopul greco-catolic Dan Fodor și protopopul ortodox Gheorghe Nicolae Șincan. (Muresnews)
De reținut: fibula se decerna de ziua națională și la Palatul Culturii. Cum e an electoral se face de Paști și la Arta, pentru a se arăta prostimii cine face ce îi trece prin cap prin orașul în care unii au ajuns ca sărmani venetici dornici de afaceri pe bani publici și partid. Pe când transformarea Weekendului (locul în care gașca portocalie pompează milioane de euro pe firmele lor și locul pentru care se pierd procese cu Moga) în …centru cultural sau a WC-urilor publice în locuri de acordat diplomele de cetățeni de onoare ai orașului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.