miercuri, 9 mai 2012

Andrei Marga la externe. O mare glumă proastă a Micului Titulescu


Andrei Marga la externe. O mare glumă  proastă a Micului Titulescu
Vremurile când marele Titulescu reprezenta cu cinste țara și ideea de diplomație a apus de mult, iar acum ne-am trezit cu Micul Titulescu (Ponta), care l-a înscăunat pe filosoful Marga ca ministru de externe, în contul parteneriatului cu PNL. Ce legătură ale filosofia cu externele dracul știe, dar ne-am mai fript cu profesori și înainte, Cioroianu, tot penelist, care era măcar istoric, ca să ne așteptăm la ceva bun de la un ins care nu are nimic în legătură cu diplomația reală.
Avem un guvern nou, prilej pentru guzganii din presă ai PDL (B1, Evenimentul etc.) să chițăie amarnic de dorul lelei Udrea-Cocoș și a altor miniștri de teapa respectivei, dând în ceilalți, care nu au apucat, însă, să bage în buzunar ca gașca PDL, hoții numărului 1 ai politicii românești. Să fim cinstiți, nici altora nu le plac unii miniștrii, iar Marga e probabil vârful… aisbergului. Omul care a făcut cam praf învățământul permițând ca ministru introducerea admiterii pe dosar, fără pic de jenă și pentru a se pune mâna pe banii amatorilor de diplome. Dacă nu credeți că a făcut rău, urmăriți-i declarațiile din Adevărul, în care insul se plângea că e ceva rău dacă nu se ține cont de mediile pe 4 ani din liceu pentru înscrierea la facultate. Și dacă mai verificați câte locuri cu taxă sunt la Babeș-Bolyai, veți vedea că așa-zisele reforme au fost doar afaceri pentru a se pune mâna pe cât mai mulți studenți. Pentru a intra și ultimul prostovan dispus să își ia diplomă s-au renunțat la examene de admitere, s-au băgat oameni doar cu medii de la bac, ceea ce ar trebui să fie ilegal, ca să intri la o instituție de învățământ cu media de la altă instituție de învățământ, dar cine să dea în judecată Ministerul Învățământului și borfașii care fac praf și promovează lipsa de valoare? Rectorii gen Marga sau Andronescu au ieșit în evidență doar prin creșterea numărului de locuri la taxă și  prin  lobby-ul pentru proști, doar nivelul educației a avut de pierdut.
P.S. Șmecherii care au făcut experimente în scop de a atrage cât mai mulți bani la facultățile de stat pe care le văd ca pe o feudă proprie nu ar trebui să ocupe vreodată post de ministru pentru că din moment ce tu ai lăsat nivelul atât de jos încât să intre toți proștii la universitatea ta nu poți să vii la minister să clamezi că vrei să ridici nivelul învățământului românesc!


Andrei Marga (n. 22 mai 1946, București) este un om de cultură român, profesor universitar doctor în filosofie și fost rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, laureat al premiului Herder în anul 2005. Este căsătorit cu Delia-Felicia Marga, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj. Şeful UBB declară la universitate: salariu funcţia de bază din resurse bugetare şi extrabugetare 136.441 lei (1,36 miliarde de lei vechi). Soţia sa, care lucrează tot la UBB, ia „doar” 66.966 lei, spune declaraţia de avere semnată la sfârşitul lui 2010. Aşadar, ca orice familie de români   care munceşte la stat, familia Marga duce acasă peste 200.000 de lei (două miliarde de lei). Articol publicat pe acest blog în 26 ianuarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.