marți, 15 mai 2012

Bucătărind cu Pyroflam. Cuisine “a la francaise”


Bucătărind cu Pyroflam. Cuisine “a la francaise”
Din țara care a dat lumii o bucătărie aparte, caracterizată printr-o diversitate remarcabilă și printr-o  seriozitate a chef-ilor care transformă gătitul în artă, vin și la noi vasele Pyroflam.  Vasele respective, franțuzești,  nu îmi erau cunoscute prea bine, dar după o temeinică documentare am descoperit calități care le recomandă  bucătarilor amatori sau profesioniști, deci și dumneavoastră. Ce ați spune dacă ați avea la dispoziție, la prețuri accesibile, vase care au rezistența termică cu peste 70 la sută mai mare ca a vaselor tradiționale din sticlă? Sau să aveți acasă sau la serviciu vase rezistențe la temperaturi cuprinse între -40 și 800 grade Celsius, cu 25 de ani garanție? Sau să aveți vase care pot fi introduse în cuptor sau așezate direct pe flacără imediat după ce au fost scoase din congelator? Pare imposibil, dar nu este așa, pentru că vasele sunt fabricate din Vitro-Ceramică și sunt perfecte pentru orice bucătărie, cu accent pe bucătăria care folosește rețete bazate pe apă sau sos cu o durată prelungită de gătit. Așadar, vasele rețin căldura și sunt ideale pentru lăsarea mâncării să se înăbușe în apă, sos sau (pentru că vorbim de vase franțuzești) într-un vin de calitate! Nu vă lasă deja gura…apă?! Toate aceste motive sunt arhi-suficiente pentru a-mi dori gama de vase Pyroflam și ceea ce aș prepara întâi și întâi ar fi:
Tobele!!!!


Pui înăbușit în vin (poulet braisé au vin)
Ingrediente: piept sau pulpe de pui, curățate frumos, fără piele; două cepe;3 Roșii;125 ml de vin alb; usturoi, 2-3 căței, după gust,cimbru, dafin, sare, piper, 2-3 linguri ulei.
Ingrediente pentru 4 porții, adică pentru o familie, timp de preparare o oră, dificultate redusă.
Mod de preparare: Se pune uleiul la încins și se trimite ceapa tocată mărunt să se prăjească cu puțină sare. Se pune dafin, cimbru si vinul și se lasă să se fiarbă, împreună, un minut. Se adaugă roșiile tocate mărunt și usturoiul și se mai lasă un minut să fiarbă. Se stinge cu două căni de apă, se pune sare și piper și se adaugă carnea de pui. După ce începe să fiarbă se dă focul încet și se lasă la focul mărunt timp de o oră. Bon apetit!
P.S. Pentru informații despre campania de fidelizare real,- in cadrul căreia, cu 10 puncte bonus acumulate pana la 20 iunie, se poate achiziționa cu 50% reducere, pana la 4 iulie 2012, oricare din cele 7 vase din vitroceramica Pyroflam® participante la promoție, sunteți invitați să accesați http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.