marți, 7 iunie 2016

Amenda pentru cei doi rasiști ZU, cam cât amenda pentru istericul etnic Dorin Florea



Amenda pentru cei doi rasiști ZU, cam cât amenda pentru istericul etnic Dorin Florea
Foarte mică amenda pentru cei doi rasiști, comparativ cu cât se dă pentru istericii care se dau români și atacă maghiarii și rromi, gen Dorin Florea, penalul și mituitul din Târgu-Mureș
Rromii: „Colegiul a constatat că declarațiile mai sus menționate constituie fapte de discriminare potrivit art.2, alin.1 și art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată și a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în valoare de 4000 lei”, arată comunicatul CNCD.
Primarul municipiului Târgu Mureş Dorin Florea a fost amendat cu 8.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru neinscripţionarea bilingvă a unităţilor de învăţământ preuniversitar din oraş, după ce a mai fost atenţionat de consiliu în 2011.


Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 06.06.2016, a adoptat urmatoarea hotarare:
- declaratiile moderatorilor Mihai Morar si Daniel Buzdugan din cadrul emisiunii “Morning ZU”, difuzata in data de 26 mai 2016, pe postul Radio ZU constituie fapta de discriminare, prin incalcarea art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare;
- comentand prestatia echipei nationale de fotbal a Romaniei in partida amicala cu reprezentativa statului Congo, reclamatii, prin declaratiile in cauza, au creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa persoanelor de culoare.
Vot: in unanimitate a celor prezenti (7 voturi).
Avand in vedere, scuzele publice repetate ale partilor reclamate si atitudinea sincera de regret a acestora dar si circumstantele in care fapta a fost savarsita, in temeiul art. 26 alin. (1) din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, Colegiul director al CNCD (5 voturi pentru, 2 voturi impotriva) a stabilit urmatoarea sanctiune:
-     amenda contraventionala in cuantum de 5.000 lei domnului Mihai Morar, si
-     amenda contraventionala in cuantum de 5.000 de lei domnului Daniel Buzdugan.
-     obligarea partilor reclamate de a da citire rezumatului hotararii CNCD in emisunea radio pe care o modereaza.

Colegiul director al CNCD recomanda tuturor jurnalistilor sa promoveze principiul egalitatii si nediscriminarii si a respectului demnitatii umane.

Hotararea motivata va fi comunicata partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.