luni, 24 septembrie 2018

Campanie electorală pe gurile pensionarilor pentru inculpatul Maior cel prins de două ori cu potlogării de către ANI

Campanie electorală pe gurile pensionarilor pentru inculpatul Maior cel prins de două ori cu potlogării de către ANI
Aici sunt banii dumneavoastră, slugile UDMR și campania pentru inculpatul român. UDMR care nici nu a votat specimenul prins cu măgării de către ANI și cu interdicții de a intra în primărie sau să candideze. Așteptăm și excursiile în Viena pentru pensionarii de încredere care nu te înregistrează la ilegalități ca... alții, așa-zisele sponsorizări Siletine cu cartel taxi jegos prins de Consiliul concurenței, pentru plimbări pensionari de încredere și decontările de tip escroc a amenzii luate pe Siletina, decontările 6000 de pensionari la revelionul primăriei, pe mormântul ăla de hotel al lui Țerbea, care avea nici jumătate capacitatea la scaune! Românism bolnave de an centenar sau cum românul trebuie ajutat și UDMR primește licee, statui, festivaluri ale tradițiilor secuiești, indicatoare rutiere pentru marșul secuilor, concerte din banii publici, peninsule și nici o altă provocare din partea descreieraților via inși din  SRI și din alte instituții cu alergie la maghiarism.
P.S. 40.000 de pensionari, elevi, studenți, revoluționari, șefi de asociație, galerie fotbal se plimbă gratuit sau subvenționat minimum 50 la sută. Verificați în buzunarele cărui român e pomana etnică cu avize maghiare! 
P.S. 2 Ca să înțelegeți mecanismul, cine e maghiar și a votat ca un complice bani ilegali pentru ASA în 2013 primește de la inculpați bani în 2018, pe secția sportivă și pe banii publici. Coincidență, nu?! Paza pe primărie și CJM...păzește pepenii primăriei!
Msnews zicere:
STRATEGIE. Începând de luna viitoare, 3.000-4.000 de pensionari din Tîrgu Mureș vor primi de două ori pe săptămână câte un meniu complet care va fi plătit din banii orașului, de Primărie. Proiectul a fost inițiat de consilierul local UDMR Magyari Előd și este expus public ca fiind unul eminamente caritabil, fiind susținut de UDMR, PSD și PNL, adică de larga majoritate din forul deliberativ, controlată de primarul Dorin Florea.



Costurile



Cei care s-au opus hotărârii (cei trei consilieri de la POL, “opozanţi ai unui partid din cadrul Consiliului local”) au fost înfierați public, după o strategie de manipulare de tip marxist, pe site-ul primăriei, de aparatul plătit de primarul Florea din banii publici și mascat sub forma unui serviciu de comunicare.



Un meniu va costa 17 lei/zi, în consecință, anual, Primăria Tîrgu Mureș va plăti 1.836 de lei/pensionar, adică 6.426.000 de lei/an (echivalentul a aproape 1,4 milioane de euro).



În principiu, “grija față de pensionarii cu venituri mici” este firească într-o societate cu pretenții democratice, care se conduce și pe principiul solidarității. În fapt, proiectul alimentării din bani publici a fost creat electoral. Urmează argumentele…



Mâncarea electorală



Programul prin care Primăria Tîrgu Mureș plătește, sporadic (algoritmul fiind stabilit prin hotărâri ale Consiliului Local), mâncarea pensionarilor din oraș se numește „Să ne îngrijim bunicii” și a fost demarat în urmă cu nouă ani, în 2009. În acest an, s-au stabilit: ciclicitatea oferirii meniului plătit din bugetul local (de două ori pe săptămână), cine are dreptul la facilitate și, mai ales, s-a majorat cuantumul veniturilor celor nevoiași.



Astfel, în accepțiunea administrației publice, nevoiaș (care are nevoie de mâncare plătită din bugetul public) este pensionarul al căror venituri minime este de 1.500 de lei net. Formularea este, evident, discriminatorie, conform oricăror norme europene. Practic, în acest an, s-a mărit cuantumul veniturilor celor care se încadrează în primirea mâncării plătite din bugetul municipiului de la 1.162 de lei la 1.500 de lei, cu amendamentul că trebuie să fie pensionar.



Sublinierea a fost făcută și de consilierul POL Radu Bălaș (mă-ncurcă gândul de a mă transforma în avocatul “poliștilor”, bănuiesc că se descurcă singuri, dar au sesizat public această discriminare). Bălaș a reproșat atât mărirea cuantumului pensionarilor eligibili, spunând că o familie de pensionari care câștigă 3.000 de lei net pe lună, nu este atât de săracă încât să nu-și poată procura hrana, în contextul în  care în Tîrgu Mureș există numeroase familii de tineri care muncesc și trăiesc cu mai puțini bani pe lună, având și copii minori în întreținere, acestora municipalitatea neoferindu-le niciun ajutor similar.



De altfel, Bălaș a explicat că POL se opune acestei pomeni, pe care a catalogat-o electorală, nefiind o măsură care se aplică bătrânilor cu venituri atât de mici încât să nu-și poată procura hrana zilnică, ci fiind una populistă, menită să consolideze electoratul prepronderent al primarului Florea.



În afara tonului (zeflemitor, care, deși face parte din stilul său, atenuează impactul/importanța enunțurilor), Bălaș are dreptate. Cum a avut și în replica servită consilierului UDMR Magyari, pe care l-a avertizat sarcastic că decizia va cumula capital electoral exclusiv primarului Florea, pensionarii beneficiari ai mâncării moca asimilându-l exclusiv pe acesta cu persoana care le-a creat facilitatea, nicidecum pe cei de la UDMR (care, încurcați puțin, au votat, totuși, disciplinat și unanim “pentru”).



Tot în plen, s-a formulat (tot de POL) propunerea ca dacă tot sunt atât de mulți bani alocați plății mâncării pentru vârstnici, de ce aceștia nu sunt dirijați zilnic (și nu doar de două ori pe săptămână!) celor care chiar au venituri mici și nu tuturor, în grup, pe considerentul exclusiv al apartenenței la o categorie socială (pensionari). Propunere logică și, într-adevăr, bazată pe principiul solidarității reale și nu electorale. Până la urmă, și săracii ar trebui să mănânce zilnic, nu doar bisăptămânal.



La final, o singură subliniere: anunțul public al victoriei incomensurabile prin care Primăria plătește două meniuri complete pe săptămână pensionarilor (indiferent că aceștia pot sau nu pot să-și asigure hrana), a fost făcut de viitorul candidat la funcția de primar al municipiului Tîrgu Mureș, Claudiu Maior, care a recitat-o p-aia cu “continuăm să venim  în sprijinul pensionarilor cu venituri mici (n.red., ceea ce e fals, un pensionar care are pensie de 1.500 de lei net pe lună nu e considerat în Tîrgu Mureș ca având venituri mici), oferindu-le meniuri complete de două ori pe săptămână”.



Ș-a mai tras Maior un arcuș electoral (și inutil, prea puțini pensionari citind comunicatele în stil marxist-leninist de pe site-ul Primăriei) pe coarda sentimentală a pensionarilor electori: „vârstnicilor care au făcut ceva pentru acest oraş trebuie să le acordăm toată viaţa respectul şi preţuirea noastră” (ceea ce iar e fals, mâncarea nefiind dedicată celor care au făcut ceva, ci tuturor, chiar și celor care n-au făcut nimic, cu condiția să aibă pensie de până la 1.500 de lei/lună).



Și uite așa am consemnat înc-o faptă bună pusă greșit în scena socială a solidarității, dar perfect în cea electorală.



Cătălin VISCHI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.