miercuri, 5 septembrie 2018

Gașca lui Florea vrea împrumut după modelul centrale pentru săraci și cu dedicație Lasprom!

Gașca lui Florea vrea împrumut  după modelul centrale pentru săraci și cu dedicație Lasprom!
După modelul cele 2000 de centrale pentru săraci, una din miza distrugerii Energomur, peste 6 milioane de euro credit luat de oraș pentru ca 2.000 de inși să primească centrale din banii publici de la etnicul cu Lasprom! Afacere pur etnică, pomană la fel. Urmează și alte afaceri ale inculpaților români înainte de posibile condamnări?! Consecințe a faptului că DNA s scos de la complicitate consilierii locali răsplătiți, unii dintre ei, în 2018 pentru votul...sportiv din 2013. DNA, caută răsplata și la minoritari!
 https://adevarul.ro/locale/targu-mures/targu-mures-credit-centrale-apartament-bloc-1_50ae9a677c42d5a6639e5839/index.html
ÎMPRUMUT. Două variante de împrumut bancar studiază în acest moment cei din Primăria Tîrgu Mureș pentru a edifica o parcare subterană în zona centrală a orașului (Piața Trandafirilor). Prima variantă de împrumut este de 40.920.480 de lei (echivalentul a peste 8,8 milioane de euro), iar a doua este în cuantum de 33.582.570 de lei (echivalentul a peste 7,2 milioane de euro).




Cel mai probabil, una dintre aceste două variante le va fi propusă consilierilor municipali spre adoptare, iar apoi drumul spre împrumutul bancar – considerat necesar ca apa pentru cel însetat – va fi o formalitate.



Conform motivației Direcției Tehnice a Primăriei Tîrgu Mureș, în condițiile creșterii continue a valorilor de trafic și supra-aglomerarea parcărilor existente, realizarea de locuri de parcare în zona centrală a municipiului reprezintă o necesitate investițională. De aceea e necesar un împrumut bancar, pentru că orașul nu mai are bani (apropo, studiul de fezabilitate – SF – cu valoarea de 8,8 milioane de euro pentru parcarea subterană din Piața Trandafirilor a fost aprobat de forul deliberativ al orașului, Consiliul Local, încă din anul… 2011, dar nu a fost pus în aplicare – tot atunci a fost adoptat și SF-ul cu valoarea de 7,2 milioane de euro).



Împrumutul ar urma să fie luat pe o perioadă de maximum 13 ani și va fi o linie de finanțare cu trageri multiple. Sigur, creditul va fi plătit exclusiv din bugetul local, adică din banii orașului.



Cel mai probabil, necesitatea e reală, însă rămâne întrebarea de ce în contextul existenței acestei necesități, administratorii bugetului public nu reduc din cheltuielile care nu sunt tocmai vitale pentru soarta orașului (respectiv numeroasele concerte – numai în primele 7 luni ale anului 2018, Primăria a cheltuit peste 300.000 de euro pentru spectacole muzicale și diferite paranghelii -, edificarea unei cârciumi pe Platoul Cornești – estimată la peste 400.000 de euro etc.)?



Cătălin VISCHI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.