miercuri, 23 noiembrie 2011

Ovidiu Ioaniţoaia dă iar de pământ cu gaşca (Sandu, Ţerbea ş.a.m.d..) care a dezafiliat grosolan Craiova!

Gsp.ro dixit:

A dracu` eroare!

Se înmulțesc probele ce atestă că măsura excluderii Universității Craiova de către Comitetul Executiv a constituit un abuz grosolan. Între ele, procesulverbal al ședinței CEx din 20 iulie, document pe care Federația a refuzat să-l pună la dispoziția mass-media, dar care a ajuns la DNA și, de aici, în paginile Gazetei de marți. Cum citatele respective îi acuză pe componenții CEx, reiese că ipoteza vinovăției acestora a devenit certitudine. Clar că s-a produs o încălcare flagrantă a regulamentului în clipa în care, deși informați de avocatul federal Adrian Stîngaciu că “Universitatea n-ar fi acționat în judecată FRF la instanțele civile”, membrii Comitetului Executiv s-au grăbit totuși să voteze desființarea!

La fel de clar rezultă și cine a condus întreaga operațiune, Mircea Sandu însuși. Pornit să se răzbune pe Adrian Mititelu, să-i dea o lecție celui ce îndrăznise să-l înfrunte, într-adevăr, sărind uneori calul, președintele FRF n-a ținut cont de nimic. Nici măcar de poziția unuia dintre colaboratorii săi apropiați, e vorba despre secretarul general Adalbert Kassai, care a atras atenția, cuvinte extrase din stenograma ședinței amintite, “Să nu faceți greșeala să votați dezafilierea că e de rău! Găsim o soluție, măcar mai amînăm, dar să nu faceți asta!”.

Amîndouă avertismentele l-au lăsat rece pe Nașu’. I-au intrat pe o ureche și i-au ieșit pe cealaltă. Din păcate, dorința de a-l învăța minte pe Mititelu cu orice preț s-a dovedit mai puternică, de nestăvilit, drept pentru care Sandu a forțat nota împotriva oricărei rațiuni și, încă mai grav, a prevederilor din ROAF! Incalificabilă e maniera în care, auzindu-l pe juristul Stîngaciu că ia în calcul posibilitatea comiterii “unei erori materiale, la nivel de grefier” cu privire la citațiile ajunse la FRF, președintele a comentat numai cu “Fir-ar a dracu’ de eroare!”. După care, nesfiindu-se să amenințe că “vin FIFA și UEFA peste noi!”, și-a jucat rolul de fals justițiar.

N-o mai iau de la Adam și Eva pentru a repeta că, ascultîndu-l pe șeful FRF și ridicînd mîna la sugestia lui, membrii CEx au executat-o pe Craiova fără suficient temei. Că nu existau motive, întrucît Universitatea nu chemase în judecată Federația, să decapiteze una dintre cele mai iubite echipe din istoria fotbalului nostru. Că ar fi avut obligația să obțină, pentru a aplica imediat o sancțiune zice-se provizorie, aprobarea Adunării Generale etc. Detaliile sînt cunoscute din articolele anterioare, așa că nu mai insist.

În paralel cu ancheta DNA, urmează să vedem cum va ieși Federația dintr-o încurcătură în care s-a băgat singură. Pe unde va scoate cămașa de vreme ce s-a demonstrat, de-acum nu mai încape nici o îndoială, că Știința a fost exclusă aiurea! Ca atare, Mircea Sandu et Comp. vor trebui să repare ce-au stricat. Eventual, s-o reînscrie la toamnă pe Craiova în liga secundă, eșalon pentru care a primit licență pe 30 iunie. Pînă atunci însă, mai e de rezolvat și problema despăgubirilor solicitate de clubul din Bănie, dar pe marginea subiectului vom mai discuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.