luni, 12 septembrie 2016

Cine zice că BSA și poliția dorm, ca la Târgu-Mureș?
Cine zice că BSA și poliția dorm, ca la Târgu-Mureș?
Ieșenii mai și muncesc, nu ca organele târgumureșene care tolerează furtul intelectual la presa locală scrisă și nu numai, pe soft piratat, în meseriile liberale sau la cluburi, inclusiv cele sportive. Hoție neatinsă de organ în Transilvania, noroc că în alte părți hoția se prinde și se pedepsește!


Un ieşean a fost trimis în judecată în primăvară, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în procesul său Microsoft, Symantec și Autodesk fiind părţi civile. Procesul a avut un nou termen de judecată vineri, magistraţii stabilind ca dosarul să fie reanalizat pe 8 octombrie 2016.

În rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi se menţionează că, în acest caz, Serviciul de Investigare a Fraudelor s-ar fi sesizat din oficiu că firma Sybit SRL instalează programe piratate pe calculatoarele pe care le comercializează. Pe 23 aprilie 2013, oamenii legii au efectuat o percheziţie la punctul de lucru de la magazinul Moldova din Iași, reprezentanţii firmei fiind prinşi în flagrant în timp ce instalau pe calculatorul unui client două programe piratate, respectiv un sistem de operare Windows 7 şi un Microsoft Office 2007.

Un ieşean a fost dat în judecată de Microsoft, Symantec și Autodesk, fiind acuzat de piraterie

„Conform procesului verbal de efectuare a percheziţiei la punctul de lucru menţionat, inculpatul Cozianu Eugen (administratorul inculpatei Sybit SRL Iaşi) a recunoscut la momentul efectuării percheziţiei faptul că a instalat sistemul de operare Windows pe hard-diskul unităţii centrale aduse de către martor, fără a deţine licenţă şi că a fost plătit cu suma de 90 de lei pentru acest serviciu”, se arată în rechizitoriu.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat şi 12 CD-uri sau DVD-uri, dar şi mai multe unităţi de stocare. În total, cei trei giganţi de pe piaţa IT vor 20.600 de euro de la societatea din Iaşi.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu