sâmbătă, 3 septembrie 2016

Să ne râdem…cu mituitul Florea. Tontălăul prins pe sens unic și care a acuzat primăria mafiei românești cu dedicații de borfaș pentru sensurile unice, vopseaua lui Moldovan și indicatoarele Kiss UnciumSă ne râdem…cu mituitul Florea. Tontălăul prins pe sens unic și care a acuzat primăria mafiei românești cu dedicații de borfaș pentru sensurile unice, vopseaua lui Moldovan și indicatoarele Kiss Uncium

„Accentul trebuie pus pe şcoală, pe educaţia rutieră. De la şcoală pleacă totul....”

„Consider că şi ministrul actual de interne, ca de altfel şi predecesorii săi, face aceleaşi greşeli constant, în ceea ce priveşte cazurile de circulaţie. Acelea de a sancţiona, de a amenda, fără să se îndrepte împotriva cauzei. Domnilor poliţişti, domnule ministru Stroe, insistaţi pe educaţia conducătorilor auto, insistaţi pe şcoală, pe educaţia pe care o oferă şcoala.

Aceste şcoli de şoferi au devenit un focar de mediocritate şi nepregătire, o parte dintre instructori provin din medii diferite, care nu au nimic în comun cu educaţia rutieră, fiind zugravi, agricultori, ingineri etc. Situaţia în care se iau carnetele a fost scoasă la iveală de presă. Şi în prezent, majoritatea conducătorilor auto nu cunosc regulile de circulaţie pe timp de iarnă, vara, pe ploaie, pe zăpadă...

Un accent important trebuie pus şi pe circulaţia pe drumurile publice a TIR-urilor şi microbuzelor, care, conform unor statistici, reprezintă o sursă majoră a accidentelor. O altă cauză a evenimentelor rutiere o constituie terbiliştii şi descreieraţii, precum şi starea jalnică a drumurilor. Dar, cu toate acestea, nu ei reprezintă cel mai mare pericol. Exemple vă pot da cu nemiluita, în care ministerul de interne nu a fost interesat câtuşi de puţin în a oferi un minim de confort şi siguranţă pe drumurile publice. Să nu ne facem că uităm de cadourile făcute miliţienilor pentru liniile continue. Vreau să amintesc şi de imensitatea de lucruri care te agresează în timpul şofatului: iluminatul public defectuos, reclamele, farmaciile ale căror reclame publicitare de culoare verde, amplasate în intersecţii, provoacă derută, confuzie în rândul şoferilor, şi nu în ultimul rând, trecerile pentru pietoni amplasate de cele mai multe ori fară rost. Şi exemplele ar putea continua.

Nu amenzile reprezintă soluţia reducerii riscurilor de accidente, acestea (amenzile!) vor alimenta în continuare mediocritatea. Repet, accentul trebuie pus pe şcoală, de la şcoală pleacă totul...”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu