marți, 6 decembrie 2016

Bandiții escrocilor și mituiților Florea și Maior și hoția pe ASA. Jegurile etnice și 10.000 de euro cadou din banii prostimii pentru marcarea a 7 goluri!



Bandiții escrocilor și mituiților Florea și Maior și hoția pe ASA. Jegurile etnice și 10.000 de euro cadou din banii prostimii pentru marcarea a 7 goluri!
Excelent, ca de obicei…supervizorul, jos  pălăria!

http://supervizor.ro/clauze-la-o-echipa-de-fotbal-ajunsa-in-insolventa-10-000-euroluna-1-500-euro-pentru-victorie-si-inca-10-000-euro-pentru-7-goluri-prima-transa-a-drepturilor-tv-este-cesionata-in-mare-parte/

Născut la data de 30 aprilie 1991, Marius George ŢUCUDEAN este unul dintre încă puţinii fotbalişti români care “se pot lăuda” că au prins două insolvenţe în acelaşi an. Mai exact, ŢUCUDEAN s-a transferat la ASA TÂRGU MUREŞ în ianuarie 2016, iar echipa a cerut protecţia Legii 85/2014 pe 23 martie 2016, sentinţa de deschidere a procedurii fiind pronunţată pe 8 aprilie 2016 (Dosar nr.165/1371/2016, Tribunalul Specializat Mureş).

La finalul lunii iulie 2016, a semnat cu PANDURII Tîrgu Jiu. Pe 19 octombrie 2016, CLUBUL SPORTIV “PANDURII – LIGNITUL” TG-JIU (CUI: 12606990), persoana juridică prin intermediul căreia activează echipa de fotbal, a intrat în insolvenţă, precizând că, la data de 31 august 2016, înregistra datorii totale de 14.757.329,13 lei (Dosar nr.4036/95/2016).

Pentru că insolvenţa PANDURII este abia la început şi încă nu au apărut contractele jucătorilor, astăzi mă opresc numai asupra “meciului” ŢUCUDEAN – ASA Tg. Mureş, care devine şi mai interesant după ce jucătorul nu mai evoluează la echipa cu mari şanse de a intra în faliment luna aceasta.

Marius George ŢUCUDEAN a încheiat un contract de prestări servicii sportive cu ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TG. MUREŞ (CUI: 24417790) pe 11 ianuarie 2016, clauzele financiare ale acestuia referindu-se la o perioadă de 5 luni (februarie – iunie 2016), deşi s-a considerat că documentul a intrat în vigoare la data semnării.

Întelegerea semnată de cele două părţi preciza că fotbalistul va primi 50.000 euro (valoare brută, 5 x 10.000 euro/lună) la care se mai pot adăuga următoarele sume:

    1.500 euro (net) – bonus de meci oficial în Liga I în caz de victorie
    500 euro (net) – în caz de meci egal în deplasare
    10.000 euro dacă marchează 7 goluri
    15.000 euro dacă echipa se califică în UEFA Europa League sau UEFA Champions League.
    Totodată, sportivul urma să beneficieze, pe toată perioada contractuală, de suma de 300 euro net pe lună, reprezentând contravaloarea serviciilor de cazare şi masă.

Publicaţiile de sport susţin că Ţucudean a bifat nouă partide şi a marcat două goluri pentru echipa mureşeană. Norocul lui şi al clubului/asociaţiei că nu a mai marcat încă 5!

În documentaţia depusă la Dosarul de insolvenţă se precizează că fotbalistul a primit în toată perioada cât a evoluat la Târgu Mureş doar 8.600 lei (1.955 de euro la cursul actual), fără a se preciza dacă sunt banii pentru chirie şi eventual vreun bonus sau o parte din contractul/suma de bază. Cert este că ŢUCUDEAN a fost înscris la masa credală cu echivalentul a 50.000 euro, cu menţiunea că el a solicitat ca suma respectivă să fie considerată creanţă salarială, dar administratorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL a catalogat-o drept chirografară.

O garanţie de 35.000 euro şi acuzaţii de fraudă

Pe 1 februarie 2016, dată la care situaţia financiară a echipei cu care a semnat nu prea roz, ŢUCUDEAN se asigură că va primi măcar 35.000 euro şi încheie un contract de cesiune de creanţă cu ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TG. MUREŞ. Mai exact, fotbalistul urma să primească suma respectivă direct din drepturile TV, de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

După deschiderea procedurii de insolvenţă, administratorul judiciar a solicitat anularea acestui contract, iar acuzaţiile formulate în acţiunea respectivă sunt chiar grave:

    Actul a cărui anulare se solicită îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru admisibilitatea acţiunii, respectiv este un act fraudulos, urmărind prejudicierea intereselor creditorilor; a vizat eludarea prevederilor legale privind ordinea de distribuire a fondurilor prevăzută de art. 161 din Legea nr. 85/2014; este evidentă complicitatea terţului dobânditor la fraudă; are ca efect prejudicierea creditorilor şi a debitoarei, şansele acesteia de a se reorganiza fiind reduse substanţial;
    Operaţiunea a cărei anulare se solicită reprezintă în realitate un act încheiat cu scopul de a frauda interesele creditorilor în condiţiile în care la data formulării cererii de deschidere a procedurii insolvenţei, Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş înregistra datorii către ANAF în valoare de 5.321.658 lei, iar prin declaraţia de creanţă formulată, această creditoare a solicitat înscrierea la masa credală a debitoarei cu suma de 7.794.600 lei.
    Contractul de cesiune în speţă a fost încheiat cu aproximativ două luni înainte de deschiderea procedurii insolvenţei debitoarei, reclamanta arată că este fără putinţă de tăgadă că singurul scop avut în vedere de către ambele părţi semnatare la momentul perfectării contractului de cesiune de creanţă a fost sustragerea sumei de 154.000 lei (35.000 euro – n.r.) din masa activă a debitoarei Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş, anticipându-se că starea de insolvenţă era iminentă; după deschiderea procedurii insolvenţei sumele ce ar fi fost încasate de către debitoare de la Liga Profesionistă de Fotbal a României ar fi putut fi accesate de către reprezentanţii debitoarei doar cu acordul administratorului judiciar, cu respectarea prevederilor Legii nr. 85/2014;
    La data încheierii contractului de cesiune, părţile anticipau starea de insolvenţă şi lipsa de lichidităţi şi au convenit de comun acord să creeze o situaţie privilegiată pârâtului Ţucudean Marius George, care urma să încaseze cu prioritate creanţa, în detrimentul altor creditori, schimbând astfel ordinea de preferinţă instituită cu titlu imperativ de către legiuitor, iar argumentele menţionate sunt întărite şi de prezumţia de fraudă în dauna creditorilor;
    Actul a fost încheiat pentru achitarea unei datorii care nu era scadentă la data deschiderii procedurii insolvenţei.

ŢUCUDEAN rămâne cu garanţia

Parte în acest dosar “afiliat” la cel de insolvenţă (Dosarul nr.165/1371/2016/a19), ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TG. MUREŞ (CUI: 24417790) s-a gândit să-l ţepuiască total pe ŢUCUDEAN şi a declarat că “este de acord cu admiterea acţiunii şi anularea contractului de cesiune atacat, cu consecinţa repunerii părţilor în situaţia anterioară încheierii acestui act”. Dincolo de atitudinea faţă de jucător, acest accept necondiţionat sugerează că asociaţia recunoaşte măcar parţial acuzaţiile formulate de RTZ & PARTNERS SPRL.

Cu toate că aparent situaţia îi era defavorabilă (unu contra doi), fotbalistul, reprezentat de SANDU HUANITA-LUCIANA – CABINET DE AVOCAT, a avut câştig de cauză, pledoaria în favoarea lui fiind următoarea:
“Scopul pentru care a fost încheiat contractul nu a fost garantarea încasării remuneraţiei, ci evitarea situaţiei în care clubul de fotbal pierde jucătorul pe care şi-l dorea în lot, prin invocarea justei cauze de natură financiară, astfel cum este reglementată această justă clauză de dispoziţiile Regulamentului privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal.

Debitoarea s-a asigurat că jucătorul nu va denunţa unilateral contractul pentru neplata salariului, care ar fi adus ca şi consecinţe pierderea jucătorului şi a drepturilor de a-l transfera, precum şi interdicţia la transferuri. Rezultă că cesiunea a fost în beneficiul clubului, în special”.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată pe 14 octombrie 2016, sentinţa a fost publicată în BPI abia pe 29 noiembrie 2016, chiar înainte de 5 zile în care instanţele nu lucrează! Tot pe 29 noiembrie 2016, dar şi cu o zi înainte, au fost publicate sentinţele din alte dosare care vizau anularea unor astfel de contracte de creanţe – unele încheiate cu fotbalişti, altele cu firme. Şi nu e exclus să mai fie şi altele.

Un faliment care să zguduie “liga insolventelor”?

Cererile administratorului judiciar au fost respinse, cu excepţia uneia singure (în cazul cesiunii încheiate cu Ioan Nucu MAN!), iar asta agravează şi mai mult situaţia echipei de fotbal. În documentaţia depusă la aceste dosare/cereri, se preciza:
“la finalul sezonului regulat 2015-2016, echipa de fotbal s-a clasat pe locul VI; raportat la grila pentru sezonul competiţional 2015/2016, debitoarea ar fi îndreptăţită să încaseze în cursul lunii iulie 2016 de la Liga Profesionistă de Fotbal a României suma de aproximativ 5.000.000 lei – rata I pentru drepturile TV aferente sezonului competiţional 2016/2017″.

Foarte probabil, suma respectivă nu a plecat din conturile LPF din moment ce există atâtea procese prin care se cere anularea contractelor de cesiune de creanţe, dar problema reală, ieşită abia acum la lumină, este alta: cele 5 milioane de lei care ar trebui să vină de la LPF sunt deja împărţite (poate nu 100%, dar în mare parte), ceea ce înseamnă că nu pot fi incluse în planul de reorganizate, aşa cum probabil spera administratorul judiciar. Plus că, din aceste drepturi TV ar fi trebuit achitate drepturile jucătorilor care au evoluat după deschiderea insolvenţei.

În contextul acestor cereri în anulare respinse de instanţă, sunt şanse mari ca pe 9 decembrie 2016 să fie pronunţat falimentul ASA Tg.Mureş. Ar fi o premieră şi un mare deranj pentru că, în premieră, o echipă ar intra în faliment… în plin campionat! Dar poate că de aşa ceva e nevoie pentru a se reglementa “liga insolventelor”! (sursa foto: facebook.com/asatirgumuresoficial)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.