vineri, 9 decembrie 2016

Hoții din Târgu-Mureș și noua lor lovitură din banii publici



Hoții din Târgu-Mureș și noua lor lovitură din banii publici
Poate bagă nasul DNA și la bastardul mare din PNL și primăria Târgu-Mureș și la interesele retardatului lui prins cu PFA la porcul mare de partid pentru mașina de lux vrută de cei doi hoți și mituiți PNL.

COMUNICAT

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1286 din 18 octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată,
sub control judiciar a inculpatului LIȚIU VASILE, la data faptelor șef al Biroului Tehnic și Administrarea Patrimoniului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș (D.G.A.S.P.C. Mureș), pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,

și în stare de libertate a inculpaților:
BORDI GHIZELA, la data faptelor consilier I superior în cadrul Compartimentului Investiții, Achiziții publice aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

GĂBUDEANU VIOREL, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2015, inculpatul Lițiu Vasile, în calitate de șef al Biroului Tehnic și Administrarea Patrimoniului din cadrul D.G.A.S.P.C. Mureș, a favorizat o societate comercială cu ocazia inițierii și organizării a două proceduri de achiziție având ca obiect furnizarea de autovehicule în beneficiul D.G.A.S.P.C. Mureș.

Concret, inculpatul Lițiu Vasile, beneficiind de ajutorul inculpatei Bordi Ghizela, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu și ca urmare a înțelegerilor avute cu inculpatul Găbudeanu Viorel, reprezentant al societății respective, a introdus în caietele de sarcini (aferente celor două proceduri de achiziție privind cumpărarea a 12 autovehicule) o serie de specificații tehnice caracteristice doar autovehiculelor comercializate de această societate comercială.

De menționat este faptul că anterior publicării în S.E.A.P. a primei invitații de participare referitoare la achiziționarea de către D.G.A.S.P.C. Mureș a 9 autovehicule, inculpatul Lițiu Vasile i-a furnizat inculpatului Găbudeanu Viorel informații nedestinate publicității, referitoare la intenția instituției publice de a iniția și desfășura proceduri de achiziție a unor autoturisme, obiectul acestora, precum și cerințele ce urmau a fi incluse în caietul de sarcini aferent procedurii inițiate prin invitația anterior menționată.

În același context, inculpatul Găbudeanu Viorel i-a furnizat șefului Biroului Tehnic și Administrarea Patrimoniului din cadrul D.G.A.S.P.C. Mureș specificațiile tehnice autovehiculelor pe care primul le comercializa, aceste acțiuni având ca scop eliminarea concurenței, avantajarea societății în vederea câștigării contractelor de achiziție publică și, implicit, obținerea unor foloase necuvenite.

De asemenea, anterior publicării în S.E.A.P. a celei de – a doua invitații de participare referitoare la achiziționarea de către D.G.A.S.P.C. Mureș a 3 autovehicule, inculpata Bordi Ghizela i-a furnizat inculpatului Găbudeanu Viorel, informații nedestinate publicității, referitoare la modificările aduse documentației de atribuire și data termenului limită de depunere a ofertelor, stipulat în cadrul respectivei proceduri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.