luni, 25 iulie 2016

Francezii îndrăznesc să se lupte cu mega-aspiratorul de date în folosul americanilor, Windows 10



Francezii îndrăznesc să se lupte cu mega-aspiratorul de date în folosul americanilor, Windows 10
Încă câteva zile și scăpăm de visul dement Microsoft de a raporta, comunist, miliardul propus de utilizatori care au renunțat la licența lor de Windows 8.1 sau 7 în favoarea aspiratorului de date iubit și de NSA, Windows 10. Din fericire, înainte de 29 iulie, francezii nu stau cu mâinile în sân și nu sunt de acord cu colectarea de date de către americani, contra legilor europene și a bunului simț. Rămâne ca Europa să găsească soluții pentru a stopa furtul datelor personale prin acorduri EULA care se schimbă și de două ori pe an și dacă Microsoft nu se conformează să îi amendeze cu miliarde de dolari, așa ca în trecut.


http://www.go4it.ro/software/franta-i-a-cerut-companiei-microsoft-sa-nu-i-mai-urmareasca-pe-internet-pe-utilizatorii-de-windows-10-15539104/

Comisia pentru protecţia datelor din Franţa i-a cerut companiei Microsoft să înceteze să mai „colecteze excesiv date” despre utilizatorii de Windows 10 şi să nu-i mai urmărească pe aceştia pe internet fără acordul lor. Într-o notă, CNIL (Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés) a transmis că gigantul software american trebuie să ia măsuri pentru a garanta „securitatea şi confidenţialitatea” informaţiilor personale ale utilizatorilor după ce a constatat că Microsoft încă transferă date despre aceştia din Europa către SUA pe baza acordului „Safe Harbour”, invalidat de o curte de justiţie a UE în luna octombrie a anului trecut.

Citeşte şi: Browserul Edge nu primeşte extensii pe Windows 10 Mobile

CNIL i-a dat companiei un răgaz de trei luni pentru a rezolva problemele semnalate. În caz contrar, Microsoft riscă sancţiuni, care nu au fost încă anunţate. Decizia a fost luată după o anchetă făcută de comisie anul trecut.


În septembrie 2015, vicepreşedintele Microsoft responsabil cu sistemul de operare Windows, Terry Myerson, a declarat că Windows 10 colectează informaţii pentru a funcţiona mai bine pentru utilizatori şi că aceştia pot alege ce tipuri de informaţii sunt colectate.

Comisia a spus şi că sistemul de autentificare în Windows 10 bazat pe un PIN de patru cifre nu este sigur, deoarece nu are o limită pentru încercări nereuşite.

Un reprezentant din departamentul juridic al Microsoft a transmis că gigantul software va colabora cu CNIL pentru a găsi soluţii acceptabile la aceste probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.