miercuri, 29 ianuarie 2020

DNA Târgu-Mureș, atenție la obiectul de activitate al românului și la marcajele rutiere decontate. Un fel de activități religioase și umoristice pe subordonat pe PFA...ingineresc, pentru a da pomană etnică!


DNA Târgu-Mureș, atenție la obiectul de activitate al românului și la marcajele rutiere decontate. Un fel de activități religioase și umoristice pe subordonat pe  PFA...ingineresc, pentru a da pomană etnică!
Dai bani la poliții din bugetul local, prin HCL și pomeni directe, prin primărie, ai niște...chestii docile. Și poți veni cu doare false de șantaj, să ameninți martori DNA, să hăituiești șefi de partide și redactori șefi și orice rahat personal va mirosi parfum. Adică poliția nu-i tâmpită să își taie sursa de finanțare?! Bani de sport, de revelioane, de sindicate, de telefon, de tras apa la budă, de curent electric, fotbal, de pictură, de combustibil, sute de mii de lei pomană din bugetul local. Poliția voastră, banii voștri, voia celor care le cunosc năravurile, românism bolnav, de Târgu-Mureș.

La Tîrgu Mureș, asociere pentru gestionarea spațiilor de cazare și alimentație publică

redactia 19 ianuarie 2017 Administratie, Slider Lasa un comentariu 355 Vizualizate

Municipiul Tîrgu Mureș intenționează să se asocieze cu firma Administrație și Turism SRL într-o societate simplă pentru ca fostele servicii publice din cadrul Primăriei Tîrgu Mureș care prestau servicii hoteliere și alimentație publice să devină mai performante. Administrație și Turism ar urma să aibă drept de folosință asupra Casei de Oaspeți, a terenurilor din Complexul de Agrement și Sport Mureșul, Casei de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii „Mihai Eminescu”, „Căsuţei din pădure” de la Platoul Corneşti, și chioșcurilor din Parcul Municipal și din incinta Cinematografului „Arta”. Durata propusă a contractului este de 15 ani.



Potrivit contractului de societate simplă care este supus spre aprobare împreună cu proiectul de hotărâre privind asocierea celor două părți, fiecare urmează să dețină în societatea care nu va avea personalitate juridică 50 % din părțile de interes. Fiecare asociat – Municipiul Tîrgu Mureș este asociatul prim, iar Administrație și Turism SRL – asociatul secund – va avea un aport în societea de 100.000 de lei. De altfel, în același procent, asociații vor împărți rezultatele financiare (profit/pierderi), principala prevedere față de care avem o rezervă, deoarece dacă societatea va fi pe pierdere, atunci bugetul local va trebui să suporte deficitul financiar în procentul agreat.
În plus, Municipiul Tîrgu Mureș va aduce în societate folosința comună a următoarelor imobile și construcții: „Casa de oaspeţi” din cadrul Complexului de Agrement și Sport “Mureșul”, 2 terenuri fotbal de câmp (împreună cu instalaţiile accesorii aferente), 5 terenuri de tenis de câmp, Casa de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii „Mihai Eminescu”, „Căsuţa din pădure” de la Platoul Corneşti, Chioșcul din Parcul Municipal, Chioșcul din incinta Cinematografului „Arta”. Oricare din asociați va aduce o îmbunătățire bunurilor deja amintite, acestea vor rămâne în proprietatea Municipiului Tîrgu Mureș.
Obiectul viitoarei societăți va consta în servicii de restaurant şi alte servicii de alimentaţie publică, servicii hoteliere şi de turism, închirierea spaţiilor către persoane fizice sau juridice, organizare de evenimente, orice alte activități în legătură cu exploatarea bunurilor mai sus amintite, potrivit cu destinația acestora, activități sportive și de agrement.
Compania Administrație și Turism – asociatul secund – va asigura, potrivit contractului de asociere angajarea de personal calificat pentru toate domeniile de activitate, aprovizionarea cu mărfuri de la furnizori, activităţi de management, orice alte prestaţii şi cunoştinţe specifice, alte activități în vederea exploatării a activelor de către asociați, orice altă activitate convenită de părţi prin acte adiţionale.
De asemenea, tot asociatul secund va stabili și aproba preţurile şi tarifele pentru produsele comercializate şi serviciile prestate în cadrul societăţii şi va face orice fel de propuneri privind politica preţurilor produselor/serviciilor prestate, va stabili necesarul de marfă și servicii, va identifica furnizorii potenţiali interni/externi, va stabili programul de funcţionare al obiectivelor date în folosinţa societăţii, va propune Adunării Generale aprobarea planului de dotări, modernizări şi investiţii, va examina calculele de eficienţă a operaţiunilor efectuate, va stabili şi aproba numărul personalului care lucrează în subordinea sa pentru societate, atribuţiile şi salariile acestuia, va prezenta un raport anual asociatului prim privind activitatea desfăşurată, va pune în executare hotărârile Adunării generale a asociaților, va ţine evidenţa bunurilor comune ale asociaţilor rezultate din activitatea comună.
În contract se mai prevede că evidența contabilă a societății va fi ținută
centralizat şi distinct de asociatul secund.
Societatea simplă ar urma să funcționeze 15 ani, dacă nicio parte nu va denunța unilateral contractul de asociere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.