joi, 16 ianuarie 2020

Peste 1000 de rromi îi vor bate obrazul declarat imaculat al lui Dorin Florea


Peste 1000 de rromi îi vor bate obrazul declarat imaculat al lui Dorin Florea
Aresel! Ajunge! nazismului electoral, rasismului și discriminării manifestate de primarul Dorin Florea!
Platforma civică Aresel va protesta vineri, 17 ianuarie 2020, de la 16:00, în fața Primăriei Târgu Mureș, ca urmare a  declarațiilor discriminatorii și rasiste ale primarului din Târgu Mureș, Dorin Florea. Îi cerem lui Dorin Florea, pe această cale, să își dea demisia din funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș.
Credem că este de datoria noastră, ca societate, să fim solidari în amendarea unor astfel de derapaje periculoase ale aleșilor. Îngrijorarea noastră este cu atât mai justificată cu cât un astfel de discurs incită la ură de clasă și de rasă, în condițiile în care Constituția și legile României protejează  drepturile omului și, implicit, drepturile persoanelor care aparțin minorităților naționale. Primarul Dorin Florea nu numai că își arată disprețul față de persoanele care fac parte din grupuri vulnerabile și defavorizate („săraci” și „țigani”), dar propune cu nonșalanță politici publice de control al vieții intime/private și de purificare socială, inspirate de doctrina și politicile naziste.
Pentru că este important pentru întreaga noastră societate, vă așteptăm să vă alăturați protestului public și să solidarizăm în lupta împotriva acestor accese nesănătoase ale celor aleși în funcții publice pentru a își ajuta cetățenii, nu pentru a-i denigra.

În caz că ați uitat ura la adresa rromilor a unora din Primăria inculpaților români din Târgu--Mureș!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.