joi, 8 decembrie 2011

DNA - Serviciul teritorial Târgu-Mureş - munceşte!

DNA - Serviciul teritorial Târgu-Mureş - munceşte!

Chiar dacă, încă, nu avem nume sonore de aleşi PDL căutaţi de DNA pentru mită, abuz în serviciu şi aşa mai departe, ca la Cluj-Napoca, Craiova sau altundeva, la Târgu-Mureş se munceşte ! Deocamdată, DNA - Serviciul teritorial Târgu-Mureş - anunţă măsuri în cazul unor alţi angajaţi la stat.

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

VODĂ ALEXANDRU-OVIDIU, ofiţer de poliţie (cu gradul de comisar şef), şeful Poliţiei Oraşului Borsec, judeţul Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi complicitate la şantaj,

COLCER NICOLAE, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Borsec, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada mai-septembrie 2011, inculpatul Vodă Alexandru – Ovidiu, în calitate de şef al Poliţiei Oraşului Borsec, a pretins diferite sume de bani, din care a primit, în patru tranşe, suma de 4.950 lei de la un denunţător, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, judeţul Harghita şi pe lângă un ofiţer de poliţie, subordonatul său, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru infracţiunea de ultraj.

La rândul său, inculpatul Colcer Nicolae, având sprijinul şefului său Vodă Alexandru – Ovidiu, în perioada ianuarie – octombrie 2011, l-a constrâns pe denunţător să îi dea suma de 10.000 de euro sub ameninţarea că, în caz contrar, va face declaraţii de natură să atragă răspunderea penală a denunţătorului în dosarul penal menţionat mai sus. De asemenea, Colcer Nicolae i-a precizat că, în cazul în care îi va remite banii, va da declaraţii favorabile denunţătorului.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului Vodă Alexandru – Ovidiu.

La data de 16 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul procurorilor DNA şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Vodă Alexandru – Ovidiu şi Colcer Nicolae pe un termen de 29 de zile (detalii în comunicatul nr. 701/VIII/3 din data de 8 noiembrie 2011).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.