joi, 8 decembrie 2011

iPad, marcă înregistrată în…China

iPad, marcă înregistrată în…China

Am un iPad. Desigur, fabricat în China. Dacă judecăm ştirea care urmează, iPad-ul meu nu e iPad-ul lui Jobs, pentru că denumirea produsului ar fi marcă înregistrată… chinezească! Dacă până acum eram obişnuiţi ca unele companii chinezeşti să copieze produsele occidentale, se pare că şi occidentalii se ocupă cu copierea, dar de denumiri. Potrivit FOX News, Apple a pierdut o disputa in justitia din China privind dreptul de folosire a marcii “iPad”, tribunalul spunand ca compania americana violeaza o marca inregistrata a unei companii chinezesti. Compania Proview Technology a inregistrat marca “iPad” inca din anul 2000, pentru a o folosi atat in China cit si in alte tari.

Ulterior, subsidiara din Taiwan a companiei a vindul “marca inregistrata globala” in 2006 catre o companie britanica numita IP Aplication Development pentru echivalentul a aproximativ 55.000 de dolari. Marca a fost transferata ulterior catre Apple, insa Proview sustine, in prezent, ca China nu era inclusa in deal-ul initial prin care marca “iPad” a fost vinduta catre partenerii britanici.

Justitia chineza a decis in favoarea companiei locale, iar Proview asteapta compensatii de peste 1 miliard de dolari pentru incalcarea proprietatii intelectuale in aceasta privinta.(sursa ITMoldova.com).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.