duminică, 11 decembrie 2011

Mită pentru un fost director în CJ Mureş. Zice DNA, Serviciul teritorial Târgu-Mureş

DNA Serviciul teritorial Târgu-Mureş munceşte! Chiar dacă nu avem rechinii din PDL, ca în alte părţi, dar tot e vorba de mită şi aici. Pentru ceilalţi, probabil, se mai aşteaptă.

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a inculpatei BOCHIŞ NICOLETA, director la Direcţia Tehnică Drumuri şi Poduri Judeţene şi Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Mureş la momentul comiterii faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie – august 2005, inculpata Bochiş Nicoleta, în calitate de director la Direcţia Tehnică Drumuri şi Poduri Judeţene şi Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, a pretins şi primit cu titlu de mită, de la reprezentantul unei societăţi comerciale, un laptop şi un telefon mobil în valoare totală de aproximativ 8.505 lei.

Bunurile au fost pretinse şi primite pentru ca inculpata Bochiş Nicoleta, fiind în funcţia menţionată mai sus, să-i furnizeze persoanei de la care a primit bunurile atât informaţii care nu sunt publice în legătură cu licitaţiile organizate de către Consiliul Judeţean Mureş, cât şi pentru a favoriza firma persoanei respective pentru câştigarea acestor licitaţii, precum şi pentru decontarea mai rapidă a unor lucrări deja efectuate. Licitaţia pe care dorea să o câştige viza încheierea unui contract de achiziţie şi montare de panouri şi marcaje pentru drumurile publice din judeţul Mureş.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Mureş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.