joi, 9 august 2012

Bandiții de la PDL l-au avansat pe Hagi. De la soldat…la colonel!

Bandiții de la PDL l-au avansat pe Hagi. De la soldat…la colonel!
Dacă tot s-a spart buboiul cu coloneii de partid care nici măcar nu au făcut armata, s-a dovedit și că sportivii, ca pe vremea comuniștrilor, au primit grade sub gașca portocalie. Demența politrucilor a făcut ca până și Bumbescu, Colonelul, cum i se spunea, să primească grad de…colonel. Dacă avea porecla Amiralul, bandiții de la PDL îl făceau amiral?! Iar Pițurcă e…comandor. O explicație că România are o națională de fotbal în…aer și javrele de la federație sunt precum norii, deasupra legii?!
GSP.ro dixit:

Cea mai mare avansare s-a produs în cazul “Regelui”, care a ajuns de la soldat la grad de colonel, în timp ce selecţionerul a primit grad în forţele aeriene. Dezvăluirile legate de avansările dubioase pe care Ministerul Apărării Naţionale le-a făcut în decursul anului 2011 scot la iveală şi nume importante din fotbalul românesc. E vorba despre cîţiva dintre foştii componenţi ai echipei Steaua de la jumătatea anilor ’80. Pe listele oficiale ale MApN, cu avansări în grad cu nereguli din 2011, apar 7 dintre cei care au cucerit Cupa Campionilor Europeni şi alţi doi foşti fotbalişti din Ghencea.

Bumbescu e oficial colonel
Victor Piţurcă e unul dintre cei 7, cel care a fost avansat de la gradul de căpitan la cel de comandor în forţele aeriene. Acelaşi grad l-a primit şi Gabi Balint, în timp ce Bumbescu, căruia i se spunea “Colonelul” pentru că jocul său era unul foarte dur, a ajuns acum, oficial, la acest grad, fiind avansat de la cel de locotenent-colonel.

Alături de aceştia, dar şi de Belodedici, Boloni, Duckadam şi Iovan, toţi avînd acum grad de colonel, au mai fost avansaţi Gică Hagi şi Dumitru Stîngaciu. Primul a făcut cel mai spectaculos salt, de la soldat la colonel, în timp ce “Gonzo” a ajuns tot colonel, dar plecînd de la statutul de căpitan.

Atunci cînd s-au făcut respectivele avansări, ministrul Apărării Naţionale era Gabriel Oprea, foarte bun prieten cu Anghel Iordănescu, dar şi un suporter declarat al roş-albaştrilor.

Şapte colonei şi doi comandori
Nume Grad anterior Grad actual
Belodedici locotenent colonel
Boloni sublocotenent colonel
Balint căpitan comandor
Duckadam maior colonel
Bumbescu locotenent-colonel colonel
Iovan căpitan colonel
Piţurcă căpitan comandor
Stîngaciu căpitan colonel
Hagi soldat colonel

Enăchescu e sublocotenent!
Pe respectivele liste apare şi numele lui Vlad Enăchescu, directorul postului DolceSport, cel care a fost multă vreme şeful departamentului Sport de la TVR. Enăchescu a fost avansat de la absolvent la gradul de sublocotenent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.