joi, 9 august 2012

Gura păcătosului adevăr grăiește! Consiliul local lucrează împotriva intereselor târgumureșenilor. De aceea a apărut noua termie, afacerile cu mii de centrale de apartamente, creditul de 6 milioane de euro pe oraș și interesele borfașilor pentru fostele centrale de cartier!

Gura păcătosului adevăr grăiește! Consiliul local lucrează împotriva intereselor târgumureșenilor. De aceea a apărut noua termie, afacerile cu mii de centrale de apartamente, creditul de 6 milioane de euro pe oraș și interesele borfașilor pentru fostele centrale de cartier!
Având în vedere situaţia crizei energetice din municipiul Târgu – Mureş, executivul primăriei a convocat pentru vineri, 3 august 2012, o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru deblocarea problemei termiei în zonele afectate de sistarea abuzivă a furnizării apei calde de către compania E-Star. În acest sens, primarul, dr. Dorin Florea, în strânsă colaborare cu Claudiu Maior, consultant şi Csegzi Sandor, consilier personal, mandataţi să se ocupe de soluţionarea acestei situaţii care afectează mii de locuitori ai oraşului, propune consilierilor locali soluţii viabile, imediat materializabile şi puţin împovărătoare pentru bugetul local.
Primul punct prevede ca centralele termice din imediata vecinătate a Gimnaziilor Bălcescu şi Cuza, dar şi cea din zona Grădiniţei cu Program Prelungit 15, să treacă în administrarea Primăriei Târgu – Mureş, cu menţiunea că vor deservi doar aceste unităţi de învăţământ şi nu consumatori casnici. De asemenea, restul centralelor din municipiu să treacă în administrarea SC Locativ SA, care, cu ajutorul aparatului propriu, să le deservească. Iniţiatorul proiectului, primarul, dr. Dorin Florea, alături de Claudiu Maior şi Csegzi Sandor, a făcut menţiunea că Proiectul de Hotărâre mai prevede ca în zonele unde mai puţin de jumătate din populaţie este branşată la sistemul centralizat, să se aloce un ajutor în cuantum de 2.000 de lei, pentru familiile cu venit net pe membru, care să nu depăşească 769 de lei, în vederea montării unui sistem de alimentare cu energie termică. Măsura ar urma să se aplice doar în cazul familiilor rămase fără apă caldă în urma crizei termiei din această vară.

Pentru ca aceste chestiuni cuprinse în proiectul de hotărâre să fie cât mai bine înţelese de către membrii Consiliului, aceştia au fost invitaţi în cursul zilei de joi, 2 august 2012, la o şedinţă de lucru în care li s-a explicat punct cu punct de ce soluţia propusă este cea care ar putea rezolva pentru totdeauna problema termiei atât la consumatorii casnici cât şi la unităţile de învăţământ din oraş.

Consilierul local, Claudiu Maior, a declarat că aprobarea acestui Proiect de Hotărâre ar rezolva până la venirea sezonului rece criza termiei, ar arăta aplecare şi maturitate politică din partea celor 23 de consilieri şi ar şterge impresia pe care acest Consiliu Local a lăsat-o târgumureşenilor, aceea că lucrează împotriva intereselor lor.
Gunoiul de pe siteul primăriei Târgu-Mureș se încheie apoteotic: Maior crede că s-ar șterge impresia pe care consiliul local a lăsat-o târgumureșenilor, accea că lucrează împotriva intereselor lor! Insul e, însă defazat! Consiliul local și executivul au lucrat împotriva târgumureșenilor, dar în 2010. Jigodiile cu interese au vrut să pună mâna pe piața centralelor termice de apartament, cu mii de centrale pe care le puteau vinde. Au pus la cale noua termie, adică au lăsat, porcii, târgumureșenii fără apă caldă și încălzire și au oligat mii de târgumureșeni să cheltuiască mii de euro pe centrale proprii și proiecte! Gașca nesimțită din Executiv(prima Florea, vice Maior și Csegzi, gașca și de azi, atenție!), plus consiliul local al șantajiștilor din PDL au făcut  să se nască mega-afaceri cu centrale termice la școli, grădinițe, javrele au  distrus centrale termice pe banii publici(afacerea de 50.000 de euro demolare Centrală Grand!). Javrele plătite să apere interesele târgumureșenilor au făcut afaceri pe partid și pe interese și să vină astăzi să clameze că apără interesul public e o mare rușine! Derbedeii care spuneau acum o lună că vin  vandalii, ca să facă propagandă mincinoasă pentru Florea, pe bani publici, mint din nou! Vă ajută, iar, să facă afaceri pe banii publici, căci interesul borfașilor nu e să aveți sistem centralizat, ci să cumpere tot românul care votează etnic și maghiarul centrală de apartament, care aduce bani puhoi și după instalare, prin revizii, reparații și așa mai departe!
 În caz că ați uitat: Comunicat Energomur care îi dădea peste degete lui Maior, artizanul noii termii de partid: trebuie să vă debranșați… Uite că gașca a făcut ce a vrut!
Nr. 5441/ 11.06.2010

Către populaţie, în special consumatorii din cartierul Unirii

În Tîrgu Mureş, preţul energei termice produsă de S.C. Energomur S.A. este de 327 lei / Gcal cu TVA inclus. În prezent populaţia plăteşte energia termic ă consumată la preţul de facturare de 193.48 lei/Gcal cu TVA inclus. Diferenţa de preţ rezultă din cei 30,96 % alocaţi de la bugetul de stat pentru compensarea creşterii neprevizuite a preţului la combustibilul utilizat pentru producerea energiei termice livrate populaţiei şi 10% subveţii acordate de la bugetul local.

Preţul de facturare către populaţie a energiei termice poate creşte dacă guvernul nu va acorda cei 30,96 % şi dacă Consiliul Local nu va dori să subvenţioneze energia termică consumată de cei care i-au votat să le reprezinte interesele. Asfel poate avea loc o creştere de cel mult 40,96 % a preţului de facturare.

Faţă de cele de mai sus, considerăm tendenţioase predicţiile d-lui viceprimar Claudiu Maior referitoare la creşterea facturilor cu încălzirea pentru un apartament, acestea ajungând la valori de 1500 lei pe lună, conform calculelor efectuate de dl.Ioan Chiorean fără a fi un specialist în domeniu.

În cartierul Unirii, pe str. Decebal la întâlnirea cu cetăţenii din data de 10.06.2010 ora 17 30 , acestor predicţii s-au adăugat şi îndemnuri de genul „Trebuie să vă debranşaţi…”. Pe bună dreptate ne îngrijorează forţarea consumatorilor în direcţia renunţării la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, pe de o parte din responsabilitate faţă de investiţia realizată în acest cartier, iar pe de altă parte pentru cetăţenii care se vor îndatora montând microcentrale de apartament.

Dacă îndemnul „Trebuie să vă debranşaţi…” se bazează pe argumente inventate pe principiul „scopul scuză mijloacele”, ne întrebăm dacă mai există voinţă din partea executivului pentru a onora angajamentele faţă de EnergiComfort Viena, executantul lucrărilor la centrala termică din cartierul Unirii,  în condiţiile în care Primăria a acumulat deja o restanţă de peste 12 luni la plata ratelor investiţiei realizate.

S.C. Energomur S.A.
50.000 de euro de la proștii de târgumureșeni pentru demolare centrală. Termie a la bandiții din primărie și CL!
invitatia numarul 313173

Autoritate contractanta

Primaria Municipiului Tirgu-Mures

Cod de identificare fiscala: 4322823

Adresa: Piata Victoriei nr.3, Targu Mures

Telefon: 0265-268330

Fax: 0365-801856

Detaliu invitatie

Denumire invitatie: Lucrari de demolare Centrala Termica , P-ta Victoriei, nr. 1 din Municipiul Tirgu-Mures

Modalitate de desfasurare: Procedura offline

Criteriu de atribuire: Pretul cel mai scazut

CPV: 45111100-9 – Lucrari de demolare (Rev.2)

Tip contract: Lucrari

Obiectul contractului: Lucrari de demolare Centrala Termica P-ta Victoriei, nr. 1, din Municipiul Tirgu-Mures.

Stare procedura: In Desfasurare

Data publicarii: 06.09.2011 15:40

Data limita de depunere a ofertelor: 19.09.2011 10:00

Adresa la care se transmit ofertele: Municipiul Tirgu Mures , P-ta Victoriei nr. 3, camera 13 (registratura).

Data si ora deschiderii ofertelor: 19.09.2011 11:00

Adresa (locul) de deschidere a ofertelor: Municipiul Tirgu Mures, P-ta Victoriei nr. 3, camera 45.

Limba de redactare a ofertei: Romana

Modalitatea de atribuire: Un contract de achizitii publice

Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare: Nu

Tip de finantare: Fonduri bugetare

Tip Autoritate: Sectorial: Nu

Tip Activitate: Servicii generale ale administratiilor publice

Valoare estimata: 196,554 RON

Criterii de calificare:Decl.priv.eligib.; Decl.priv.inexist. starii de falim.; Certif. constat. de la Bug.de Stat si de la Bug. Local; Certif.emis de O.R.C.; Decl. priv.neincadrarea in preved. art. 69^1 din O.U.G. nr. 34/2006; Certif. de particip. la licit. cu of. independ.

-Cifra medie de afaceri pe ultimii 3 ani cu val. egala sau mai mare de 393.100lei; Exp. sim.- finaliz. in totalit. sau a unor faze specifice in ultimii 5 ani de lucrari sim. cu val. egala sau mai mare de 196.550 lei; Recom. din partea altor beneficiari; Lista priv. princip. contr. de lucrari in desfasurare; Decl.priv. echip., utilaje, instalatii; Decl priv. efectivele medii anuale ale person. tehnic si de specialitate si asig. a calit.; Asig. respect.legisl.in vigoare cu priv. la prot. mediului in ceea ce priv. mod. de depunere a deseurilor inerte;

ISO 9001 sau echivalent, ISO 14001 sau echiv., ISO 14001 sau echiv.

Modul de obtinere a documentatiei de atribuire: Documentatia de atribuire este atasata prezentei invitatii de participare.

Gar. de particip. este in cuantum de 3.900 lei.

Gar. de buna executie este in cuantum de 10% din val. contr. fara TVA.

Citeste mai mult: Energomur, fă pomana porcului (porcilor) : Gaşca de la Primăria Târgu-Mureş vrea demolarea centralei termice din piaţa Victoriei 1 !
Afacerea 2000 de centrale pe Lasprom, abonată la primăria lui Florea!
Anunt de atribuire numarul 95385/20.11.2010

Informatii anunt de participare asociat

Numar anunt: 106009 / 17.08.2010

Denumire contract: “Achizitionarea de centrale termice de apartamente si executia lucrarilor de instalare a acestora , pentru asigurarea energiei termice si a apei calde”

Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA

I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:

Primaria Municipiului Tirgu-Mures

Adresa postala: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: Targu Mures , Cod postal: 540026 , Romania , Punct(e) de contact: Maria-Magdalena Grama , Tel. 0265-268330 , Email: licitatie@tirgumures.ro , Fax: 0365-801856 , adresa internet (URL): www.tirgumures.ro , Adresa profilului cumparatorului: www. e-licitatie.ro

I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)

Autoritate regionala sau locala

Activitate (activitati)

- Servicii generale ale administratiilor publice

Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante

Nu

Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI

II.1) Descriere

II.1.1) Denumirea atribuita contractului de autoritatea contractanta

“Achizitionarea de centrale termice de apartamente si executia lucrarilor de instalare a acestora , pentru asigurarea energiei termice si a apei calde”

II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor

Lucrari

Executarea, prin orice mijloace, a unei lucrari, conform cerintelor specificate de autoritatea contractanta

Locul principal de executare: Muncipiul Tirgu Mures

Codul NUTS: RO125 – Mures

II.1.3) Anuntul implica

II.1.4) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor

Furnizarea si executia lucrarilor de instalare a unui numar de maxim 2000 de echipamente de incalzire centrala, (centrale de apartament) cod C.P.V 45331100-7 lucrari de instalare de echipamente de incalzire centrala si lucrari de constructii de conducte de incalzire urbana , cod C.P.V. 45232140-5.

II.1.5) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)

45331100-7 – Lucrari de instalare de echipamente de incalzire centrala (Rev.2)

45232140-5 – Lucrari de constructii de conducte de incalzire urbana (Rev.2)

II.1.6) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice

Nu

II.2) Valoarea totala finala a contractului (contractelor)

II.2.1) Valoarea totala finala a contractului sau a contractelor

18,143,462 RON

SECTIUNEA IV: PROCEDURA

IV.1) Tipul procedurii

IV.1.1) Tipul procedurii

Negociere

IV.2) Criterii de atribuire

IV.2.1) Criterii de atribuire

Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economic

IV.2.2) S-a organizat o licitatie electronica

Nu

IV.3) Informatii administrative

IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta

IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract

Da

Anunt de participare

Numarul anuntului in JO: 2010/S159-245720 din 18.08.2010

SECTIUNEA V : ATRIBUIREA CONTRACTULUI

Contract nr: 282 Denumirea: Furnizare si executie a lucrarilor de instalare a unui nr. de max. 2.000 de centrale

V.1) Data atribuirii contractului 10/7/2010

V.2) Numarul de oferte primite 1

V.3) Numele si adresa operatorului economic caruia i-a fost atribuit contractul

SC LASPROM SRL ( LIDER AL ASOCIERII DINTRE SC LASPROM SRL SI SC LOIAL IMPEX SRL)

Adresa postala: str. Cuza Voda nr. 35 , Localitatea: Tirgu-Mures , Cod postal: 540027 , Romania , Tel. 0265-264436 , Fax: 0265-264436

V.4) Informatii privind valoarea contractului
Estimarea initiala a valorii contractului
Valoarea: 20626410.00 Moneda: RON Fara TVA
Valoarea totala finala a contractului
Valoarea: 18143462.00 Moneda: RON Fara TVA
V.5) Contractul ar putea fi subcontractat
Nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE

VI.1) Contractul de fata este legat de un proiect/program finantat din fonduri comunitare

Nu

VI.2) Alte informatii

Documentatia de atribuire este atasata anuntului de participare.

VI.3) Cai de atac

VI.3.1) Organismul competent pentru caile de atac

Organismul competent pentru procedurile de mediere

Curtea de Apel Tirgu-Mures

Adresa postala: str.Justitiei nr.1 , Localitatea: Tirgu-Mures , Cod postal: 540069 , Romania , Tel. 0265-263694 , Email: catgmures@just.ro , Fax: 0265-269199

VI.3.2) Utilizarea cailor de atac

Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac

VI.3.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac

Serviciul Juridic si Contencios Administrativ

Adresa postala: P-ta Victoriei nr. 3 , Localitatea: Tirgu-Mures , Cod postal: 540026 , Romania , Tel. 0265-268330 , Fax: 0265- 260.813

VI.4) Data expedierii prezentului anunt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu