joi, 9 august 2012

Siteul Primăriei Târgu-Mureș, loc de propagandă electorală și de atacuri politice. Plus locul natal al vandalilor care atacă orașul din minți de sereiști expirat și de bandiți de partid cu statut de funcționar public

Siteul Primăriei Târgu-Mureș, loc de propagandă electorală și de atacuri politice. Plus locul natal al vandalilor care atacă orașul din minți de sereiști expirat și de bandiți de partid cu statut de funcționar public
În urmă cu vreo 15 luni, City News Târgu-Mureș, remarca, printr-un articol inspirat, deficiențele siteului Primăriei Târgu-Mureș. Șmecherașii pe banii dumneavoastră…uitaseră să menționeze banii primiți ca venit anual încasat, lipseau decizii, adică ei nu trebuiau să dea socoteală prostului care votează sau e doar ….administrat. Actualizăm acest articol City News cu alte observații, susținând că bandiții au transformat siteul în troaca PDL, prin promovări electorale, atacuri politice, provocări etnice, promovări de indivizi din camarila lui Florea, minciuni, desigur, toate pe bani publici.
1.Ce spuneți de provocarea etnică(doar în limba română, ca și autocolantele cu același text), pe banii prostimii? SRI Mureș și Poliția nu au legitimat atacul vandalilor, bandiții din primăriei erau interesați de autocolante exact înainte de alegeri, ghici ciupercă cine a cheltuit banii publici în campanie electorală, pe ce firmă și dacă nu au premeditat porcii… atacul!
“Primăria Municipiului Tîrgu-Mureş deţine informaţii certe potrivit cărora reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, în cârdăşie cu grupuri de interlopi, vor vandaliza, în nopţile premergătoare alegerilor din 10 iunie, imobilele şi autoturismele din oraş, prin lipirea de afişe denigratoare, atentând la ordinea şi liniştea publică precum şi la siguranţa şi integritatea bunurilor cetăţenilor municipiului.Pentru preîntâmpinarea unor astfel de acţiuni menite a crea derută, confuzie şi nelinişte în rândul locuitorilor precum şi pentru protejarea bunurilor acestora, Primăria solicită sprijinul autorităţilor competente, în sensul depistării acestor acţiuni, identificării şi sancţionării făptuitorilor conform legislaţiei în vigoare. Primarul municipiului Tîrgu-Mureş, dr. Dorin Florea, se adresează, în egală măsură, cetăţenilor oraşului, rugându-i să sesizeze orice act de vandalism, apelând – prin Dispeceratul Integrat de Urgenţă – tel. 112 (apel gratuit) instituţiile statului abilitate a lua măsuri pentru protejarea bunurilor cetăţenilor, respectiv să se adreseze echipajelor de ordine publică aflate în misiune de patrulare în cartiere.Primarul municipiului are încredere în puterea de discernământ a târgumureşenilor, fără deosebire de naţionalitate, precum şi în corecta apreciere a eforturilor primăriei pentru asigurarea integrităţii bunurilor cetăţenilor şi ale oraşului”.



Citeste mai mult: SRI, să ne spui de ce nu știi ce știe fostul tău angajat, Bretfelean, cel folosit în marea manipulare de la Târgu-Mureș

Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Cod de identificare fiscala: 4322823
Adresa: Piata Victoriei nr.3, Targu Mures
Telefon: +40 0265268330
Fax: +04 0365801856
Ofertant: MEDIA FACTORY INTERNATIONAL SRL
Cod de identificare fiscala: RO28492078
Adresa: STRADA LUNGA NR 1, Sangeorgiu de Mures
Telefon: +40 757058059
Fax:
Detaliu produs / serviciu / lucrareDenumire: Autocolante A4
CPV: 22462000-6 -

Materiale publicitare (Rev.2)
Unitate de masura: bucata
Data publicare: 01.04.2012 20:58
Descriere:Autocolante a€“ format A4, suport PVC, print digital real solvent ink, 4+0
Detaliu achizitie
Denumire: [DA2850300]

Autocolante a€“ format A4
Cantitate: 3000.00

(bucata)
Data initiere: 23.04.2012 14:27
Data limita etapa: 26.04.2012 17:00
( Ofertare )
Pret maximal: 2.78 RON
(0.64 EUR)
Descriere:Autocolante a€“ format A4, suport PVC, print digital real solvent ink, 4+0
Citeste mai mult: Tichie de mărgăritar pentru șmecherii din primărie: autocolante de 1800 de euro!
2) Atacuri la adresa viceprimarului legal și liberal, după modelul banditesc de acum 4 ani, pentru a-l pune pe șmecherul de Maior ca vice!
Dr. Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu-Mureş:



„În România, abordările politice frizează nebunia!”
Atât în privinţa furnizării apei calde, cât şi în ce a blocului afectat de incendiu, abordările unor consilieri municipali, inclusiv a dnei Ionela Ciotlăuş, creează non-probleme şi confuzii care „frizează nebunia”, a declarat marţi, 1 august, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului, dr. Dorin Florea. „Se toacă la nesfârşit şi se politizează un subiect în a cărui soluţionare trebuie să urmăm exclusiv prevederile legale. Primăria poate să răspundă atâta timp cât este parteneră într-un proiect, nicidecum pentru eşecul unei firme falimentare. De altfel, încă în momentul în care Consiliul local a decis concesionarea sistemului de termie firmei din Ungaria, am atras atenţia asupra implicaţiilor şi consecinţelor acestui demers. Repet, nu avem nicio obligaţie financiară faţă de această societate şi reiterez nemulţumirea că propunerea executivului, ca sistemul să fie preluat de S.C. Locativ S.A. nu a avut sorţi de izbândă în rândul consilierilor. De altfel,niciodată, în cadrul Consiliului local n-a existat atâta răutate faţă de cetăţenii acestui oraş. Din păcate, unii înţeleg să facă politică în primărie, deplasând subiectul, în mod iresponsabil, şi sper ca locuitorii să fie mai înţelepţi decât aceşti politruci şi să înţeleagă problema în complexitatea şi profunzimea ei”, a apreciat primarul municipiului. Aceeaşi politizare se manifestă, potrivit edilului-şef, în ce priveşte blocul afectat de incendiu, „problemă pe care o urmărim cu maximă atenţie, cu înţelegere şi omenie faţă de familiile care au avut de suferit, cetăţenii trebuie să înţeleagă, însă, că trebuie respectate legile şi statul de drept”, a arătat primarul Dorin Florea, explicând că, după definitivarea anchetei, stabilirea vinovăţiilor şi verificarea aspectelor legate de asigurarea imobilului, va fi iniţiată o hotărâre a legislativului local privind acordarea unui sprijin material persoanelor afectate. În altă ordine de idei, referindu-se la recentul referendum pentru demiterea preşedintelui României, dr. Dorin Florea apreciază că Tîrgu-Mureşul şi-a câştigat respectul faţă de proiecţia europeană, cetăţenii înţelegând ce înseamnă şi sancţionând în mod exemplar îndemnurile unor politicieni iresponsabili. „Ne-am plasat de partea bună a lucrurilor” – a conchis primarul dr. Dorin Florea.
3) Condamnări ale referendumului de către Florea, care se trezește vorbind ca la partid, pe siteul pe bani publici! Nesimțire făcă limite, confuzie a borfașilor, siteul primăriei nu e troaca PDL!

Primarul municipiului, dr. Dorin Florea:

„Să refacem, împreună, imaginea României în Europa!”



Mulţumesc tîrgumureşenilor, români şi maghiari, deopotrivă, pentru că au înţeles mascarada la care a fost supusă ţara, prin recentul referendum, şi au dat dovadă de înţelepciune prin modul exemplar în care au sancţionat această pată urâtă în istoria României. Trebuie să demonstrăm Europei că nu mai înghiţim umilinţe din partea unor oameni politici care acţionează nu în numele valorilor europene, ci al lor personal sau al grupurilor pe care le reprezintă.

Din punctul meu de vedere, mai mult decât DA sau NU la adresa preşedintelui României, am spus DA valorilor europene, şi NU întinării statului de drept şi practicilor unor politicieni al căror grad de obrăznicie a atins cote supreme.

Ceea ce aţi văzut în această perioadă reprezintă dovezi şi exemple suficiente ale situaţiei grave în care a ajuns România din cauza unora care, de peste două decenii se autointitulează „oameni politici”, dar nu slujind interesul naţional, ci pe cel al liderilor de partide.

Stimaţi târgumureşeni, va trebui ca, împreună, să corectăm învrăjbirile între diverse zone geografice, să arătăm că trebuie să ieşim din starea de izolare şi blazare, să construim o altă clasă politică, cu alte figuri, cu oameni responsabili care ştiu ce înseamnă interesul naţional şi, mai ales, evoluţia noastră într-o Europă a valorilor.

Să apărăm şi să respectăm legea, legalitatea şi instituţiile statului – valori ale democraţiei, şi nu oficine de partid, cum cred unii lideri.

De aceea, sunt convins că, dincolo de ura şi dezbinarea pe care încearcă unii lideri politici s-o strecoare în rândurile noastre, se impune o analiză lucidă şi responsabilă a situaţiei în care au adus ţara, precum şi un efort comun şi constructiv pentru a reface, împreună imaginea României în Europa, prin apel la solidaritate în apărarea locului pe care Tîrgu-Mureşul şi l-a câştigat în rândul valorilor ei.

Apreciez că dumneavoastră, mai mult decât alţii, aţi înţeles şi aţi arătat întregii ţări că acesta şi nu altul este parcursul firesc, european, pe care trebuie să-l urmăm cu toţii.

Dr.Dorin Florea,

             Primarul municipiului Tîrgu-Mureş

4)Medicul Florea își dă cu părerea despre mass-media, dar el e promovat de găinari pe siteul primăriei, exact politic!
Referitor la politicile editoriale agresive ale unor mass media, primarul municipiului dr. Dorin Florea este de părere că exprimările jignitoare fac „rating”, numai din dorinţa de a respecta „indicaţiile preţioase” ale şefilor, dovedind nu numai lipsă de profesionalism cât şi un narcisim păgubos.

În perspectiva eleborării unui cod etic al politicienilor, prima lege pe care edilul şef ar iniţia-o ar fi una drastică şi se referă la limitarea exchibiţiei mediatice în România. În opinia primarului Dorin Florea, Consiliul Naţional al Audiovizualului este principala instituţie vinovată pentru întreţinerea şi perpetuarea unei atmosfere de imbecilizare voită a populaţiei, a non problemelor şi isteriei care, din păcate, găseşte un teren fertil în rândul clasei politice. O clasă politică în rândul căreia „cuşluiala” cu unele mass media este mai mult decât suspectă. În esenţă, este vorba de o cârdăşie care are drept scop şi efect deturnarea opiniei publice de la problemele reale, nu puţine şi nu simple cu care se confruntă societatea românească.
5) Propagandă pentru Maior,atenție javrele din PDL și primărie vor să îi facă imagine ăstuia, ca să îl pună viceprimar!Atenție, individul nu e în Executiv și nu poate înlocui un om cu calificare! Dar bandiții din primărie publicau acum câțiva ani în ziare convocatoare cu licitații, în care Maior, un amărât de consilier al lui Florea, contrasemna ca un director economic sau ca viceprimar! DNA. Verifică ce acte semnează bandiții din primărie și anulează afacerile golanilor pe partid! Ce nu vă spun bandiții e că termponanele pe bani publici se pun, cel puțin la școli, pe firma lui Poruțiu!
Executivul primăriei municipiului Târgu – Mureş, la recomandarea consilierului, Claudiu Maior, va supune atenţiei consilierilor locali, în şedinţa extraordinară convocată pentru vineri, 3 august 2012, un Proiect de Hotărâre care prevede reabilitarea faţadei blocului de pe Bulevardul 1848, afectat de incendiul din 7 iulie 2012. Ajutorul prevede inclusiv schimbarea geamurilor termopan acolo unde se impune, pe cheltuiala municipalităţii, cu condiţia recuperării ulterioare a contravalorii lucrărilor. Conform lui Claudiu Maior, acest amendament este absolut necesar deoarece primăria nu poate efectua lucrări pe cheltuiala proprie la imobile pe care nu le deţine în proprietate.

În conformitate cu documentul supus dezbaterii consilierilor municipali, ar urma ca, la finalizarea anchetei, şi după stabilirea vinovaţilor, fie ei persoane fizice sau societăţi comerciale, primăria să recupereze contravaloarea ajutorului acordat prin această Hotărâre de Consiliu Local.




Iar articolul de la care a pornit ideea acestui material este aici:
Declaratii de avere incomplete, fara rapoarte de activitate, data de desfasurare a sedintelor si hotarari adoptate de Consiliul Local Targu Mures care nu sunt   postate pe site-ul Primariei Targu Mures, sunt doar cateva puncte slabe ale site-ului Primariei Targu Mures, www.tirgumures.ro, ce pun la indoiala respectarea legislatiei privind transparenta institutionala, potrivit reprezentantilor  Ligi Pro Europa.
Copresedintele Ligii Pro Europa, Smaranda Enache a declarat ca de pe pagina de web a Primariei Targu Mures lipsesc hotarari de consiliu local adoptate in anul 2011, procesul verbal al sedintei de consiliu din luna martie 2011, rapoarte de activitate ale consilierilor locali pe anul 2010 (exista 8 din 23), orarul de audiente ale consilierilor locali (exista mentionat la doar 3 din 23), organigrama institutiei Primariei, declaratia de avere si interese ale primarului si viceprimarilor, iar data si locul de desfasurare a sedintelor Consiliului Local nu sint publicate pe pagina web a Primariei.
Inca un punct negru pentru pagina Primariei ar fi completarea negljenta, lacunara si superficiala a declaratiilor de avere si nivelul de salarizare pe anul 2010. “in locul indicarii salariului sau venitului sotilor apare „conform fisei fiscale” iar directorul executiv din Primarie, referent Evidenta Populatiei – venit din salarii titular necompletat”, a declarat Smaranda Enache. “Pe baza Legii 544 a accesului la informatiile de interes public, LPE va solicita lista nominala completa a angajatilor Primariei Targu Mures si a venitului real realizat de acestia, in contextul hotaririi de a disponibiliza cei 154 de asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav adulte, si mentinerea in functie a unei cohorte de consilieri si functionari cu venituri reale disproportionat de mari, care nu au rapoarte de activitate si a caror utilitate nu este probata cu fapte”, a completat copresedintele Ligii Pro Europa. Liga Pro Europa va solicita Primariei sa remedieze in cel mai scurt timp aceasta situatie. Arhitectul sef al Primariei Targu  Mures, Daniela Mihet a declarat la ultima sedinta de Consiliu Local ca noua pagina de web a Primariei este inca in constructie si ca in scurt timp urmeaza ca informatiile sa fie postate si in limba maghiara si engleza. Asta dupa ce unii consilieri UDMR au reclamat faptul ca pe site-ul Primariei sunt postate informatiile doar in limba romana.

A.B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.