miercuri, 4 februarie 2015

Bandiții din Primăria Târgu-Mureș care făceau afaceri pe reabilitarea cinematografului Arta vă cheamă să… închiriați sălile!



Bandiții din Primăria Târgu-Mureș care făceau afaceri pe reabilitarea cinematografului Arta vă cheamă să… închiriați sălile!
Pentru necunoscători, bandiții PDL Mureș și de primărie au pus ochii pe Arta, proștii de la Radef le-au dat hoților cinematograful, singurul funcțional din  municipiu, bandiții l-au reabilitat cu sute de mii de euro din bani europeni și nu numai, pe firmele gășcarilor etnici din PDL,  dar tot nu le ajunge hoților portocalii, gangsterii banului public din Primăria Târgu-Mureș. Bandiții vor ca Arta să  fie și… închiriat. Despre afacerile banditului PDL Mureș și de primărie cu familia unei angajate de la Radef, de la care banditul ia filmele, jegul etnic nu spune nimic, doar acesta era costul dedicației! Maghiarul e bun câtă vreme banditul PDL Mureș și de primărie face afaceri cu el, în rest șovinul nu vrea să audă de maghiari!
P.S. Vreun deștept de la un cinematograf privat târgumureșean e în stare să denunțe activitatea anti-concurențială a banditului din PDL și primărie? Câtă vreme cinemaul e pe bani publici, cu tarife de dumping, concurența - privată - nu se simte bine și e sabotată de banditul de bugetar!
Arta de a da afaceri lui Energoplus plus Borşan
Vestea că cinematograful Arta va ajunge pe mâinile celor din administraţia publică, după ce a fost pe mâna meseriaşilor de la o regie de stat, nu a putut bucura decât pe unii ziarişti cu 12 clase şi băieţii cu ochi albaştri, sub acoperire,  care lucrează pentru partidul de la putere. Să iei un cinematograf şi să îl dai unor conţopişti din primărie este o afacere doar pentru inşii din primărie şi pentru camarila lor. Şi ca un făcut, reparaţiile, recompartimentarea şi dotarea cinematografului Arta, care costă peste 400.000 de euro, s-a făcut pe o firmă cunoscută pentru că acolo este director Borşan, ins din PDL şi subordonat al lui Florea. Omul a renunţat să fie insul partidului lui Florea la Direcţia de sport, alegând afacerile cu instituţia la care lucrează şeful de partid. Cinema Arta nu e, însă, singura afacere cu Energoplus plus primăria, doar în ultimele 3-4 luni numărând afaceri la Weekend, reparaţii creşe, reabilitări termice şi aşa mai departe. O adevărată… artă de a face afaceri cu inşii din partid din partea primăriei lui Florea! Asta în timp ce un mall va deschide un cinematograf 3D, ca să vedeţi inutilitatea investiţiei în cinematograful Arta, cel care prezintă pentru unii şi un interes imobiliar, care poate fi acoperit de o găselniţă cu păstrarea obiectului de activitate timp de doar un număr de ani, ca să nu aplecăm şi urechea la bârfele cu servirea cinematografului respectiv în schimbul unui alt cinematograf pentru şeful Radef! 
Anunt de atribuire numarul 116222/13.10.2011

Informatii anunt de participare asociat
Numar anunt: 123183 / 09.06.2011
Denumire contract: Reparatii, recompartimentari si dotari in vederea refunctionalizarii Cinematografului Arta din Mun. Tirgu Mures



Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA


I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Adresa postala: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: Targu Mures , Cod postal: 540026 , Romania , Punct(e) de contact: Maria-Magdalena Grama , Tel. 0265-268330 , Email: licitatie@tirgumures.ro , Fax: 0365-801856 , Adresa internet (URL): www.tirgumures.ro , Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro


I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritate regionala sau locala
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice

Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu


Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI


II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea atribuita contractului de autoritatea contractanta
Reparatii, recompartimentari si dotari in vederea refunctionalizarii Cinematografului Arta din Mun. Tirgu Mures
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Executarea
Locul principal de executare: Municipiul Tirgu Mures, Cinematograful Arta, P-ta Trandafirilor
Codul NUTS: RO125 - Mures

II.1.3) Anuntul implica

II.1.4) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Lucrari de renovare, recompartimentari si reparatii in vederea refunctionalizarii salii de spectacole a Cinematografului Arta din Tirgu Mures si dotarea acestuia cu doua sisteme digitale cinema 2D/3D dp 12 m si un sistem digital 2D/3D DP 14 m.
II.1.5) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45453100-8 - Lucrari de renovare (Rev.2)
32321100-0 - Aparatura video si cinematografica (Rev.2)

II.1.6) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.2) Valoarea totala finala a contractului (contractelor)
II.2.1) Valoarea totala finala a contractului sau a contractelor
1,977,032 RON



SECTIUNEA IV: PROCEDURA


IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa

IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economic
Criterii Pondere
1. Pretul ofertei 75 %
Descriere:
2. Propunerea tehnica 25 %
Descriere:


IV.2.2) S-a organizat o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Da
Anunt de participare
Numarul anuntului in JO: 2011/S112-184638 din 11.06.2011



SECTIUNEA V : ATRIBUIREA CONTRACTULUI


Contract nr: 262 Denumirea: Reparatii,recompartimentari si dotari in vederea refunctionalizarii cinematografului Arta
V.1) Data atribuirii contractului 7/20/2011
V.2) Numarul de oferte primite 1
V.3) Numele si adresa operatorului economic caruia i-a fost atribuit contractul
SC COMSIS SERVICE SRL lider al asocierii dintre SC ENERGOPLUS SRL,SC COMSIS SERVICE SRL si SC AVITECH CO SRL
Adresa postala: Calea Turzii, nr.295 , Localitatea: Cluj-Napoca , Cod postal: 400562 , Romania , Tel. 0264-598777 , Fax: 0264-598777


V.4) Informatii privind valoarea contractului
Estimarea initiala a valorii contractului
Valoarea: 1979612.00 Moneda: RON Fara TVA
Valoarea totala finala a contractului
Valoarea: 1977032.00 Moneda: RON Fara TVA

V.5) Contractul ar putea fi subcontractat
Nu




SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE


VI.1) Contractul de fata este legat de un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
VI.2) Alte informatii
Documentatia de atribuire este atasata prezentului anunt.
VI.3) Cai de atac
VI.3.1) Organismul competent pentru caile de atac
Tribunalul Comercial Mures
Adresa postala: str. Justitiei nr. 1 , Localitatea: Tirgu-Mures , Cod postal: 540069 , Romania , Tel. 0265-262010 , Email: tr-mures-comercial@just.ro , Fax: 0265-311827

Organismul competent pentru procedurile de mediere
Tribunalul Comercial Mures
Adresa postala: str. Justitiei nr. 1 , Localitatea: Tirgu-Mures , Cod postal: 540069 , Romania , Tel. 0265-262010 , Email: tr-mures-comercial@just.ro , Fax: 0265-311827

VI.3.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
VI.3.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Serviciul Juridic si Contencios Administrativ
Adresa postala: Adresa: P-ta Victoriei nr. 3, , Localitatea: Tirgu Mures , Cod postal: 540026 , Romania , Tel. 0265-268330, , Fax: 0265-260813

VI.4) Data expedierii prezentului anunt
07.10.2011 14:17



« Aceasta licitatie a fost vizualizata de 1 ori »
 Puterea dixit:
Firma unui consilier judeţean PDL din Mureş, prosper om de afaceri pe plan local, derulează contracte pe bani grei cu Primăria din Târgu-Mureş, condusă de vicepreşedintele PDL Dorin Florea.

Consilierul judeţean Doru Borşan, vicepreşedinte al PDL Mureş, este asociat, potrivit Registrului Comerţului, dar şi ultimei sale declaraţii de avere, în firma Energoplus, alături de preşedintele FCM Târgu-Mureş, Ioan Nucu Man. Societatea a avut, în ultimii doi ani, cel puţin cinci contracte încheiate cu Primăria Târgu-Mureş, din care două numai pentru lucrări executate la sediul acestei instituţii. Valoarea totală a acestor contracte, potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), este de peste 5,5 milioane de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro) fără TVA. Ultima lucrare efectuată de Energoplus, în asociere cu Senin Prodexp şi Lavitex Prod, a fost atribuită pe 5 august şi priveşte furnizarea şi montarea de echipamente de joacă, mobilier urban tip bănci şi alte echipamente destinate activităţilor sportive, precum şi lucrări de amenajare a unor parcuri şi spaţii de joacă din Târgu-Mureş. Toate licitaţiile organizate de primăria condusă de Dorin Florea nu au fost electronice şi au avut doar un singur ofertant – Energoplus, uneori în asociere cu alte firme.

Doru Borşan a fost, până în 2007, după cum el însuşi ne-a declarat, liderul filialei mureşene a PNG, condus de Gigi Becali. Acestuia i-a vândut, în 2008, Rolls-Royce-ul cumpărat de la un cetăţean german. În toamna aceluiaşi an, Borşan era deja în structurile PDL. Consilierul judeţean democrat-liberal mai este asociat, potrivit Registrului Comerţului, şi în firmele Irokar Company, Mulazzani Construzioni, Royal Energy Invest şi Andaluzia Transilvania Construcţii. Firma Irokar Company a încheiat, pe 12 octombrie 2009, cu Societatea Naţională de Gaze Romgaz un contract de spălare a maşinilor în valoare de 200.000 de lei. Energoplus a efectuat lucrări şi la Complexul de Agrement şi Sport Mureş, alături de firma Conimur, la care asociat este un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Cornel Lungu. Cu aceeaşi firmă, şi tot în beneficiul primăriei, Energoplus a modernizat căminul pentru vârstinici pentru 2,2 milioane de lei.

Primarul Dorin Florea, vicepreşedinte al PDL, nu a ştiut să spună nimic despre contractele derulate de firma colegului său de partid. „Nu ştiu, nu mă întrebaţi pe mine de astfel de chestiuni, întrebaţi-i pe directorii din primărie”.
Publicat de administrator la 00:59



Gașca lui Florea face afaceri cu ginerele șefei de sindicat RADEF! Motivul pentru care Arta a ajuns pe laba lui Dorin Florea. Jegurile PDL Mureș, afaceri cu maghiarii....buni
Ca orice afacere de stat, cinematograful Arta era necesar bandiților PDL Mureș pentru afaceri de reparații/recompartimentări și achiziții pe firme abonate(peste 500.000 de euro) sau din camarila banditului etnic din primărie și cum o afacere de gen nu vine fără un cost, gașca lui Florea trebuie să facă afaceri pe ginerele șefei de sindicat RADEF. Desigur, prostovanii din Consiliul local Târgu-Mureș nu au fost în stare să caute firma sau au fost atât de hoți, români sau maghiari, încât să aprobe afacerea vizată de gașca lui Florea. Stați, sunt tot derbedeii care l-au votat pe retardatul lui Florea și afacerile banditului pe fotbal, baschet, pe jeguri de români cu carnet de partid portocaliu? DNA și Curtea de conturi, ia verificați afacerile bandiților PDL pe scursurile lor din consiliul local!


http://glasul-hd.ro/Apel-de-la-Deva-%E2%80%9EStopa%C5%A3i-jaful-cinematografelor%E2%80%9D-O-firm%C4%83-de-cas%C4%83-vrea-s%C4%83-pun%C4%83-m%C3%A2na-pe-cinematografele-administrate-de-Rom%C3%A2niaFilm_12_16571.html

De la Târgu Jiu la Târgu-Mureş, apoi în toată ţara

Conducerea RomâniaFilm are în plan să predea majoritatea sălilor de spectacole unei firme private. Este vorba despre SC Marcom Fantastic SRL, societate administrată de nimeni altul decât ginerele liderei de sindicat din cadrul Regiei, Maria Bikfalvi-Zoltan. Primul transfer a avut deja loc, la mijlocul lunii decembrie. Este vorba despre Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Tg.-Jiu. Anunţul este postat pe pagina oficială de Facebook a cinematografului, laolaltă cu scuzele de rigoare pentru anularea biletelor oferite ca premii aferente unui concurs: „Vă anunţăm că începând cu data de 13 Decembrie 2013 Cinematograful – Târgu Jiu a fost preluat pentru o perioadă de şase luni de către societatea comercială SC MARCOM FANTASTIC SRL. În urma discuţiilor avute, momentan nu există un acord pentru organizarea de concursuri pentru invitaţii duble la cinematograf şi invitaţiile duble câştigate anterior îşi vor pierde valoarea”. Aceeaşi soartă a avut-o şi cinematograful din Târgu Mureş, iar la începutul acestui an urmează ca şi alte cinematografe din ţară să intre în administrarea firmei ginerelui liderei de sindicat.

Cinematografele, între bunele intenţii şi un jaf premeditat

Despre viitorul RomâniaFilm, angajaţii Regiei spun că se urmăreşte falimentarea. Un exemplu de „management performant” este şi Cinematograful „Patria” din Deva care, cu acceptul lui Bikfalvi-Zoltan, a deservit timp de un an drept spaţiu comercial al unei firme care comercializa articole vestimentare. În ciuda nemulţumirilor administratorului „RomâniaFilm” în judeţul Hunedoara, Traian Ilincari, timp de un an, în holul cinematografului s-au vândut de la ciorapi de damă, la cojoace, fără ca firma respectivă să-şi achite la timp chiria. Dată fiind situaţia îngrijorătoare a cinematografelor din ţară, mai mulţi administratori ai RomâniaFilm din ţară au sesizat Ministerul Culturii cu privire la aceste aspecte. De la Deva, Ilincari încearcă să sensibilizeze autorităţile centrale să stopeze jaful cinematografelor. „Au fost preluate deja cinematografele de la Tg.-Jiu şi Tg. Mureş. Urmează Craiova, Sibiu, Cluj. Nu e normal ca proprietatea statului să fie dată unei firme private. Atât eu, cât şi alţi colegi din alte judeţe tragem un semnal de alarmă către Ministerul Culturii să stopeze cât mai repede jaful cinematografelor”, spune Ilincari. Reprezentanţii Marcom Fantastic şi lidera de sindicat nu au putut fi contactaţi. Vom reveni cu detalii despre acest subiect.
Reamintim că, şi în acest an, Primăria Tîrgu Mureş pune la dispoziţia agenţilor economici, organizaţiilor neguvernamentale, asociaţiilor socio-profesionale etc. spaţiile deţinute de Municipiul Tîrgu Mureş, pentru organizarea de evenimente.

     „Un astfel de spaţiu este Cinema Arta, având un caracter multifuncţional deoarece, pe lângă filmele oferite, asigură posibilitatea ca şcolile, instituţiile, organizaţiile neguvernamentale din oraş să organizeze spectacole, manifestări culturale etc., taxa percepută fiind de 100 de lei / spectacol. Printre facilităţile oferite de Cinema Arta se numără posibilitatea achiziţionării unui abonament lunar pentru 5 spectacole la suma de 40 de lei, iar pentru grupurile de minim 40 de persoane organizate de instituţii, şcoli, ONG-uri, costul este de 1 leu/persoană. În zilele de miercuri ale săptămânii, studenţii beneficiază de o reducere de 40%, iar copiii - de 50%. Avem în vedere toate modalităţile, căile şi facilităţile pentru a consolida relaţia dintre municipalitate şi comunitatea locală. Spaţiile primăriei sunt, în fond, spaţiile târgumureşenilor şi trebuie să beneficieze şi să se bucure de ele” a precizat viceprimarul municipiului, Claudiu Maior.

Biroul de presă al primăriei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.