miercuri, 11 februarie 2015

Să nu faci ce face nebunul de popă. Cruciada istericilor ortodocși împotriva…Zilei îndrăgostiților



Să nu faci ce face nebunul de popă. Cruciada istericilor ortodocși împotriva…Zilei îndrăgostiților
Cum bugetarului în sutană nu îi e frică decât de sfântul vot și de sfântul candidat la președinție care hrănește foamea de bani a clerului ortodox, să nu ne mirăm că bugetarul respectiv are timp și chef să facă pe nebunul. Desigur, nici un cuvânt despre bandiții în sutană care au făcut campania pentru Ponta sau pentru scursurile PDL Mureș, ca la Târgu-Mureș,  despre trimiterea copiilor în…pelerinaje la ctitoriile Brâncovenilor (ca la Mureș), despre sfântul vot pentru PDL, serbat de creștinii naivi, la inițiativa pedeliștilor, sub acoperirea de Sfântul Andrei!
P.S. La Târgu-Mureș un tembel în sutană le-a spus copiilor că Maria nu era o curvă, la care copiii au venit acasă și au întrebat ce e aia curvă! Dacă asta a înțeles idiotul în sutană că merită pomenit de Maria nu e de mirare că tinerii fug ca dracul de tămâie de biserici și de popi și se aruncă în brațele religiilor importate de peste ocean, cu inși în costum obișnuit, nu cu fir de aur și cu un mai mare interes pentru comunitatea religioasă.
A3 zicere:

Într-un comunicat al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului preoţii le cer enoriaşilor să nu se uite la televizor în ziua de 14 februarie şi să lupte contra sărbătorii cunoscută sub numele de Valentine's Day.

"Îi îndemnăm pe toţi creştinii să se delimiteze de mijloacele prin care se promovează Valentine's Day în luna februarie : - localuri şi petreceri, emisiuni TV , reviste sau ziare, standurile comerciale specifice, discuţii sau dezbateri şi mai ales să respingem orice mod de "sărbătorire" în viaţă personală, la servici sau în familie. Considerăm că această "sărbătoare" este o formă de denigrare a valorilor morale româneşti - creştineşti şi un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educaţia tinerilor. " se arată în comunicatul remis presei de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului.

În acelaşi comunicat Biserica Ortodox se dezice total de această practică împământenită deja în cultura românească: "Aşa cum arată ea astăzi, Valentine's Day nu este Ziua Îndrăgostiţilor, ci a desfrâului şi a jocului "de-a căsătoria". Biserica Catolică se dezice de ea. În anul 1998, episcopii catolici din România au dat o declaraţie prin care şi-au exprimat dezacordul".

Preoţii mai zic că cei care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor calcă porunca a şaptea: "Să nu preacurveşti".  Conform acestora, lupta împotriva acestei sărbători ar trebui să fie făcută de profesorii şi educatorii din şcolile publice.

"Îi îndemnăm pe preoţi, pe profesori, pe diriginţi şi pe directorii responsabili cu munca educativă în şcoli să promoveze virtutea, curăţia fizică şi morală şi demnitatea tinerilor" se mai specifică în comunicatul preoţilor.


Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului va primi gratuit de la Guvern, in proprietate, o serie de imobile ale statului pe care in prezent le are in administrare, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, proiectul de hotarare fiind inclus pe agenda sedintei de marti a Guvernului, informeaza Mediafax. Proiectul de act normativ a fost inregistrat la Guvern luni, 10 noiembrie, dupa ce la slujba de sambata, Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramuresului si Satmarului, i-a indemnat pe credinciosi, in fata unor politicieni din coalitia de guvernare, sa se prezinte duminica la urne si sa voteze in al doilea tur al alegerilor prezidentiale pe cel pe care l-a definit ca fiind "al nostru, un crestin ortodox, care isi face semnul Sfintei Cruci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.