marți, 17 februarie 2015

Florea care a semnat pentru Ținutul secuiesc și a amenințat UDMR Mureș că îi pârăște la Viktor Orban pentru că nu semnează pentru golănia cu mega-calculatorul pe profesorași și gășcarii porcului PDL, se…egzsprimă. Alesul etnic, ca să fie, dracului, un primar român, gășcarul UDMR la dedicații pe primărie, cel cu amenda pentru refuzul de a se inscripționa școlile bilingv!



Florea care a  semnat pentru Ținutul secuiesc și a amenințat UDMR Mureș că îl pârăște la Viktor Orban pentru că nu semnează pentru golănia cu mega-calculatorul pe profesorașii români și pe gășcarii porcului PDL Mureș, se…egzsprimă. Alesul etnic, ca să fie, dracului, un primar român, gășcarul UDMR la dedicații pe primărie, cel cu amenda pentru refuzul de a se inscripționa școlile bilingv și cu semnătură pentru Ținutul secuiesc!
Ca să nu mai spunem de șicanele la adresa maghiarilor de la sereistul ratat al lui Florea, de la bastarzii din primărie, SRI și poliție locală cărora le stă limba maghiară în gât!


Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

Primarul municipiului Târgu Mureş Dorin Florea a fost amendat cu 8.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru neinscripţionarea bilingvă a unităţilor de învăţământ preuniversitar din oraş, după ce a mai fost atenţionat de consiliu în 2011.


Viktor Orban, premierul ungar, va fi informat într-o scrisoare semnată de către edilul șef al municipiului Tîrgu-Mureș dr. Dorin Florea despre blocarea în Consiliul Local al municipiului de către UDMR, PSD și PNL a Strategiei Digital Mureș. De menționat este faptul că în cadrul acestui proiect și universitatea Sapienția este parte alături de alte patru universități din România.  Primarul Dorin Florea a precizat că nu crede că profesorii de la Univ. Sapieția, finanțată de către Guvernul Ungariei, se lasă ”îngenuncheați politic”, deși unul dintre consilierii locali au votat împotriva proiectului este professor acolo, și îi va expun premierului Orban subiectul în detaliu. ”Îi scriu premierului ungar pentru că unii dintre cei care s-au opus – cu toate că au avut cele mai clare elemente și cele mai detaliate explicații, care au avut posibilitatea să-și spună punctul de vedere în toate domeniile și l-au spus pozitiv anterior, ca acum să fie împotriva – au fost reprezentanți UDMR.” a declarat primarul dr. Dorin Florea. Tîrgumureșeanul.ro

Ar fi cazul…
Miercuri, 11 Februarie 2015 14:21 | Imprimare | Email



Marime text:







     Ar fi cazul ca toţi cei care, în continuu, au cultivat ideea de minoritar în rândul maghiarilor, au speculat sentimentele curate ale unor oameni şi s-au folosit de ele în scop personal, să stea deoparte!

     Ar fi cazul să nu vină să dea lecţii şi să facă pe dascălii, tocmai ei, care au fost în fruntea tuturor exagerărilor şi încrâncenărilor, pe care le-au cultivat şi le-au întreţinut ani de-a rândul.

     Ar fi cazul ca măcar acum, la 25 de ani de la evenimentele din martie, să aibă decenţa să recunoască aceste lucruri şi să-şi repete la nesfârşit că, a te autointitula reprezentant al minoritarilor înseamnă să faci ceva pentru minoritari, pentru bunăstarea şi pentru siguranţa lor, pentru a asigura viitorul copiilor lor şi că acest „ceva” trebuie să se facă simţit şi să se răsfrângă şi asupra majorităţii.

     Din păcate, corigenţii şi repetenţii la acest capitol vin, cu făţărnicie, să se situeze din nou în faţa lor, fluturând acelaşi steag al neîncrederii, al urii şi al zonei conflictuale.

     Vă transmit aceste gânduri ca un om care a pus mai presus de orice, bătălia ca Tîrgu Mureşul să rămână în rândul elitelor, ca interferenţa culturală să constituie un model, din dorinţa ca Tîrgu Mureşul să fie un spaţiu al bucuriei şi al mândriei noastre comune!



Dorin Florea,

Primarul municipiului Tîrgu Mureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.