miercuri, 4 februarie 2015

Evaziunea de la organele de presă - tolerată zeci de ani de stat



Evaziunea de la organele de presă - tolerată zeci de ani de stat
Presa este una dintre categoriile cu cea mai mare evaziune fiscală și asta pentru că statul se jenează să își bage nasul în control, probabil pe motiv că presa prestează  în folosul cetățeanului, declarativ, cel puțin. Cum presa de astăzi e 99, 9 la sută privată, statul are datoria să verifice ce vrăji au mai făcut patronii și redactorii-șefi aici, pornind de la premisa că presa de stat e mai ușor de verificat, prin obligativitatea de a avea contracte în regulă, de a emite facturi reale, de a avea angajări prin concurs și a obține publicitate prin participare la licitații. Așadar, evaziune la privat timp de 25 de ani, demonstrabilă prin:
1.Nepunerea în practică a CCM unic pe ramură, care prevedea plata studiilor superioare, a vechimii, a fidelității, a celorlalte sporuri. Cum gangsterii din presă dau salarii minime și în funcție de preferințele ce țin de sex, de serviciul secret care are sub acoperire ofițerul sau de nepotisme, statul nu primește banii cuveniți pe calificarea și vechimea angajatului și statul e păgubit cu mii de euro pentru fiecare angajat! Înmulțiți asta cu mii de angajați. Aici sunt banii cuveniți statului și furați de escroci de patroni din presa privată.
2.Lipsa contractelor pe unitate, pentru că escrocul român atât poate și știe, lipsa sindicatelor care erau obligatorii la societăți cu peste 23 de angajați. Cum sindicatul se luptă pentru condiții mai bune și pentru salarii mai mari, statul e păgubit pentru că hoții de patroni și acționari interzic mișcarea sindicală, mai ales ratații din presa fostă comunistă.
3.Existența plății pe drept de autor inexistent. Cum o știre nenorocită, o copiere de pe Mediafax sau aiurea și semnată de un neterminat/netreminată nu constituie vreun drept de autor nu există plata pe drept de autor! Cei care au acceptat mizeria asta au făcut-o la șantajul hoților de patroni și acționari, iar statul a fost păgubit cu sumele infime declarate de bandiți ca drept de autor al angajatului.
4. Cartelul cu intermediarul hoțului de primărie, care dă bani la idioții care nu participă la licitații. La Târgu-Mureș sau aiurea, hoții de presă și intermediarul hoțului din primărie se laudă și că au dus presa la… notar, ca nu cumva vreun dobitoc de patron să se trezească să meargă la licitația pentru multe sute de mii de euro, ca să îi strice intermediarului afacerea cu hoțul din primărie! Cartel, care se pedepsește cu 10 la sută din cifra de afaceri,  din fericire pentru șnapanii de patroni din presă, fără controale, la Târgu-Mureș sau aiurea, angajatul de la Consiliul concurenței nu e tâmpit să se pună rău cu mafia de partid și din presă.
5. Chirii preferențiale. Spațiile destinate presei sunt date la preț derizoriu de către găinarii din primării și societăți controlate de aceștia. Verificați chiriile și comparați-le cu cele ale altora. Statul e păgubit și aici, prin neîncasarea la valoarea reală sau a pieței a chiriei.
6. Lipa de reacție a ITM-urilor, cu conducere politică, care acoperă hoțiile pe carnet de partid sau etnie, la sesizările primite, lipsa de reacție a BSA și Microsoft, la  folosirea în presa privată - și nu numai - a programelor nelicențiate. Statul e furat și aici, cu zeci de milioane de euro anual, ținând cont că o licență Windows e peste 400 de lei, la fel un Office, un PM trece de 1000 de lei, un antivirus e minimum 100 de lei. Pentru toate aceste produse piratate, șnapanii din presă produc pagubă statului care nu își încasa partea din impozite și TVA-uri la comercializarea oficială.
7. Tirajele mincinoase. În actele oficiale, hoții din presa românească declară alte tiraje decât cele reale, în regulă umflate cu 30 la sută. Cumpărătorul de publicitate nu știe asta decât dacă are pe cineva la tipografie! Escrocii umflă astfel banii pe minciunile livrate ca fiind destinate unui public mult mai mare.   
Deocamdată atât, lăsând la o parte alte bube ale presei private: angajări de ofițeri SRI, ca în Ardeal, cel puțin, articole din sursa menționată, în presa scrisă, cu pseudonim în funcție de etnia la care se referă articolele, primirea de diplome de așa-zisă onoare de la politrucii care vor să șantajeze patronii de presă, angajările ilegale, zeci de ani, când Legea presei prevedea, vreo 40 de ani, că jurnalistul e doar cel cu studii superioare și COR (Clasificare ocupațiilor din România) stabilea că reporterul/redactorul/ziaristul/cititorul de prompter trebuie să aibă studii superioare! În concluzie, statul lasă escrocii din presă să își umple buzunarele, evaziunea și pirateria e în floare, iar faptul că unul ca Sârbu e săltat e doar vârful aisbergului. Degeaba arestăm și condamnăm 2-3 hoți din presă, dacă rămân alte sute sau mii de patroni care fură în continuare statul român! Presa românească e evazionistă, nu doar cea privată, ci și cea de la stat, care angajează și ea idioți pe drept de autor, dar care cel puțin nu merge în cartel, în mafia prestatorilor de publicitate pentru primării prin intermediarul șantajist al hoțului de partid, ca la Târgu-Mureș sau aiurea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.