marți, 14 aprilie 2015

După ce a dat afară femeia de serviciu, TVR familie Târgu-Mureș se plânge că e mult… subdimensionată!



După ce a dat afară femeia de serviciu, TVR familie Târgu-Mureș se plânge că e mult… subdimensionată!
Un post aflat vreo 8 ani în protocolul UDMR-PSD, post vrut doar de maghiarii care visau o anumită nevastă de șmecher la butoane,  e…mult subdimensionat! Asta e părerea șefuleților de angajați despre care am aflat că nu sunt plătiți conform CCM unic pe ramură! Înainte, deci, să se plângă de subdimensionarea organigramei, poate reușește familia TVR să își scoată capul din fund/nisip și să se lupte pentru drepturile salariale conferite prin acte unice pe țară.
P.S. Poate se prind și cei de la Radio Târgu-Mureș și poate că statul se va prinde de golănia de aici, cu angajați plătiți sub sumele date de CCM și cu păcălici  angajați pe câte o lună, pe pseudo-drepturi de autor! Iar dacă BSA are chef să muncească, poate trimite poliția pentru softul piratat 99 la sută în instituțiile de  presă mureșene și statul să își încaseze banii furați de bandiții de patroni sau de redactorii șefi tembeli.



 Resurse umane şi tehnice Organigrama studioului teritorial cuprinde 61 de angajaţi, structura fiind mult subdimensionată având în vedere normele și regulamentele SRTv. Redacţia Minorități din cadrul TVR Tîrgu Mureş cuprinde 12 posturi (10 jurnalişti, 1 traducător, 1 referent statistician), dar la realizarea efectivă a producțiilor participă doar 9 persoane (referentul statistician răspunde de arhiva întregului studio, traducătorul nu participă direct la realizarea emisiunilor, iar producătorul executiv are interdicție în temeiul art.11 cap.V.7 al ROF pentru a realiza sau prezenta emisiuni). Serviciul Tehnic – Producţie Studioul dispune de două studiouri dotate cu camere video digitale pentru studio; camera pentru comandă şi control (MCR) dotată cu echipamente digitale pentru realizarea transmisiilor studioului; patru grupuri pentru montaj neliniar Final Cut şi două grupuri de montaj neliniar Adobe Premiere, o unitate de regie mobilă marca Sony tip AWS G500S cu posibilitatea de conectare a 4-6 camere; 8 camere de filmare pentru teren.  Dotarea, în cursul anului 2014, a unui studio cu un kit pentru regie mobilă a permis TVR Tg. Mureş să realizeze producţii externe, care au adus venituri suplimentare. Tot 2014, a fost demarat programul pentru digitalizarea arhivei video, producţiile noi fiind arhivate digital (HDD), urmând ca în următoarea perioadă să fie digitalizată şi restul arhivei video, lucru care conduce la economii importante. O problemă majoră a studioului este numărul mic al personalului tehnic angajat, în raport cu numărul de ore de producţie, ceea ce afectează calitatea emisiei, întrucât  există riscul de apariție a erorilor, iar aparatura nu este utilizată la capacitatea maximă. Pentru o funcţionare optimă, este necesar ca Serviciul Tehnic-Producţie să aibă o pondere de 45-50% din total studio, dar la studioul teritorial TVR Tg. Mureş ponderea seviciului este de doar 33% din totalul personalului studioului. Din punct de vedere al gradului de specializare a personalului, există un număr redus de angajaţi cu studii superioare - doar 17% din total. Lipsa unei unităţi mobile DSNG sau a unui car pentru transmisii TV face ca mobilitatea şi prezența la evenimente să fie mult limitată. La momentul actual nu există nicio posibilitate de transmisie în direct din afara studioului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.