sâmbătă, 25 aprilie 2015

Petiția pentru demiterea fostului șef SRI Maramureș, Valentin Bretfelean, a adunat peste 800 de semnături!



Petiția pentru demiterea fostului șef SRI Maramureș, Valentin Bretfelean, a adunat peste 800 de semnături!

Gagiul care a inventat atacul imaginar al vandalilor (fapt recunoscut de Florea, care declarat: Bretfelean știe  ce vorbește, e fost ofițer SRI), scos basma curată de parchet, cadorisitul cu tabere de pictură și cu sportul sindicalist pe vulturii albaștri ai inspirației sereiste, atenție Curtea de conturi și DNA, peste 50.000 de lei anul acesta pentru lipitorii de autocolante din banii publici în campania banditului PDL Mureș (1900DE EURO, 3000 de autocolante, căutați licitația banditului PDL pe licitatiapublica.ro!) -se bucură de o pe petiție pentru demitere. Fostul electrician și șef SRI Maramureș a cam supărat și populația maghiară, care nu  înghite prostiile sereiste/securiste cu atacuri ale unora din alte partide decât cel care a dat banditul de candidat PDL:

Petiție pentru demiterea d-lui Valentin-Constantin Bretfelean, Director executiv al Poliției locale



Către

Dr. Dorin Florea, Primarul municipiului Tîrgu Mureș

Consiliul local al municipiului Tîrgu Mureș


Cetăţeni contribuabili ai oraşului Tîrgu Mureş, respectiv cetăţeni simpatizanti din alte reşedinţe solicităm demiterea d-lui Valentin-Constantin Bretfelean, Directorul executiv al Poliţiei locale Tîrgu Mureş din următoarele motive:

1. Relaţie neclară cu Departamentul Securităţii Statului.

2. Relaţie de lucru cu Serviciul Român de Informaţii de unde în 2008 a fost trimis în rezervă cu funcţia de colonel.

3. Încălcarea dreptului de adunare. Poliţia locală a amendat organizatorul flashmobului pentru salvarea copacilor şi participanţii la flashmobul de solidaritate pentru sprijinirea independenţei Scoției.

4. Obstrucţionarea evenimentelor culturale maghiare. A interzis marşul husarilor (călăreților) cu ocazia evenimentelor din 15 martie (ziua națională a maghiarilor) pe motivul că circulaţia cu animale de tractaţie este interzisă în oraş.

5. Interpretarea simbolurilor maghiare ca materiale publicitare.  Din motivul acesta, Poliţia locală a amendat Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania cu 30 de mii de lei pentru ca a arborat steagul secuiesc pe frontispiciul sediului său.

 6. Intimidarea acţiunilor civile. Poliţia locală a amendat o persoană cu 1500 de lei pentru că a împărţit etichete bilingve într-o piaţă agroalimentară sub motivul că nu avea autorizaţie de la Administraţia Pieţelor.

7. Persecutarea bilingvismului. Poliţia locală a încătuşat şi molestat reprezentantul de cetăţenie olandeză al organizaţiei European Committee Human Right Hungarians Central Europe care solicitase interpret în limba maghiară; a amendat de două ori la rând un voluntar al organizaţiei Mişcarea Angajament Civic (CEMO) pentru intenţia de a înregistra un act în limba maghiară la secretariatul şcolii unde învaţă copilul său sub motivul intrării nepermise într-o instituţie publică, respectiv pentru donarea către locuitori a unor plăcuţe bilingve (Nu parcați, Câine rău) pe motivul distribuirii de reclame fără aviz.

În cadrul ultimei acţiuni de intimidare a amendat doi voluntari ai grupării "Vrem plăcuţe bilingve în Tîrgu Mureş!" coordonate de CEMO care montau o plăcuţă stradală bilingvă pe frontispiciul unei case particulare la cererea proprietarului. Şeful poliţiei locale nu s-a oprit aici, recent a somat cetăţenii din Tirgu Mures să demonteze plăcuţele stradale bilingve, montate recent, de pe frontispiciul clădirilor ale căror proprietari sunt, în caz contrar vor fi amendaţi cu sume curinse între 30.000-50.000 de lei într-o țară unde venitul mediu pe economie este de 1700 lei.

În cazul proceselor desfăşurate până în prezent instanţele de judecată au anulat de fiecare data amenzile date de Poliţia locală în acest sens, fapt ce denotă că şeful Poliţiei locale îşi încalcă atribuţiile şi discriminează comunitatea pe care ar trebui s-o apere şi să o protejeze.

Cele menţionate mai sus nu lasă dubii că dl. Valentin-Constantin Bretfelean nu este potrivit funcţiei de şef al Poliţiei locale într-un oraş multicultural, cum este Tîrgu Mureș, oraș în care trăieşte cea mai mare comunitatea maghiară din Transilvania şi ai cărei membri totuşi ajung să fie consideraţi cetăţeni secundari, fără drepturi cetăţeneşti şi comunitare. Dl. Valentin Bretfelean interpretează legile ţării într-un mod particular, intimidează cetăţenii de rând, se răzbună pe acţiunile civile şi face totul ca să împiedice implementarea drepturilor civile în Tîrgu Mureş.

Solicităm conducerii municipiului demiterea din funcţie a d-lui Valentin-Constantin Bretfelean, astfel îşi poate dovedi delimitarea de acţiunile şefului Poliţiei locale, precum şi angajamentul pentru stimă reciprocă, democraţie şi în favoarea respectării drepturilor cetăţeneşti. Aşteptăm de la conducerea oraşului să instaureze armonia în oraş nu cu slogane şi cu manifestări de campanie, ci cu acţiuni concrete de întărire a încrederii reciproce, între acestea situându-se şi demiterea şefului Poliţiei locale.



Tîrgu Mureş, 22 aprilie 2015

Invităm toţi cetăţenii de bună credinţă să semneze această petiţie până în 29 aprilie 2015.

Grupul de iniţiativă va preda petiţia şi semnăturile adunate Primarului municipiului Tîrgu Mureş, respectiv consilierilor locali, înainte de şedinţa ordinară a Consiliului Local Tîrgu Mureș din data de 30 aprilie 2015.

Vă mulţumim!

Grupul de iniţiativă




Bandiții din Primăria Târgu-Mureș și din consiliul local inventează 45.000 de lei cadou pentru AS Sindicală a primăriei și poliției locale cu duhoarea sereistă! DNA, te pui cu mafia?!
Bandiții  din Primăria Târgu-Mureș au inventat bani pentru gășcarii de tip Bretfelean. Cum ăluia nu îi mai ajung afacerile cu tabere de pictură, beneficiarul campaniei  electorale cu scursuri din poliția locală și cu autocolantele din banii publici a inventat cadoul de 45.000 de lei. Așa-zisa asociație sportivă a sindicaliștilor primește bani din buget! DNA,  te simți?!         E și sereistul de la Maramureș om, sunt și bandiții de subordonați ai fostului electrician care fac campanie lui Florea oameni. Depinde de DNA Mureș să  se dovedească noua golănie  a banditului mare din primărie pe gașca care i-a oferit servicii electorale!

Bandiții PDL Mureș și tabăra de pictură din banii publici, cu Bretfelean și lipitorii lui de autocolante din banii publici în campania electorală a banditului PDL Mureș



Bandiții PDL Mureș și tabăra de pictură din  banii publici, cu Bretfelean și lipitorii lui de autocolante din banii publici în  campania electorală a banditului PDL Mureș
Bandiții PDL Mureș recompensează. Dacă bandiții au folosit poliția locală în manipularea sereistă cu vandalii care vor ataca orașul, recunoscută de Florea ca fiind a lui Bretfelean (e fost ofițer SRI, știe  ce vorbește!), recompensa vine și sub vorba  taberelor de pictură. Plus banii publici pentru așa-zisa asociație sportivă sindicală a primăriei și poliției locale! Din fericire pentru Bretfeleanul zburat de la șefia Maramureș pentru încălcarea gravă  a statutului SRI(!), gagiul nu a  fost condamnat pentru manipularea cu vandalii imaginari, iar sereiștii actuali mureșeni  au avut grijă că nu confirme atacul imaginar și știut doar de Bretfelean și PDL! Oraș de maximum interes românesc, inclusiv la hoții, pentru a se recupera ce nu au furat românii până în 1918. Iar sereiștii cred că mai pot manipula cu articole aduse la ziare sau inventând pericolul maghiar: UDMR vinde Ardealul, UMF și Târgu-Mureșul(sic!), pe afiș, desigur, în culorile steagului Ungariei!Cineva le spune la proști că nu mai suntem în martie 1990?!

http://www.whoiswho-verlag.ch/versionnew/rumaenien/verlag/63.php?txt_Language=RO&real_str_PersID=RO0700499&uniqueID=ea854c96-b3ee-4579-8859-4872e9946180
Bretfelean Valentin-Constantin
P.: Ofiţer informaţii, jurist, drd., director poliţie locală, colonel în rezervă; DF.: Poliţia Locală Tg. Mureş; N.: Căpuşu de Câmpie, Jud. Mureş, 21.05.1965; IS.: 1979- 83 Lic. Industrial Energetic, Iernut, profil electrotehnică, 1987- 90 Şc. de Ofiţeri a Ministerului de Interne, Arma Informaţii, Bucureşti, 1990- 93 Acad. de Poliţie "A.I. Cuza" Bucureşti, spec. Drept, 1998 Univ. "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, curs postuniv. în Drept civil, 2004- 05 Univ. "Petru Maior" Tg. Mureş, masterat "Elitele şi proiectele de construcţie europene", din 2008 Univ. Bucureşti, Fac. de Sociologie, studii doctorale (întrerupte în 2010), teza "Conflictul interetnic din martie 1990 din Târgu-Mureş", Brevet obţinut în domeniul radiotelefonie; C.: 1983- 85 Electrician, Trustul de Construcţii Electromontaj Cluj, 1985- 87 Normator, Trustul de Construcţii Montaj Tg. Mureş, Antrepriza II Instalaţii, 1990-2008 Ofiţer executiv, şef birou unitate teritorială, şef birou juridic unitate centrală, locţiitor al comandantului unităţii, comandant de unitate, trecut în rezervă cu grad de colonel SRI, 2008- 09 Dir. adj., Poliţia Comunitară Tg. Mureş, din 2010 Dir., Direcţia Poliţia Locală Tg. Mureş; M.: Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici din România, Colegiul Mureş; H.: fotbal, şah, pescuit; L.: maghiară, germană; Email: vali_bret@yahoo.com; ■
Și un denunț de pe siteul teiadna.ro!

 http://www.teiadna.ro/denunt/328/Valentin-Constantin-Bretfelean
 Valentin Constantin Bretfelean, fostul șef al SRI Maramureș a ajuns o slugă umilă în solda lui Dorin Florea(primarul orasului). Fost ofițer de securitate. Pâna în septembrie 2001, sub grad de maior, a condus secția SRI Maramureș. Demis și trimis în fața Consiliului de Judecata al SRI, pentru abateri grave de la regulamentele instituției.
În urmă cu ceva timp, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a numit prefect al județului Mureș, probabil fără ca să se sinchisească să-i cunoască trecutul. Nici n-a apucat să facă cunoștință cu biroul că s-a schimbat regimul politic și fostul maior SRI a rămas pe drumuri. L-a recuperat rapid Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, care l-a repus șef peste Poliția Locală. Cum ziceam,fost ofiter de securitate. Pâna în septembrie 2001, sub gradul de maior, a condus sectia SRI Maramures. Demis si trimis în fata Consiliului de Judecata al SRI, pentru abateri grave de la regulamentele institutiei. Pâna în prezent nu s-a pronuntat vreo sanctiune împotriva sa. Si acum acest om face abuzuri grave dar nu-i face nimeni nimic.... Nu ar strica niste verificari...
Iar maramureșenii lui scriu:Actualmm.ro:
Valentin Constantin Bretfelean, fostul șef al SRI Maramureș a ajuns o slugă umilă în solda portocaliilor(sau sub ce culoare de camuflaj se ascund acum). Fost ofițer de securitate. Pâna în septembrie 2001, sub grad de maior, a condus secția SRI Maramureș. Demis și trimis în fața Consiliului de Judecata al SRI, pentru abateri grave de la regulamentele instituției.
În urmă cu puțin timp, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a numit prefect al județului Mureș, probabil fără ca să se sinchisească să-i cunoască trecutul. Nici n-a apucat să facă cunoștință cu biroul că s-a schimbat regimul politic și fostul maior SRI a rămas pe drumuri. L-a recuperat rapid Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, care l-a repus șef peste Poliția Locală. Dornic să-și răsplătească șeful pentru ajutorul ce i l-a dat, Bretfeleanu s-a gândit că trebuie să ”facă totul” pentru ca Florea să câștige un nou mandat. Totul, adică inclusiv încălcarea legii, chiar dacă el este plătit din banul public ca să o apere! Pentru faptele comise, Valentin Bretfelean este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cercetările fiind efectuate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.
Să vedem faptele. Mai mulți polițiști locali din subordinea fostului securist au lipit vineri seara, autocolante cu mesaje care puteau crea panică în rândul cetățenilor, la intrările în mai multe blocuri din cartierul mureșean “Tudor Vladimirescu”. Autocolantele conțineau următorul mesaj al Primăriei Târgu-Mureș:
”Primăria Municipiului Târgu-Mureş deţine informaţii certe potrivit cărora reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, în cârdăşie cu grupuri de interlopi, vor vandaliza, în nopţile premergătoare alegerilor din 10 iunie, imobilele şi autoturismele din oraş, prin lipirea de afişe denigratoare, atentând la ordinea şi liniştea publică precum şi la siguranţa şi integritatea bunurilor cetăţenilor municipiului.
Pentru preîntâmpinarea unor astfel de acţiuni menite a crea derută, confuzie şi nelinişte în rândul locuitorilor precum şi pentru protejarea bunurilor acestora, Primăria solicită sprijinul autorităţilor competente, în sensul depistării acestor acţiuni, identificării şi sancţionării făptuitorilor conform legislaţiei în vigoare.

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, se adresează, în egală măsură, cetăţenilor oraşului, rugându-i să sesizeze orice act de vandalism, apelând – prin Dispeceratul Integrat de Urgenţă – tel. 112 (apel gratuit) instituţiile statului abilitate a lua măsuri pentru protejarea bunurilor cetăţenilor, respectiv să se adreseze echipajelor de ordine publică aflate în misiune de patrulare în cartiere.
Primarul municipiului are încredere în puterea de discernământ a târgumureşenilor, fără deosebire de naţionalitate, precum şi în corecta apreciere a eforturilor primăriei pentru asigurarea integrităţii bunurilor cetăţenilor şi ale oraşului”.
După constatarea faptelor de către o echipă din cadrul IPJ Mureș, a fost înregistrat un dosar penal. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice de către directorul Direcţiei de Poliţie Locală, Valentin Bretfelean.
ACTUALIZARE: Ministrul Ioan Rus despre cazul Bretfeleanu
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că există “locuri sau momente” în ţară unde “Poliţia Locală se manifestă mai mult ca agent electoral al primarului” şi că, în cadrul analizei pe care o va face, după alegeri, un capitol separat îl vor constitui rolul Poliţiei Locale în desfăşurarea alegerilor şi chiar “schimbarea prerogativelor acestui tip de Poliţie”.
El a spus că cel mai grav caz a fost înregistrat în Mureş, unde şeful Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean, este cercetat penal pentru abuz în funcţie.
“Eu am mai spus, noi am avut întâlniri zonale cu toate structurile ministerului, că sunt locuri unde constatăm că Poliţa Locală se manifestă mai mult ca agent electoral al primarului în funcţie, decât ca instituţie menită şi ea să apere ordinea şi siguranţa cetăţeanului şi chestiuni ce ţin de ordinea de drept într-o comunitate. În aceeaşi categorie încadrez şi atitudinea şefului Poliţiei Locale din Mureş, Valentin Constantin Bretfelean, şi fiindcă am încadrat-o acolo, are un dosar penal şi este deferit Parchetului pentru abuz în serviciu. Nu pentru asta este făcută şi este plătită de comunitate Poliţia Locală. Nu peste tot este aşa. Sunt locuri unde Poliţia Locală îşi face treaba, dar sunt locuri sau momente în care se manifestă ca şi un agent electoral privat al primarului în funcţie – egal că-i PSD, PDL, PNL sau din care partid face parte primarul. (…) S-a făcut anchetă, s-a deferit Parchetului, este în acest moment cercetat penal. De acolo încolo nu ştiu ce vor face ei, mai departe, ceea ce ştiu sută la sută e că după finele acestei alegeri, în interiorul unei analize mari, care se va face, referitor la întreg procesul de desfăşurare, unul dintre capitole va fi şi rolul Poliţiei Locale în desfăşurarea acestei alegeri şi vom vedea în ce măsură aceste concluzii ne vor face să gândim în vreun fel sau altul chiar schimbarea prerogativelor acestui tip de Poliţie”, a declarat Rus.
El a arătat că există locuri unde poliţiştii locali “se manifestă ca agent electoral al celui care îi plăteşte”, deşi “cel care îi plăteşte nu e primarul şi nici Consiliul Local, ci comunitatea”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.