marți, 7 aprilie 2015

Urmăriții penal vor să se succeadă la Primăria Târgu-Mureș


Urmăriții penal vor să se succeadă la Primăria Târgu-Mureș
Cu puțin noroc din partea justiției,  gășcarii nu vor ajunge să  se  succeadă! Complicele  la dedicația  lui Florea- milioane de euro  pentru retardatul votat și nevotat de UDMR și pentru  alte scursuri etnice din PDL Mureș- vrea la ciolan!
Radio Târgu-Mureș  zicere:



Directorul Muzeului Judeţean, Soós Zoltán ar putea deveni candidatul UDMR la funcţia de primar al Municipiului Tîrgu Mureş, asta dacă va fi ales în cadrul prealegerilor pe care le va organiza Uniunea, pentru a vedea care e candidatul potrivit care să pornească în culorile UDMR la alegerile locale care vor avea loc în luna iunie a anului viitor.

Începând din această săptămână UDMR Mureş aşteaptă candidaturile celor care ar dori să se înscrie în lupta pentru funcţia de primar al municipiului Tîrgu-Mureş. Acum o lună filiala mureşeană a Uniunii a anunţat că va organiza prealegeri. Până la această oră, singurul care şi-a manifestat intenţia este Soós Zoltán, consilier local şi director al Muzeului Judeţean Mureş.

 „Cred că opt ani în fruntea Muzeului Judeţean Mureş, modernizarea, schimbarea funcţionării, popularizarea instituţiei,atragerea fondurilor naţionale şi internaţionale şi multe altele care au permis într-un fel sau altul să mă familiarizez, dar desigur decizia nu o să-mi aparţină şi o să fie o procedură lungă de urmat”, a menţionat Soós Zoltán, consilier local UDMR.

Cei care vor candida la prealegerile, organizate de UDMR, nu numai în Tîrgu-Mureş ci şi în mai multe localităţi mureşene cu populaţie preponderent maghiară, au la dispoziţie circa 3 săptămâni ca să-şi depună dosarul de candidatură ce trebuie să conţină printre altele 1.800 de semnături de susţinere. Întrucât UDMR doreşte un singur candidat maghiar la alegerile locale, la prealegeri se pot înscrie şi  celelalte partide maghiare.


 „Am zis că am avut mai multe cerinţe să particip la această prealegere, abând în vedere că este posibilă sprijinirea unui candidat din partea altor partide politice, să reprezinte o unitate nu numai a alegătorilor desigur maghiari, dar şi o deschidere spre alegătorii români pentru a obţine un candidat care ar dori să schimbe soarta acestui oraş”, a mai afirmat Soós Zoltán, consilier local UDMR.


Cei care doresc să voteze la prealegeri  o pot face indiferent dacă sunt sau nu membrii UDMR. Trebuie numai să se prezinte la sediul UDMR Mureş, până în data de 17 mai.  




Concret, suspectul a initiat un proiect de hotarare de consiliu local, care a stat la baza adoptarii, la data de 25 iulie 2013, a hotararii Consiliului Local Municipal privind "aprobarea alocarii, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competitional 2013-2014, in vederea continuarii asocierii dintre municipiul Tg. Mures si Fotbal Club Municipal Tg. Mures".

"Ulterior, suspectul Dorin Florea a incheiat si semnat in conditii ilegale, ca reprezentant al municipiului Tirgu Mures, alaturi de suspecta Kiss Imola, in calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociatia Sportiva Fotbal Club Municipal Tirgu Mures, contract vizat de suspectul Macesanu Virgil in calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociatii sportive, de la bugetul local, suma de bani respectiva", se arata intr-un comunicat al DNA.

Prejudiciul creat bugetului local al municipiului Tirgu Mures este de 4.000.000 lei.

In acest dosar, mai sunt pusi sub urmarire penala:

- MACESANU VIRGIL, CIOBAN MARIA, jurist respectiv secretar in cadrul Primariei Tirgu Mures, si BENEDEK ISTVAN, GOMBOS GEZA CSABA, PETI ANDREI, JOZSA TIBOR, KARACSONY ERDEI ETEL, BAKOS LEVENTE ATTILA, TORZSOK SANDOR LASZLO, KIKELI PAL ISTVAN, SOOS ZOLTAN, HALLER BELA, ROMAN IOANA DANA, MATEI DUMITRU, PUIAC ION CLAUDIU, FARCAS IOAN, GUJAN HERMAN COSMIN LUCIAN, SOMESAN CRISTINA LIGIA, SABAU POP AURELIAN OLIMPIU, LOGHIN LUCIAN MIRCEA, URCAN GHEORGHE, consilieri locali in cadrul primariei Tirgu Mures, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

In dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de o alta persoana. In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea SRI.

Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a fost audiat joi la DNA.

Pana in prezent, in cauza au fost audiati majoritatea consilierilor locali care au adoptat hotararile Consiliului Local din 29 mai 2014 prin care era aprobata finantarea din bugetul local a cluburilor Asociatia 'Fotbal Club ASA 2013 Targu Mures', Baschet Club Mures, Clubul Sportiv Universitar Targu Mures, Clubul Sportiv City'Us Targu Mures si Sport Club Muresul Targu Mures cu peste 15 milioane de lei.

In luna iunie 2014, DNA a solicitat in scris hotararile Consiliului Local Targu Mures din 29 mai 2014 prin care institutia se angaja sa finanteze din bugetul local cluburile sportive.

Asociatia Pentru Minti Pertinente AMPER a solicitat, in urma cu aproape un an, revocarea celor cinci hotarari ale Consiliului Local Targu Mures din 29 mai 2014 de finantare a cluburilor amintite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.