miercuri, 8 aprilie 2015

Mita pentru arbitrajele rahatului portocaliu FCM –recunoscută prin sentință definitivă. Maior a scăpat, Țerbea a scăpat și el, prin deces, de o nouă condamnare pentru faptele banditești



Mita pentru arbitrajele rahatului portocaliu FCM –recunoscută  prin sentință definitivă. Maior a scăpat, Țerbea a scăpat  și el, prin deces,  de o nouă  condamnare  pentru faptele banditești
Mita pentru arbitrajele gunoiului FCM Târgu-Mureș a fost  recunoscută  astăzi, pentru că Avram va face pușcărie. Țerbea a scăpat de un nou stagiu la pușcărie, după cel din care a  fost grațiat de Constantinescu pe când  hoțul mare PDL Mureș era  țărănist, prin decesul accidental sau sinuciderea cu elicopterul. Maior, beneficiarul banditului Țerbea, suflă încă. Mai are DNA și ANI de lucrat.
Hotnews zicere:







Vasile Avram, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost condamnat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 3 ani inchisoare cu executare in dosarul "Mita in elicopter" pentru luare de mita si tentativa la fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza Agerpres.

Curtea Suprema a admis miercuri apelul DNA si a desfiintat o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, din mai 2013, prin care Vasile Avram si ceilalti inculpati au fost achitati.

Fostul sef al arbitrilor a primit 3 ani inchisoare pentru luare de mita si 6 luni pentru tentativa la fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura directa cu infractiuni de coruptie. Cele doua pedepse au fost contopite iar Avram va executa pedeapsa cea mai grea, de 3 ani, din care se va scadea perioada in care a fost retinut si arestat preventiv, de la 24 septembrie la 21 noiembrie 2011.

Judecatorii i-au confiscat lui Vasile Avram sumele de 19.000 euro si 6.647 euro, acesta avand de platit si 40.173 lei (din care 3.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare din cursul urmaririi penale, 35.173 lei contravaloare expertiza tehnica judiciara si 2.000 lei cheltuieli judiciare la instanta de fond).

In acelasi dosar, avocatul Adrian Penciu a fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare iar receptionerul Vasile-Constantin Chiorean a fost achitat.

De asemenea, instanta a incetat procesul penal impotriva omului de afaceri Sorin-Ioan Terbea si a pilotului Nicolae Iacobescu, ca urmare a decesului acestora, dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit in iulie 2013 in judetul Mures.

Unul dintre judecatori, Simona Cristina Nenita, a facut opinie separata fata de colegii sai din completul de judecata, in sensul achitarii lui Vasile Avram si Adrian Penciu.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata in 2011 pe fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

Alaturi de Vasile Avram au mai fost trimisi in judecata omul de afaceri Sorin-Ioan Terbea, pentru dare de mita, in forma continuata, avocatul Baroului Giurgiu Adrian Penciu, acuzat de instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu o infractiune de coruptie, Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mita si complicitate la luare de mita, ambele in forma continuata si receptionerul Vasile-Constantin Chiorean, acuzat de complicitate la dare de mita si complicitate la luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 21 mai, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Tirgu-Mures - Universitatea Cluj, Vasile Avram a primit de la Terbea suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Tirgu-Mures la jocurile editiei de campionat 2011-2012.

"In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti - Tirgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae si inchiriat, in acest scop, de o societate comerciala controlata de inculpatul Terbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro. Suma de 19.000 de euro a fost remisa de Terbea Sorin Ioan lui Avram Vasile prin intermediul inculpatilor Iacobescu Nicolae si Chiorean Vasile-Constantin, angajat ca receptioner la un hotel din Tirgu-Mures, detinut de o societate comerciala controlata de inculpatul Terbea Sorin Ioan", sustin procurorii.

De asemenea, Sorin Terbea i-a oferit lui Avram o insemnata cantitate de vin, folosita la nunta arbitrului Marius Avram, fiul sefului CCA.

In plus, in conditiile in care Vasile Avram era cercetat in stare de arest preventiv in acest dosar, avocatul Adrian Penciu, in calitate de aparator ales, i-a inmanat lui Avram spre semnare un exemplar fals al unei hotarari din data de 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor care a fost semnat de Vasile Avram.

"Hotararea prevedea ca delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I sa se realizeze de o alta persoana decat Vasile Avram incepand cu returul sezonului 2010-2011. In aceasta modalitate, Adrian Penciu a incercat sa il exonereze de raspunderea penala pe Vasile Avram prin constituirea unor probe care nu sunt veridice", se arata in rechizitoriu.

DECRET nr. 331 din 11 octombrie 1999 privind acordarea unor gratieri individuale
EMITENT: PRESEDINTELE ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 498 din 15 octombrie 1999
În temeiul art. 94 lit. d) şi al art. 99 alin. (1) din Constituţia României,
Preşedintele României decreteazã:
ART. 1
Se gratiaza pedeapsa aplicatã urmãtorilor condamnaţi:
- Cocis Lucian-Calin
- Cosma Ciprian
- Ilisei Veronica
- Konig Diana
- Licurici Paraschiva
- Maicanescu Sandina Florentina
- Maicanescu Mariana
- Mogosanu Mihai
- Muresan Arghil
- Pasea Haritina
- Stoica Victor
- Tibesz Attila
- Tudose C. Mihail.
ART. 2
Se gratiaza restul rãmas neexecutat din pedeapsa aplicatã urmãtorilor condamnaţi:
- Minea Vasile
- Muresan Elena
- Muresan Liviu
- Nastase Aurelian Adi
- Rãdulescu Şerban Ion
- Rusu Viorica (Corbu Viorica)
- Tudor Marin
- Terbea Sorin Ioan
- Tiganu Florin-Daniel.
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
EMIL CONSTANTINESCU
În temeiul art. 99 alin. (2) din Constituţia României, contrasemnam acest decret.
Corect intocmite si cu clauze formulate in avantajul dvs.! Usor de completat, usor de printat!
PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.