marți, 20 octombrie 2015

E momentul deșteptării femeilor?



E momentul deșteptării femeilor?
Ca unul care am militat pentru ca femeile să nu mai accepte să stea în țarcul numit organizația de femei, pe când bărbații nu au organizație pe criteriul sexual și se trec singuri pe listele de partid, nu pot să nu salut că unii/unele se prind de măgărie.
Ziare.com
Activistele pentru egalitate de gen din Romania critica PSD ca a alocat prea putine locuri de vicepresedinte, respectiv 4 din 14, pentru femeile social-democrate, la Congresul de duminica. Feministele s-au aratat suparate si de alegerea culorii roz pentru buletinele de vot dedicate candidatelor pentru functiile de conducere.

"Coalitia pentru Egalitate de Gen formata din 10 organizatii neguvernamentale care activeaza in domeniul drepturilor femeilor atrage atentia conducerii Partidului Social Democrat cu privire la modul incorect si discriminatoriu de aplicare a principiul cotelor de reprezentare a femeilor in cadrul Congresului care are loc astazi. Mai mult decat atat, folosirea culorii roz la buletinele de vot pentru vicepresedintii femei duce in derizoriu intreaga procedura si intareste stereotipurile de gen", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Congres PSD: Social-democratii isi aleg noua conducere - LIVE

Potrivit reprezentantilor coalitiei, "cotele trebuie sa asigure un procent minim de femei in randul candidatilor sau ai vicepresedintilor alesi, nu sa limiteze accesul femeilor la functiile de conducere, asa cum s-a intamplat in cadrul procedurii folosite la Congresul PSD".

Acestia arata ca, daca s-a dorit ca cel putin patru vicepresedinti sa fie femei, restul locurilor ar fi trebui sa fie lasate competitiei libere intre candidati, indiferent de sex, nu sa fie alocate exclusiv barbatilor.

"Intr-o societate in care predomina mentalitati traditionale de tipul 'barbatii conduc, femeile stau in umbra', astfel de masuri sunt un mijloc eficient de a asigura ca partidele politice si institutiile alese democratic reflecta mai bine structura de gen a populatiei", se mai precizeaza in documentul citat.

Desi asociatiile considera ca "este de apreciat intentia PSD de a imbunatati reprezentarea de gen in functiile interne de conducere ale partidului", Coalitia pentru Egalitate de Gen a anuntat ca va transmite in urmatoarele zile o sesizare catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.