joi, 15 octombrie 2015

Primăria Tg.-Mureș chemată să se constituie parte civilă în dosarul finanțării cluburilor sportive



Primăria Tg.-Mureș chemată să se constituie parte civilă în dosarul finanțării cluburilor sportive
Publicat in 15 Oct 2015 ora 8:02 pm de radiomures

Este vorba de dosarul penal în care primarul Dorin Florea, fostul secretar al municipiului Maria Cioban, directorul economic Kiss Imola, alături de 20 de consilieri locali, au calitatea de inculpați sau suspecți pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, este vorba de un prejudiciu adus bugetului local de aproximativ 7 milioane de lei.

Secretarul municipiului Tg.-Mureș, Andrei Mureșan:

    Procurorii au solicitat municipiului să-și spună punctul de vedere cu privire la constituirea ca parte civilă sau nu în dosarul penal, asta pentru ca, în eventualitatea în care se constată că acel prejudiciu a fost creat, să poată fi recuperat în timpul procesului penal.”

Dacă prejudiciul nu este recuperat în timpul procesului penal, municipalitatea va fi obligată să deschidă, după terminarea acestuia, un proces civil prin care să-și recupereze potențialul prejudiciu, acțiune ce este însoțită de taxă de timbru, calculată la valoarea prejudiciului. Problema a ajuns, în regim de urgență, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local.

Consilierii nu au dorit să se pronunțe asupra acestui aspect, deoarece spun că se află într-o situație de incompatibilitate, explică consilierul local UDMR, Karácsoni Etel:

    Așa cum interpretează legea, domnul secretar  spune că este vorba de o decizie patrimonială care se ia de către consiliu. În opinia mea nu este așa, pentru că legea spune că Consiliul decide în toate problemele, cu excepția celor date în competența altor persoane, altor organe. Pe de altă parte, noi unii, avem calitatea de suspecți în dosar, alții de inculpați, în atare situație tot legea îmi spune că atunci când am un interes într-o problemă trebuie să mă abțin de la vot”

După îndelungi consultări, consilierii au votat angajarea unei case de avocatură care, în termen de 20 de zile, să le ofere lămuririle necesare.
Reamintim că urmărirea penală în acest dosar a început în luna martie, iar reprezentanții municipalității și consilierii sunt suspectați de procurori că ar fi încălcat, în iulie 2013, prevederile mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu-Mureș, întrucât aceasta avea obligaţii de plată neonorate privind impozitele şi taxele către stat, precum şi contribuţiile către asigurările sociale de stat.

Sanda Viţelar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.