sâmbătă, 11 martie 2017

Supervizor.ro despre cum ajunge în rahat Proenerg lucrând cu Romcab



Supervizor.ro despre cum ajunge în rahat Proenerg lucrând cu Romcab

Societatea PROENERG SRL Târgu Mureş (CUI: 9716888) a fost înfiinţată în iulie 1997 şi “şi-a început activitatea ca magazin electric în anul 1998, luna decembrie, când a preluat de la ELECTROCONSTRUCŢIA ELCO SA magazinul lor de desfacere”, după cum precizează într-un document depus La Tribunalul Mureş. Deşi este cunoscută datorită magazinului şi showroom-ului ELECTRO LIGHT, compania mureşeană realizează (a realizat) o mare parte din cifra de afaceri în calitate de furnizor al producătorului de cablaje ROMCAB SA Târgu-Mureş (CUI: 7947193), societate listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Problemele financiare grave de la ROMCAB SA, care au dus la intrarea în insolvenţă, au afectat serios PROENERG SRL, firmă care a importat mare parte din materialele pe care le livra clientului său. Faptul că ROMCAB SA nu le importa direct, ci prin intermediar, ridică nişte semne de întrebare, dar acum aproape că nu mai contează.

Interesat este faptul că PROENERG s-a prins rapid (sau a avut informaţii speciale!) că situaţia de la producătorul de cabluri este gravă şi a solicitat protecţia Legii 85/2014 încă de pe 16 ianuarie 2017, iar în documentaţia depusă la Dosarul nr.17/1371/2017 de la Tribunalul Specializat Mureş a precizat că “se află în imposibilitatea de a plăti datoriile exigibile către creditorii săi, fiind în cazul unei insolvenţe vădite, întrucât nu a achitat în termen de 60 de zile, din cauza insuficienţe băneşti disponibile, datoriile exigibile către creditori, în sumă de 4.081.946,97 lei“.

Debitoarea mai spune că “ROMCAB SA, invocând diferite motive pentru neplată, a acumulat o datorie faţă de PROENERG în suma de 12.500.000 lei, din care cu scadenţă mai veche de 60 zile – 5.700.000 lei“. Altfel spus, oficial PROENERG SRL o duce bine, practic are o problemă cât casa: nu îşi poate achita datoriile către furnizori şi bancă, iar relaţia comercială cu ROMCAB, care pare a reprezenta principala sursă de venituri (12,5 milioane lei reprezintă 25% din cifra de afaceri), se va bloca cel puţin o perioadă.

Judecătorul sindic Flavius Gheorghe MUREŞAN “nu a dat la fugă” şi a amânat pronunţarea sentinţei mult peste termenul legal (maxim 10 zile), aşa că cererea debitoarei a fost admisă abia de 6 februarie 2017, iar ca administrator judiciar provizoriu a fost numit MUREL INSOLVENCY SPRL (Todor-Soo IGNAŢIE), practicianul propus de creditoarea OTP BANK… deşi printre cei care s-au oferit să preia aceste atribuţii erau şi “rechinii” CITR şi MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE.

Termenul limită de înscriere la masa credală este 25 martie 2017, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor urmează să se întrunească pe 21 aprilie 2017, ora 14:00. La notificarea privind deschiderea procedurii de insolvenţă, Todor-Soo IGNAŢIE a ataşat şi o listă cu potenţialii creditori – întocmită probabil pe baza actelor contabile – care cuprinde aproape 150 de nume.

PROENERG SRL este deţinută “juma-juma” de Emese Emo NAGY (48 de ani) şi Zoltan MEZEI (45 de ani). Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.17/1371/2017 este programat pe 8 mai 2017. (sursa foto: facebook.com/electrolight.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.