joi, 28 septembrie 2017

Hoție etnică de Târgu-Mureș, rahat PNL (PDL). Iar eu primesc amendă de la poliția controlată cu cei 27.000 de lei cadou de la penal pentru că am numit un alt penal nenorocit, fără toate drepturile civile, un…escroc!Hoție etnică de Târgu-Mureș, rahat PNL (PDL). Iar eu primesc amendă de la poliția controlată cu cei 27.000 de lei cadou de la penal pentru că am numit un alt penal nenorocit, fără toate drepturile civile, un…escroc!
Haide, DNA și cu cadourile de la penal pentru poliția poliție și poliția locală, mai ales că borfașii s-au și certat și se amenință reciproc. Sport sindicalist, tabere de pictură, excursii folclorice, reparații mașini și ce mai vrea mafia pentru slugile în uniformă! Atenție, DNA Târgu-Mureș, consilierii locali sunt uneltele borfașilor și au votat toți retardații și toate hoțiile pentru cadouri pe primărie gen pază, festivaluri, modernizări clinici, îngrijiri și reparații, publicități, statui, petreceri ale tradițiilor secuiești, vot  pentru Ținutul secuiesc capitală culturală europeană și așa mai departe. Și mai citiți procesele verbale ale Consiliul local, borfașii se demască și acolo și sluga Mureșan e luată la mișto de unii pentru că nu semnează de legalitate ce vrea jegosul de inițiator!
 COMUNICAT

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 804 din 10 august 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar, a inculpatului
MAIOR SERGIU CLAUDIU, fost viceprimar al municipiului Tîrgu Mureș, la data faptelor consilier al primarului, pentru săvârșirea infracțiunii de uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale),

și în stare de libertate, a inculpaților
FLOREA DORIN, primar al municipiului Tîrgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale),

MUREȘAN ANDREI, la data faptelor secretar al Municipiului Tîrgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9198 acte materiale),

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Maior Sergiu Claudiu, în calitate de consilier al primarului municipiului Tîrgu Mureș, în perioada 9 martie 2016 – 29 iunie 2017, a îndeplinit acte - semnarea a 9198 ordine de plată emise de Municipiul Tîrgu Mureș - ce nu intrau în atribuțiile sale legale de serviciu, fiindu-i interzise de lege. Interdicția a rezultat din incompatibilitatea stabilită de Agenția Națională de Integritate (ANI) și confirmată de instanță prin decizie definitivă la data de 1 martie 2016. Această împrejurare a avut ca efect pierderea, de către Maior Sergiu Claudiu, a dreptului de a ocupa o funcție sau o demnitate publică în următorii 3 ani.
În vederea eludării interdicțiilor prevăzute de lege, după ce a demisionat din funcțiile de viceprimar și de consilier local, Maior Sergiu Claudiu a fost numit de primarul Florea Dorin în postul de consilier al primarului pentru a îndeplini în continuare prerogativele de putere publică ce i-au fost interzise de lege.
Printre atribuțiile primite figura și aceea de a semna ordinele de plată, atribuție pe care Maior Sergiu Claudiu o îndeplinise și în calitate de viceprimar.
Concret, în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureș, Florea Dorin a emis două dispoziții prin care, cu nerespectarea Legii nr. 176/2010, i-a creat lui Maior Sergiu Claudiu cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicția anterior menționată.
În același context, inculpatul Mureșan Andrei, în calitate de secretar al Municipiului Tîrgu Mureș, a avizat pentru legalitate și a semnat cele două dispoziții emise de edil.
Prin aceste demersuri, inculpații au vătămat interesul UAT Mun. Tîrgu Mureș și pe cel al cetățenilor ca funcțiile și demnitățile publice să fie exercitate în condiții de imparțialitate, integritate și transparență și să nu poată fi ocupate de persoanele decăzute din dreptul de a le mai ocupa.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu