miercuri, 17 octombrie 2018

DNA Târgu-Mureș trăiește în continuare!


DNA Târgu-Mureș trăiește în continuare!


Nu doar prin dosare trimise în judecată cu inculpați români cât nu s-au făcut cu ceilalți doi șefi mai de tristă amintire, Curcă și Sandu, ultimul celebru și prin angajarea de către Florea a rudelor  în primărie.   Și celebru și pentru o pensie cât China, pentru vremea  PNA. Succes, DNA Târgu-Mureș, continuați, tot fără frică și interese etnice! Și nu mai scoateți de la complicitate proștii care votează pentru afacerile pe firmele lor, din bani publici pe instituții publice cu inculpații români aleși doar etnic, din calcule de recuperare a istoriei în care românii nu au putut fura și sub nasul serviciilor nu atât de secrete precum sunt interesele etnice.
MSNEWS ZICERE:

ANTICORUPȚIE. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât reînvestirea în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Târgu Mureș din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a lui Tiberiu Nicolae Onea (în medalion). Decizia este valabilă pe o perioadă de 3 ani (până la 17 octombrie 2021) și aplicarea acesteia începe de astăzi, 17 octombrie 2018.



Procurorul șef al DNA – Serviciului Teritorial Târgu Mureş, Tiberiu Nicolae Onea a fost numit la conducerea instituției în septembrie 2013, iar ultima sa delegare în funcție a avut loc în 27 august 2018. Deși, conform documentului DNA, delegarea lui Onea avea să expire la 26 februarie 2019, structura centrală a anunțat vacant postul de procuror-şef al Serviciului Teritorial DNA Tîrgu Mureș (înscrierea potențialilor candidați având loc până în 5 septembrie 2018).



Onea este cel de-al treilea șef al DNA Tîrgu Mureș, după Elena Curcă (2010-2013) și Marin Sandu (2002-2010) și a fost criticat pentru câteva „înfrângerile” din justiție în câteva dosare răsunătoare pe care le-a girat pentru a fi trimise în judecată (aminitim doar două: cel care în 2016 a dus la achitarea șefului Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Valentin Pescari, și al directorului Administrației Bazinale de Apă Mureș, Teodor Giurgea – trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită, respectiv dare de mită -, sau cel care în 2018 a dus la achitarea fostului primar din Sighișoara, Ioan Dorin Dăneșan, acuzat de fals în obținerea de fonduri europene, dosar în care instanța a constat că probele au fost obținute nelegal).



Cătălin VISCHI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.