miercuri, 31 octombrie 2018

Română și matematică cu... grilă. Prea proști ca să se exprime să fie elevii?!

Română și matematică cu... grilă. Prea proști ca să se exprime să fie elevii?!
Cel mai important examen al  vieții majorității tinerilor, este vorba, desigur, de bacalaureat, se transformă într-un examen cu 40 la sută grilă! Examenul decisiv în a băga tolomacul la facultate sau de a-i doar o diplomă bifează o noutate, grilă la matematică și limbă română! Să se dovedească, astfel, că sunt prea proști ca să învețe și să se exprime? Motivul declarat al frecătorilor de la ministere este să se mai oprească cu contestațiile și cu reverificări care dau note schimbate. În realitate, am putea bănui lenea celor din comisiile de corectare, lenea profesorilor care predau materii de bac, nivelul intelectual scăzut al multora dintre elevi. Bucuria celor care dau la medicină?! Că aici, cel puțin la UMF Târgu-Mureș, bacalaureatul i-a făcut studenți. Inșii cu 8-9-1o la bac nu au fost capabili să rezolve decent testul cu întrebări din chimie, anatomie și așa mai departe. Cu 3-4 la testul grilă și cu 8-9 la bacalaureat a dat media generală 6-7 și avem un viitor medic!  Din specia mituită de PSD ca să nu fugă din țară!
P.S. Cine spune că elevii mai învață ceva uită că au doar două semestre, adică doar două teze, nu 3, ca pe vremea comuniștilor și mai puține griji la încheierea trimestrului. Iar faptul că habar nu au să se exprime se dovedește și prin modul bolnav de a le da teste scrise, cu încercuire de tip maimuță, a, b sau c. Scosul la tablă, ascultatul în picioare se dovedesc comuniste pentru idioții de tip currirculă, itemi și alte mizerii de gen. Nu avem nevoie de oameni care să fie capabili să lege 2-3 propoziții coerent, avem nevoie de idioți care bifează la întâmplare sau nu răspunsuri la chestionare.
PS.2 Apropo de prostovanii care flutură cuvântul curriculă la ore: http://www.romlit.ro/index.pl/curricula. Noroc că prostia românului nu doare!
P.S.3 Prostălăii din ministerul inepției spun vineri dacă bagă grilă. Vă vine să credeți că prostovanii cu spume au făcut școală clasică și au trecut examene, trepte și nu și-au cumpărat admiterile la facultate?! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.