marți, 16 octombrie 2018

Sponsorizezi Zile târgumureșene, adică întorci bani la primăria Târgu-Mureș, ai alte contracte pe bani publici. Cum se cheamă asta, DNA?!


Sponsorizezi Zile târgumureșene, adică întorci bani la primăria Târgu-Mureș, ai alte contracte pe bani publici. Cum se cheamă asta, DNA?!
Pentru DNA, căutați toate sponsorizările pe nocturne la întârziat, la zile târgumureșene, la Iglesias și alte cele. Cum se cheamă când un capitalist ar câștiga cică cinstit contracte, dar simte nevoia să dea o parte din bani înapoi, la primăria care i-a asigurat pomana? Filantrop sau altceva care interesează DNA Târgu-Mureș?! Cum se cheamă când firmele care lucrează pe primărie lucrează și în campania inculpaților români și cum e cu avocații cu afaceri pe primărie care apără făptașii din primărie?! Premoniție? Asigurarea pro-bonului pe privat, după banii publici pe așa-zise interese ale orașului?! Cum se cheamă că sponsorizezi după ce primești ajutoare de stat? Prostie, obligație ?!
P.S. Poate bagă nasul DNA și la irigații la Weekendul cu afaceri dubioase și în instanțe, pe timp de ploaie sau la udat asfaltul ca să se deconteze ceva în zile fără soare. Pentru că... românism?!
Le mulţumim, de asemenea, sponsorilor (BRD GROUPE SOCIETE GENERALE, AZOMURES, CIUC, SELGROS, AUCHAN, PERLA HARGHITEI, CORAL IMPEX, GEIGER TRANSILVANIA, E-ON MOLDOVA DISTRIBUTIE, INSTA GRUP, TOPMED, FARMACORDIS, DAFCOCHIM, BETA FINANCIAL, LASPROM), tuturor instituţiilor implicate în buna desfăşurare şi reuşita celei mai mari sărbători a oraşului, precum şi târgumureşenilor, care au participat în număr mare la toate evenimentele organizate în cadrul manifestărilor, în ciuda vremii neprielnice.
Iar pomana e aici, la msnews:
Dar dacă vă completăm cu asta: cu această plată, Primăria Tîrgu Mureș a contractat în primele 10 luni ale acestui an pentru reparații și întreținere sisteme de irigat lucrări/servicii de aproape 75.000 de euro (347.199,68 de lei) + TVA? Și că banii ăștia au fost/vor fi încasați de o singură firmă, evident abonată la pușculița publică. V-am captat atenția? Atunci să continuăm nararea… Firma se numește Beta Financial, e un sereleu local și e administrat de Irina Edit Conț.



Să împărtășim un calendar al serviciilor de reparații a sistemelor de irigații aflate în patrimoniul Primăriei Tîrgu Mureș. În ianuarie (reamintiți-vă: vara sanie, iarna car), Primăria a plătit 19.796,70 lei pentru reparații și întreținere a sistemelor de irigații. În martie a mai plătit, pentru același lucru, încă două facturi care însumează aproape 50.000 de lei (49.679,16 lei), iar în iunie, alte două facturi care însumează peste 10.000 de lei (pentru contabili și interesați: 10.147,16 lei). În fine, în octombrie s-au mai semnat trei contracte care însumează 267.576,66 de lei (echivalentul a 57.420 de euro) + TVA, e drept, unul dintre acesta, cel mai consistent, fiind valabil până anul viitor.



Să conchidem, contabilicește, că în acest an, Primăria Tîrgu Mureș a semnat/plătit contracte de aproape 75.000 de euro (347.199,68 de lei) + TVA pentru întreținerea sistemelor de irigat. Și să subliniem că acel contract aferent primelor nouă luni ale anului 2019 este în cuantum de 217.452,97 de lei (adică peste 46.000 de euro) + TVA, de unde rezultă o medie lunară aproape 5.200 de euro + TVA. Atât se plătesc, lunar, din banii tîrgumureșenilor pentru întreținerea sistemului de irigații pe care-l deține această primărie condusă magistral și cu atâta chibzuință economică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.