marți, 23 octombrie 2018

Teatrul Național din Târgu-Mureș, cu nici 75 de ani vechime se bagă în proiectul centenar...româno-basarabean


Teatrul Național din Târgu-Mureș, cu nici 75 de ani vechime se bagă în proiectul centenar...româno-basarabean
Punct de pe ședința de CL târgumureșean, cu titlul: Proiect de hotărâre privind  aprobarea susținerii  Teatrului Național Tîrgu Mureș în realizarea proiectului cu titlul ”Centenar Româno-Basarabean”.
Ca să ne ...râdem, în absența unor cifre, se poate mirosi vreo modalitate de a se mai cheltui banii publici ai târgumureșenilor pe teatrul cu actorul de casă și partid Mihoc, celebru și pentru ceva pe vremea comunismului, cum scria Dan Culcer. Pentru cei fără partid, afaceri pe primărie și CL, ce e aia Teatrul național Târgu-Mureș? https://ro.wikipedia.org/wiki/Teatrul_Na%C8%9Bional_din_T%C3%A2rgu_Mure%C8%99
Avem un teatru secuiesc înființat de comuniști în 1946, botezat de comuniști național, în 1978, cu secție română abia după anul 1962.  O instituție comunistă, înființată pentru minoritate secuiască și de vreo 56 de ani cu secție română. Exact locul ideal ca să vorbim de centenar româno-basarabean!
P.S. Tot gagii ăia din CL care votează pentru firmele lor și interesele de partid și de tartore de primărie nu sunt deranjați că evenimentele din Târgu-Mureș sunt prezentate de guriști fără talent și calificare, plătiți regește pentru activități reale de consiliere sau aiurea, în timp ce actorii cu calificare, dicție și limba română corectă sunt ținuți de găinari pe liber, având succes doar actorașii cu carnete de partid sau românașii și bilingvii verificați de gașca lui Florea, cu sau fără rude la organe de propagandă de partid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.