marți, 16 februarie 2016

Condamnare azi pentru Pavel?! Jandarmul reprofilat ca polițist local controlat de bandiții din Primăria Târgu-Mureș



Condamnare azi pentru Pavel?! Jandarmul reprofilat ca polițist local controlat de bandiții din Primăria Târgu-Mureș
După ce l-au fluturat la piețe, urmaș al condamnatului Filimon, hoții din Primăria Târgu-Mureș l-au plantat în clubul vesel al gagiilor de la SRI, poliția locală a banditului etnic! Dumitru Pavel ar putea să aibă azi probleme care să nu îi facă viața prea dulce!
http://www.jurisprudenta.com/dosare-procese/2015/12q81q2015-81/

EVZ zicere:
Ofiţeri superiori din Jandarmerie judecaţi după ce au muşamalizat accidentarea unui subordonat
Colonelul Pavel Dumitru, fost inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, şi locotenent colonel Ioan Răzbuc Pop fost adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, au foşti trimişi în judecată astăzi de procurorii DNA după ce au muşamalizat accidentarea unui subordonat.

Pavel a fost acuzat oficial de favorizare a infractorului, fals intelectual şi uz de fals, iar Pop de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial

Alături de cei doi ofiţeri superiori au mai fost trimişi în judecată căpitanul Daniel Tompea, ofiţer în cadrul IJJ Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de favorizare a infractorului, fals intelectual şi uz de fals, şi plutonier major Liviu Ioniţă, subofiţer în cadrul IJJ Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial

Muncă în folosul comandantului

Procurorii DNA susţin în actul de trimitere în judecată că Pop, în calitate de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, în perioada iunie-septembrie 2006, a dispus ca doi militari în termen să presteze diferite activităţi în folosul unei unităţi bancare din Miercurea Ciuc, al UM 0638 Miercurea Ciuc, al subofiţerului Ioniţă Liviu şi al său personal, în timpul programului de serviciu, deşi nu exista nici un cadru legal care să permită acest lucru.

Concret, la data de 2 septembrie 2006, în timp ce executa activităţi de construcţie în locuinţa subofiţerului Ioniţă Liviu, unul din militarii în termen a suferit un accident care i-a creat o infirmitate fizică permanentă, respectiv pierderea acuităţii vizuale la unul din ochi, de natură să-i afecteze posibilitatea desfăşurării anumitor activităţi sau profesii. La renovarea locuinţei sale, în timpul programului de serviciu, cei doi militari au lucrat sub coordonarea lui Ioniţă Liviu.

Au raportat date false superiorilor

În calitate de inspector şef, după ce a luat la cunoştinţă de împrejurările în care militarul a fost accidentat, Pavel le-a solicitat tuturor persoanelor care aveau cunoştinţă despre acest fapt să declare că accidentul a survenit în timp ce militarul lucra la amenajarea unor încăperi în sediul IJJ Harghita. Procurorii mai arată că pentru a ascunde faptele de natură penală ale subordonaţilor săi, Pavel a raportat personal această împrejurare neconformă cu realitatea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. În acest sens, el a semnat şi transmis un raport. Minciuni pe bandă rulantă

"În calitate de subofiţer cu atribuţii de protecţia muncii în cadrul IJJ Harghita şi membru al comisiei de cercetare a accidentului din 2 septembrie 2006, Tompea a denaturat probele administrate, solicitând persoanelor care aveau cunoştinţă despre faptă să afirme că militarul în termen s-a lovit în timp ce lucra la IJJ Harghita," arată procurorii în rechizitoriu. Ulterior, acesta a redactat în fals procesul verbal de cercetare a evenimentului din data de 2 septembrie 2006, consemnând în conţinutul său date neconforme cu realitatea, pe care l-a transmis Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru a produce consecinţe juridice.

Dosar rejudecat

În acest dosar, UM 0586 Miercurea Ciuc s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.472,12 lei, reprezentând prejudiciul produs unităţii prin faptele penale cercetate. Procurorii mai arată că patru jandarmi au fost trimişi în judecată la data de 17 noiembrie 2010, iar la 19 octombrie 2011 cauza a fost restituită de către Curtea Militară de Apel la procuror, în vederea completării actului de sesizare a instanţei. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Cluj-Napoca. (A contribuit Andreea Brînzei)
Tag-uri:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.