miercuri, 17 februarie 2016

Demență a deputaților, interzicerea limbii maghiare!



Demență a deputaților, interzicerea limbii maghiare!
Bandiții din CD au pregătit maghiarilor un cadou, că tot se apropie 15 martie, interzicerea limbii maghiare după ce porcii din țară au cheltuit  sute de milioane de euro pentru instalații de traducere și tăblițe bilingve! Demență  românească la superlativ!
Hotnews zicere:
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat tacit o propunere legislativa care prevede interzicerea utilizarii limbii materne a minoritatilor nationale in raporturile cu autoritatile administratiei publice locale, precum si cu serviciile publice deconcentrate, potrivit Agerpres.

Propunerea legislativa, initiata de deputatul Bogdan Diaconu (ex-PSD, ex-PC, fost contributor la Vocea Rusiei), are ca obiect de reglementare interzicerea utilizarii limbii materne a minoritatilor nationale in raporturile cu autoritatile administratiei publice locale, cu institutiile publice aflate in subordinea acestora, precum si cu serviciile publice deconcentrate. Conform expunerii de motive, cei care incalca statutul de limba oficiala a limbii romane isi vor pierde mandatul sau locul de munca si nu vor mai putea activa in institutiile statului.

Potrivit initiatorului, sedintele Consiliilor Locale, Judetene si orice fel de intalniri oficiale ale angajatilor, functionarilor si demnitarilor statului roman se desfasoara obligatoriu numai in limba romana, iar pentru invitatii straini sau participantii care nu au cetatenia romana se asigura traducere oficiala.

De asemenea, se interzice afisarea denumirilor de institutii publice, strazi si locuri publice din Romania in alta limba decat in cea oficiala a statului roman - limba romana.

Camera Deputatilor este primul for sesizat. Data la care se implinea termenul constitutional pentru dezbatere si vot final a fost 8 februarie. Propunerea legislativa nu a intrunit numarul necesar de voturi la sesiunea din 22 decembrie 2015.

Termenul pentru dezbatere si vot final fiind depasit, propunerea legislativa se considera adoptata, in conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constitutie si ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.