Atenție, consiliul local, la Maior și la potlogăriile făcute și constatate de ANI
Cum gagiul se întoarce la locul faptei, poate au uitat precupețele, tractoriștii și alte specii de aplaudaci ce mizerii a făcut ăsta, pe lipsă de integritate. Poate își bagă nasul careva la PFA-ul ăla făcut la șeful lui de partid și pe care l-a închis anul ăsta și la certificat de breaslă, bașca diplomă de inginer la aproape 40 de ani! Atenție la decontări pe umor și religie, ca să înțelegeți de ce au fost șocați cei de la ANI ce înseamnă pentru un inculpat român și botezat știți voi unde ... inginerie!
MAIOR SERGIU CLAUDIU
Viceprimar al Municipiului Târgu-Mureș
(mandatul 2012 - 2016)
Jud. Mureș
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2013 - aprilie 2014, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mureș (mandatul 2012 - 2016), a încheiat un contract de prestări servicii, în valoare de 23.040 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș, prin P.F.A. MAIOR SERGIU CLAUDIU, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și art 75, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.
Menționăm faptul că, la data de 6 septembrie 2013, Agenția Națională de Integritate a mai constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui MAIOR SERGIU CLAUDIU, întrucât, în timpul exercitării mandatului de consilier local, a mai încheiat un contract de prestări servicii, în valoare totală de 35.840 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș, prin P.F.A. MAIOR SERGIU CLAUDIU.
6) MAIOR CLAUDIU a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât, în timpul exercitării mandatului deConsilier local în cadrul C.L. al Municipiului Târgu-Mureș, Jud. Mureș, a încheiat în calitate de persoană fizică autorizată în cadrul PFA MAIOR SERGIU CLAUDIU un contract de prestări servicii, în valoare totală de 35.840 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș.
Astfel, MAIOR CLAUDIU nu a respectat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003, potrivit cărora „Consilierii locali [...] care au funcţia [...] administrator [...] precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat [...] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte[...]” și art. 75 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru [...] o societate comercială la care deţin calitatea de asociat unic, funcţia de administrator sau de la care obţin venituri”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.