joi, 10 septembrie 2020

Că tot au apărut la Târgu-Mureș tovarășii din SRI și alți scriitori de Gheorghe Doja cu nostalgii pentru votul bolnav, etnic românește

Că tot au apărut la Târgu-Mureș tovarășii din SRI și alți scriitori de Gheorghe Doja cu nostalgii pentru votul bolnav, etnic românește

Doar două episoade. Pe când eram la școala de ofițeri de la Sibiu, în timpul serviciului obligatoriu în armată, am prins alegeri locale la vreo lună după intrarea în stagiul de TR-ist. Am fost obligați să mergem să votăm, deși nu avem pic de interes. Încolonați, parcă în civil, nu mai rețin, am fost cărați la urne, unde trebuia să votăm de capul nostru. Ne interesăm și noi, cine candidează, ni se spune că e un profesor român și unul sas, unul de la PSD, altul de la Forumul german. Afli când de prost a fost condus Sibiul pe vremea PSD, vrei o schimbare pentru oamenii ăia, pui ștampila pe sas. Îl votez pe Iohannis pe considerentul restul au fost proști și nu au făcut nimic, românii au dovedit ce nu pot vreo 10 ani, să încerc cu minoritar. Iese Iohannis primar, iar rezultatul votului a fost ceva de gen 2000 de etnici sași au un Forum german care a câștigat jumătate din CL și o treime din CJ plus postul de primar! Dovadă că românii, maghiarii, romii nu au votat bivolește doar pe criteriul etnic, să iasă unul de-al lor, nici trepădușii români nu au avut idei ca la Mureș cu vot bolnav și etnic pe candidat unic, ceea ce e un pas față de orașul în care s-a inventat conflictul maghiaro-român care a născut SRI.

Episodul 2. O comună mureșeană dă la locale un câștigător maghiar. Comună cu majoritate română, cu conducere decenii tipic românească. Întreb fericitul câștigător cum e posibil. Omul zice, vă rog nu scrieți că nu am bacalaureatul, că eu am fost cu sportul și până la 27 nu am terminat școala. Întreb, ce meserie aveți? Omul răspunde: măcelar! Concluzia, votul bolnav și etnic nu a ținut aici, oamenii au votat pe unul care probabil era agreabil, era în banca lui, era gospodar și avea și o meserie care îl făcea vizibil, chiar dacă era minoritar. De ce vot bolnav și etnic, atunci?

P.S. Totuși, ce chestie bolnavă se mai pregătește la Târgu-Mureș după campanii electorale cu atacul imaginar cu vandalii din alte partide decât cel al inculpatului român cu dosare de fapte de corupție și după ce UDMR și PSD... vând Ardealul, UMF și Târgu-Mureșul? Băieții sunt tot la butoane și în uniforme, tovarășii cu Ștefan Gheorghiu sunt tot ăia, ce mai atacă sau ce mai fură maghiarul, luna asta electorală?!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.