miercuri, 23 septembrie 2020

Gașca lui Florea recuperează băieții în uniforme cu mizerii în maghiarime

 

Gașca lui Florea recuperează băieții în uniforme cu mizerii în maghiarime

Un gagiu adus în primărie cu PFA și nu numai, Maior, are pe lista pentru CL printre tractoriști și alte specimene academice un ins condamnat de tribunalul militar pentru golănie în maghiarime, la jandarmerie. Gagiul a fost implantat la poliția locală, de unde a zburat după condamnarea care îi interzicea să fie și ales, fiind postat la Piețe (post mega-periculos, cu 2-3 inși deja cu condamnări, inși tot în uniformă, desigur!) și apoi la Zoo. Așadar, Pavel nu e bun la poliția cu 12 clase și cu cadouri de la inculpații din primăria Târgu-Mureș, dar e bun la zoo și de pus pe liste la partid obscur! Un alt gagiu adus de Florea în primărie, Pașcan, fără nașa Sandu de data asta (cea măritată cu șeful PNA și beneficiar de o pensie nesimțită de vreo 150.000 de lei), pune pe listă tot unul de-al casei, ex-sereistul Bretfelean. Ins celebru pentru atacurile la adresa maghiarimii, cu apetit rural pentru cârpe pe pământ pe motiv de cel mai mare drapel de pământ din țară(?!). Individul recuperat de pupil e exact ăla dat afară de la conducerea SRI pentru încălcarea gravă a statutului SRI. Dacă nu aveți ziariști în maghiarime folosiți-vă imaginația și ghiciți pentru ce SRI a debarcat fostul electrician care a intrat în 1989 la Securitate! Ideea este că băieții în uniforme sunt resuscitați de oamenii lui Florea care au inventat dragostea pentru alte partide și pe care îi puteți bănui că vor anumite lucruri ca să fie folosite tot în slujba celui care i-a inventat, imediat pensionarul Florea.  

 https://www.libertatea.ro/stiri/sef-sri-judecat-pentru-abateri-grave-28021

 

Seful SRI Maramures, maiorul Valentin Constantin Bretfelean, a fost demis si trimis in fata Consiliului de Judecata al institutiei, in urma unor „abateri grave” de la reglementarile interne, a anuntat, joi, Biroul de Presa al SRI. Prim-loctiitorul unitatii, maiorul Ioan Gherghel, a fost desemnat sa asigure comanda SRI Maramures.
Citeşte întreaga ştire: Sef SRI judecat pentru abateri grave

 

Prin decizia penală 29/22.04.2016, Curtea Militară de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul IONIȚĂ LIVIU, subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, ambele săvârșite în formă continuată.

Condamnă pe inculpații DUMITRU PAVEL, fost inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și TOMPEA DANIEL, ofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pentru săvârșirea infracțiunilor de: favorizare a infractorului, fals intelectual și uz de fals.

Condamnă pe inculpatul POP RĂZBUC IOAN, fost adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, la sancțiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă T.P., și pe cale de consecință obligă pe inculpatul plt. adj. Ioniță Liviu și pe partea responsabilă civilmente Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita, în solidar, să plătească acestei părți civile: - suma de 25.000 euro în echivalent lei la data plății cu titlul de daune morale; - o prestație periodică lunară reprezentând contravaloarea unui procent de 17,5% din salariul minim pe economie, începând cu data încetării calității de militar în termen pentru această parte civilă și până la data împlinirii vârstei legale de pensionare sau până la încetarea cauzei care provoacă diminuarea capacității de muncă a acestei părți civile.

Dispune confiscarea sumei de 138,48 lei de la inculpatul Pop Răzbuc Ioan reprezentând avantajul patrimonial ce a fost obținut de acesta prin comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Obligă la plata cheltuielilor judiciare către stat astfel: - plt.adj. Ioniță Liviu în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita suma de 4000 lei: - locotenent colonel Pop Răzbuc Ioan suma de 4000 lei; - colonel (r) Dumitru Pavel suma de 4000 lei; - maior Tompea Daniel suma de 4000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 14 noiembrie 2013, vezi comunicat nr. 1115/VIII/3 din 04 decembrie 2013.

     Urmare a petițiilor dumneavoastră înregistrate la Agenţia Naţională de Integritate cu nr. 2576/2019 și 4132/20019 vă comunicăm următoarele:



1. Situația de fapt analizată: care este situația lui Dumitru Pavel, condamnat de un Tribunal militar și cu interdicție de a alege și a fi ales.

2. Dispoziții legale aplicabile:

În conformitate cu prevederile art. 8 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, cu modificările și completările ulterioare:

„Art. 8

            (1) Scopul Agenţiei este asigurarea integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice şi prevenirea corupţiei instituţionale, prin exercitarea de responsabilităţi în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şi informaţiilor privind averea, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite, a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese potenţiale în care se pot afla persoanele prevăzute la art. 1, pe perioada îndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice. În îndeplinirea acestui scop, Agenţia poate dezvolta relaţii de colaborare prin încheierea de protocoale cu entităţi din ţară sau din străinătate.

            (2) Activitatea de evaluare efectuată de inspectorii de integritate din cadrul Agenţiei se desfăşoară cu privire la situaţia averii existente pe durata exercitării demnităţilor şi funcţiilor publice, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor persoanelor care fac obiectul prezentei legi, conform prevederilor acesteia, care se completează cu dispoziţiile actelor normative în vigoare.

(3) Principiile după care se desfăşoară activitatea de evaluare sunt legalitatea, confidenţialitatea, imparţialitatea, independenţa operaţională, celeritatea, buna administrare, dreptul la apărare, precum şi prezumţia dobândirii licite a averii.”





Din cele expuse de dumneavoastră și din interpretarea sistematică a dispozițiilor legale incidente, vă comunicăm că punerea în executare a sentințelor pronunțate în materie penală nu fac obiectul activității Agenției Naționale de Integritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.