miercuri, 7 martie 2012

Boc a fost mituitor sau doar Becali este?


Boc a fost mituitor sau doar Becali este?
Cam scăpat din atenția presei faptul din octombrie 2011, mai precis episodul în care Boc, pe atunci premier, în calitate oficială (!) și în prezența presei a dat bere muncitorilor care lucrau la centura Clujului, pe motiv că au terminat treaba mai repede.
Premierul Emil Boc i-a cinstit cu bere pe muncitorii care lucrau la centura de ocolire a Clujului, astăzi, pentru că aceştia ar fi terminat mai repede decât data oficială, 10 noiembrie. "Sunt un om de cuvânt. Dacă ei se ţin de cuvânt, şi eu mă ţin de cuvânt. Le-am spus că le dau câte o bere dacă termină mai repede", a spus Boc, cu o ladă de bere în braţe. "E producţie românească, de la Cluj. Ba nu de la Cluj", a spus Boc, când s-a uitat pe eticheta sticlei de bere. E vorba de bere Ursus, două lăzi. Berea despre care Boc spune că e de la Cluj e produsă de fapt în Buzău, după ce fabrica de la Cluj a fost închisă în urmă cu un an.

De fapt, muncitorii care lucrau astăzi erau doar cei care se ocupau de "by-pass-ul" centurii, o porţiune problematică de doi kilometri, unde se înregistrează alunecări de teren. Centura va fi terminată în totalitate abia peste 6 luni, când se va finaliza şi acest tronson.

Oricum, Emil Boc s-a declarat mulţumit de lucrări, deşi acestea costurile au crescut de două ori faţă de estimările iniţiale.

Centura are doar o singură bandă pe sens, doar în unele porţiuni fiind câte două. Şi cealaltă centură de ocolire a Clujului, Bulevardul Muncii - Apahida, are tot câte o bandă pe sens, însă în restul ţărilor europene, dar şi în cazul altor oraşe din România, cum sunt Sibiu şi Piteşti, centurile au câte două benzi pe sens.

Premierul Emil Boc a inaugurat astăzi centura de ocolire Vâlcele - Apahida, la cinci ani de la demararea lucrărilor, împreună cu ministrul transporturilor, Anca Boagiu, şi cu mai multe oficialităţi ale PDL din Cluj.(Ziua de Cluj).
 Vasăzică, premierul, ins pe bani publici, vine și aduce bere unor angajați care primesc bani publici pentru lucrare (probabil lucrare de sute de mii sau milioane de euro!)  pentru că aceștia și-au făcut treaba mai repede! În alți termeni, se poate vorbi de o mituire a muncitorilor, pentru că aceștia primesc foloase pentru a-și face treaba mai bine? Lăsăm specialiștii în drept să se pronunțe și atragem atenția asupra modului în care s-a procedat cu Becali, care este acuzat de dare de mită pentru că le-a oferit foloase (doar în bani, nu în beri) jucătorilor de la U Cluj, ca aceștia să muncească mai bine, adică să învingă CFR! Legătura dintre cei doi care oferă foloase unor angajați este mai frapantă cu cât Becali venea cu valiza ca să premieze echipa ținută de Boc pe bani publici pe când era primar! În concluzie, putem vorbi de mită doar în cazul Becali și nu și în cazul Boc?!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu