joi, 15 martie 2012

Scandal la UMF Târgu-Mureș, fără reacții privind numărul de locuri cu taxă și taxa exorbitantă!


Scandal la UMF Târgu-Mureș, fără reacții privind numărul de locuri cu taxă și taxa exorbitantă!
Cum dă bine zilele astea ca să acuzi de politizarea învățământului și despre cât de proști sunt pedeliștii care oferă ce doresc udemeriștii (posibil, însă, ca troc ordinar, în schimbul primăriei, la care să nu mai candideze Borbely sau alt udemerist, pentru a-i  lasă pe Florea și Maior să își facă de cap și de afaceri pe firme de pedeliști,  precum și în schimbul regionalizării dorite de gașca portocalie pusă pe privatizarea în folosul lor a județului și a regiunii), vă oferim altceva decât… trendul, Priviți aceste cifre de școlarizare, puse pe site de UMF-iști, ca să înțelegeți că UMF nu mai este o universitate de calitate, ci una de cantitate, cu numărul de locuri cu taxă mai mare decât numărul locurilor fără taxă, cu taxe dublate și triplate peste noapte, fără ca vreun student să acuze serelizarea universității!
Așadar, mega-afacere cu taxe și locuri cu taxă la UMF Târgu-Mureș:
Facultatea de Medicină:domeniu Sănătate: 310 locuri fără taxă, 300 de locuri cu taxă!
Domeniul Educație fizică și sport: 40 locuri cu taxă
Facultatea de Medicină dentară: 70 fără taxă, 60 cu taxă
Facultatea de Farmacie: 70 fără taxă, 120 cu taxă
Total: 450 de locuri fără taxă, 520 de locuri cu taxă!
Dacă mai adăugăm că cel mai ieftin an universitar scoate din buzunarul amatorului de diplomă 4000 de lei, iar cel mai scump 5000 de euro sau 8000 de lei, aveți imaginea fabricii de doctori, diplome și bani. Gaudeamus Igitur!
P.S. Taxele au fost dubate, respectiv triplate acum 2 ani, fără să existe vreo motivație pentru care niște angajați ai statului român stabilesc după bunul plac valoarea muncii lor și a salariilor lor. Dacă nu vă prindeți de ce s-a făcut asta, căutați miliardarii angajați la statul român și pe statul de plată al UMF și comparați-le câștigurile cu cele dinainte de marea scumpire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.