miercuri, 24 aprilie 2019

DNA și Curtea de conturi, ceva deranj la corn, mere și alte chestii de intermediari români la Mureș?!


DNA și Curtea de conturi, ceva deranj la corn, mere și alte chestii de intermediari români la Mureș?!
Adică, Gran pan d or Reghin, care mima că produce ceva în cadrul pomenii corn, luând cornul de la Turda, de la familionul Pop (câteodată mimând perfect, ăia fiind proștii care făceau și transportul!) va da... cornuri. De unde le va lua gagiul care cunoaște lumea pe la consilii județene nu contează, cornul din Turda era, la figurat, de rahat. În schimb, partenerul, ăla care vindea cornuri la intermediarul din Reghin va vinde...mere! Vă dați seama  ce șerpărie românească e la pomana de genul ăsta?! Doamne ferește, ca să se îmbolnăvească vreun copil, după ce intermediarii casei își tot pasează din mână în mână produsele și nu câștigă vreo licitație ca producători, doar ca intermediarii români care cunosc oameni la CJM și la alte consilii județene!
P.S. Pentru cei care mai cred în legende cu mere din Batoș și fără uniforme de la doi și un sfert și altele, visați în continuare!


Msnews.ro zicere:

PROGRAM. Dup-atâta frig și ceață, vorba poetului, a reușit și administrația județeană (Consiliul Județean Mureș) să finalizeze procedurile de achiziție pentru distribuirea produselor din “Programul pentru Școli al României”. Știm (că ne-am uitat pe calendar) e aprilie și-i gata primul semestru, dar, dacă vă-ncălzește cu ceva, sunt județe în care copiii o să primească ceea ce e stabilit prin lege după ce se căsătoresc, procedurile nefiind finalizate. Așa că, să ne bucurăm.



Asta înseamnă că în următorii doi ani un număr potențial de 58.621 de copiii vor primi două zile lapte și corn, două zile mere și biscuți și într-o zi sana și corn, pentru că în județul Mureș programul de pseudo-hrănire și pseudo-vitaminizare stabilit de cei care conduc statul a fost implementat mai complex (ceea ce iar e bine).



Cine ia banii



Pentru cei interesați de cine-s firmele care încasează cașcavalul (banii), sublinierile de rigoare. GranPan D’or SRL (controlat de Ilie Marin Luca) va livra produsele de panificație și va primi în cei doi ani de contract 8,8 milioane de lei, din care pentru acest an școlar 998.000 lei (pentru că, vă spuneam, imediat se termină).



FrieslandCâmpina România SA (subsidiară a firmei olandeze Frieslandcampina Romania Holding BV) va livra produsele lactate, urmând să încaseze în cei doi ani 8,1 milioane de lei, din care pentru acest an școlar 915.000 lei.



În fine, Logistic Media Pop Art SRL (o firmă din Turda, controlată de familia Pop, respectiv de Marinel Pop, prin fiul său Andrei Pop) va livra în următorii doi ani mere în valoare de 3,7 milioane de lei (din care 415.000 de lei în acest an). O firmă obișnuită să livreze orice în cadrul acestui program (până acum livra cornuri, dar e bine și mere).



Cătălin VISCHI


Remember:

În atenția DNA Târgu-Mureș, firma Granpan Dor și intermedierea la corn. Ceva deranj la afacerea cu serviciu fictiv?
Pentru că brutarul reghinean câștigă licitație, dar el, fiind brutar șmecher, aduce cornurile de la familionul din… Turda. Pentru că reghineanul pare intermediarul sistemului: am un rahat  la CJM și mă pun și eu fictiv să muncesc, ca să nu se spună că sunt șmecher intermediar. Firma reghineană era pusă din când în când pe ambalaj, ca… transportator. Apoi s-a plictisit, iar turdenii și-au mai făcut o firmă cu nume și acționariat identic sau asemănător și astfel ne-am trezit că intermediarul Granpan Dor câștigă bănuții la mitului Dobre și la urmaș, dar toată munca de producător, ambalator și distribuitor o face firma proaspătă care pute a firma veche, din Turda! Atenție, DNA Târgu-Mureș, mai ales că unii ofițeri de aici au copii de școală și recunosc că nu s-au uitat vreodată pe ambalajul cornului cărat de la Turda de turdeni, cu reghineanul pus rar și probabil fictiv pe ambalaj.

 

vineri, 13 martie 2015

Atenție la afacerea corn pe Media Pop Art și intermediarii!



Atenție la afacerea corn pe Media Pop Art și intermediarii!
Toată lumea se uită la TV și comentează arestări, dar sub nasul DNA se desfășoară acțiuni care pot mirosi urât, cum ar fi distribuirea de cornuri prin firme din alte județe, în alte județe! Atenție, în județul Mureș cornurile sunt cărate din Turda de un alt brutar, iar uneori pe ambalaje apare că tot firma din Turda face distribuția, așadar intermediarul nu există! Verifică DNA intermediarii ăștia și prețul perceput de intermediari pentru cărat cornuri?
Un excelent articol de la Turda:
Turdanews zicere:
O firmă din Turda este în mijlocul unui scandal care a izbucnit la o școală din Arad, după ce o elevă a descoperit în cornul din care tocmai mușcase, o lamă! Norocul a fost că lama i-a rămas fetei din clasa a III-a între dinți, evitându-se astfel o tragedie! Producătorii turdeni au fost implicați, de-a lungul anilor, în mai multe scandaluri, care sunt mascate sub un procedeu simplu: schimbarea denumirii firmei!
"Din fericire, eleva nu a fost rănită, dar suntem revoltaţi de acest incident. Putea să aibă urmări foarte grave, dacă acea lamă era înghiţită sau mestecată", a declarat Mirela Dobrei, învăţătoarea copilei, pentru Mediafax.
Licitația pentru distribuirea cornurilor pentru elevii din județul Arad a fost știgată de firma Biscotto din județul Timiș, însă pe ambalajul cornurilor distribuite apare numele firmei turdene Media Pop Art SRL.
Acționarii din spatele acestei firme, Pop Ana și Pop Andrei, au fost implicați în scandaluri similare, însă în spatele altor firme, care de-a lungul anilor au funcționat la aceeași adresă: str. Ștefan cel Mare nr. 4 (lângă fosta intrare Holcim).
Inițial, activitatea s-a derulat prin intermediul firmei Bampan Impex SRL. Societate care a câștigat numeroase contracte de furnizare de cornuri pentru elevi, în diverse județe din țară. Totul a funcționat ”ca uns”, până au apărut reclamațiile. În acel moment, firma a fost înlocuită cu o alta: Farkas Trans SRL. Însă, se schimbase doar emblema, nu și fabrica propriu-zisă.
Citește și: Strategie împotriva neregulilor din programul "Cornul": a băgat "pe felie" o altă societate!
În septembrie 2012 și noua societate, Farkas Trans SRL, a fost implicată într-un mega-scandal, după ce la o școală din sectorul 2 București s-au depistat cornuri cu materiale textile în ele! La vremea respectivă, a ieșit scandal mare, iar cei de la Primăria sectorului 2 spuneau că vor face demersdurile necesare pentru a interzice participarea la alte licitații a celor de la Farkas Trans SRL, acuzați că pun în pericol sănătatea copiilor!
"Îmi pare rău pentru cele întâmplate, şi noi ne-am speriat când am auzit. Contractul de livrare corn a fost sistat de Primăria sectorului 2. Nu a reziliat, până ce vin rezultatele de la laborator pentru ceea ce s-a găsit în corn. Noi am verificat şi este vorba despre puf provenit de pe banda de pânză, de rulare, pe care se transportă aluatul pentru cornuri. Apariţia acestui puf se datorează faptului că toate utilajele sunt noi, achiziţionate recent. În ceea ce priveşte problemele constatate cu ambalarea cornurilor şi acestea se datorează tot utilajelor noi, insuficient reglate, care taie pungile în care sunt puse cornurile", a motivat directorul general al societăţii turdene, Marinel Pop, la vremea respectivă.
Citește și: Firma turdeană care distribuie cornuri elevilor, implicată într-un nou scandal! S-au găsit fire de material textil în cornuri!
Pentru ca afacerea să continue, sub un alt paravan, în anul 2013 a fost înființată o nouă societate, Media Pop Art SRL. Care funcționează la aceeași adresă, cu aceeași oameni, făcând practic aceeași producție. La rândul ei, și noua societate a câștigat o puzderie de contracte în mai multe județe din țară, indiferent că e vorba de Satu Mare, Bistrița sau alte județe. Iar acolo unde nu a câștigat, cum e și cazul județului Arad, a apărut din neant drept producătorul cornurilor livrate de societatea care câștigase, de fapt, licitația! Ceea ce denotă faptul că acționarii au pe cineva în spate, cu proptele serioase.
În județul Mureș, de exemplu, licitația a fost câștigată de o societate din Reghin, SC Grandpan Dor. Numai că, în realitate, producția și distribuția i-a revenit societății... Media Pop Art SRL din Turda!
Un jurnalist din Mureș s-a prins de această ”afacere” și a dat totul în vileag. ”Sunând la firma turdeană s-a confirmat afacerea: producătorul de cornuri reghinean distribuie cornurile producătorului turdean, iar doamna cu informațiile se mira cum se știu informațiile, pentru că erau...confidențiale!”, spune Florentin Deac pe blogul său. Dar, oricum, nu e singurul caz!
După acest scandal nou, cu siguranță ”istoria” se va repeta: acționarii vor pune o altă societate pe post de paravan pentru aceeași afacere, licitațiile se vor câștiga cu duiumul (iar acolo unde nu se câștigă, se obține subcontractarea, pe căi numai de ei știute), iar când sănătatea copiilor va fi pusă din nou în pericol, cu cine știe ce mizerii descoperite în cornuri, se va relua totul de la capăt! Pentru că, din câte se pare, ”proptelele” sunt extrem de puternice!


Ce vrăji se mai fac cu cornurile elevilor mureșeni. Granpan dispare de la distribuție! Corn simplu, probleme complicate!



Ce vrăji se mai fac cu cornurile elevilor mureșeni. Granpan dispare de la distribuție! Corn simplu, probleme complicate!
Licitație prin CJM, afacere câștigătoare pe  SC Media Pop Art SRL, producător și ambalator, la care se adaugă alt brutar cu chef de luat banii publici, firma locală  SC Granpan d Or. Asta la începutul anului școlar. Recent, pe etichetele cornurilor, adică tot în acest an școlar, firma reghineană dispare și SC Media Pop Art SRL e creditată și cu distribuția! Ce vrăji s-au făcut la firme sau la CJM-ul penelistului Dobre, cunoscut pentru afacerile avocățești din familie pe 4 primării cu subodonații PNL?!
Firmă înființată în 2013 câștigă, în 2014, cornul, la Mureș, deși nu apare ca oficial furnizoare!
Firmă înființată în 2013 câștigă, în 2014, cornul, la Mureș, deși nu apare ca oficial furnizoare!
A început școala și elevii mureșeni au primit cornuri făcute de o firmă înființată abia anul trecut, Media Pop Art SRL.
Zi de zi spunea, acum 7 zile, însă, că Grandpan Dor Reghin va da cornurile! Controlează cineva la insul numit Luca Marin, dacă nu vorbim de afaceri care put a PNL și a ceva subcontractanți pe banii mulți și mulși de șmecherașii cu carnete de partid?!
P.S. Sunând la firma turdeană s-a confirmat afacerea: producătorul de cornuri reghinean distribuie cornurile producătorului turdean, iar doamna cu informațiile se mira cum se știu informațiile, pentru că erau...confidențiale! Poate verifică cineva la musiu Dobre ce afacere a mai făcut și eventual ce penelist ar putea intermedia afacerea cu cornuri și unde e confidențialitatea la care spera angajata de la Media Pop Art!
Consiliul Judeţean Mureş a atribuit firmelor FrieslandCampina România Cluj Napoca şi Granpan Dor Reghin licitaţia organizată pentru livrarea către grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore şi clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat din judeţul Mureş, în anul şcolar 2014-2015, a produselor lactate, respectiv a celor de panificaţie, în cadrul programului „Laptele şi cornul”, informează www.licitatiapublica.ro. Potrivit aceleiaşi surse, FrieslandCampina România Cluj Napoca va furniza lapte UHT şi iaurt natural în cadrul unui contract în valoare de 6,65 milioane lei, fără TVA, Grandpan Dor Reghin va asigura cornurile şi biscuiţii dulci, iar valoarea contractului este de 3 milioane lei, fără TVA. „Contractul este încheiat pentru tot anul şcolar 2014-2015, pentru un număr de 63.396 de beneficiari, iar copii vor primi produsele începând cu 15 septembrie, dată la care începe anul şcolar”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.
MEDIA POP ART SRL
Turda , jud. Cluj
CUI    31481842
Nr. Reg.Com.        J12/1120/2013
Domeniu de activitate     1071 - Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.