joi, 11 aprilie 2019

Primăria inculpaților români din Târgu-Mureș continuă să dea banii publici condamnaților români


Primăria inculpaților români din Târgu-Mureș continuă să dea banii publici condamnaților români
Pentru că miros acum de condamnare și pentru că băieții ăia nu se vindecă, cine se aseamănă se adună.
În caz că ați uitat, Citadin e a mortul Lăurean, pușcăriaș înainte de 1989, cum au spus recent și polițiștii târgumureșeni, Astor e a lui Sala, scăpat de pușcărie pentru mita pe familion și firmă, Lasprom e cu unul Lazăr, iar Insta Grup e cu gagiul Valentin Teofil Mureşan. Ultimii 2, se pare, fără potlogării cu statul.

În această perioadă, Primăria municipiului Târgu Mureş, prin societăţile comerciale colaboratoare acesteia, execută următoarele lucrări în mai multe zone din oraş: montări de borduri şi pavarea trotuarelor (str. Liviu Rebreanu), supralărgire montare borduri  şi asfaltare capace cămine (str. Budiului), montare de dale înierbate (str. Şoimilor), asfaltare accese şi finisaje (str. Duzilor), frezare carosabil (Bulevardul 1848), montat borduri şi pregătirea pentru asfaltare a trotuarelor (str. Nicolae Iorga), pregătire pentru asfaltare accese garaje şi montat borduri trotuare (str. Burebista), asfaltare accese (str. Sârguinţei), executare acostamente (str. C. Hagi Stoian), înlocuire de conducte de apă (str. Tisei) şi demontarea stâlpilor vechi de iluminat public (str. Barajului). Lucrările sunt executate de CS Citadin Prest SA, SC Astor Com SRL, SC Las Prom SRL şi SC Insta Grup GRUP SRL, cu bani de la bugetul local al oraşului.

Condamnarea inculpatului SALA PETRICĂ MIHAI, administrator al S.C. ASTOR COM S.R.L., la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Condamnarea inculpatului SALA SILVIU VASILE, director în cadrul S.C. ASTOR COM S.R.L., la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Instanţa a interzis inculpatului Sala Silviu Vasile, timp de 6 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune confiscarea specială de la inculpatul Tăutu Ioan a sumei de 12.000 de euro.
Obligă inculpaţii la plata a câte 200 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.


DEFINITIVĂ
https://www.digi24.ro/stiri/economie/cnadnr-a-dat-un-contract-fara-licitatie-unei-firme-cu-actionar-condamnat-pentru-dare-de-mita-reactia-cnadnr-367751

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 30 septembrie 2010 (comunicat nr. 391/VIII/3 din 4 octombrie 2010).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.